ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ




Όποιος αγαπάει λίγο, δίνει λίγο

όποιος αγαπάει περισσότερο δίνει περισσότερο

κι όποιος αγαπάει πάρα πολύ τι έχει αντάξιο να δώσει;

...
Δίνει τον εαυτό του..

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ 


 


2 Δεκεμβρίου, στο Μοναστήρι "Μεταμόρφωση του Σωτήρος" στο Μήλεσι Ωρωπού, γνωστό ως το Μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου, θα γίνει το μνημόσυνο του Γέροντα, ο οποίος έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 2 Δεκεμβρίου 1991, στο καλύβι του στα Καυσοκαλύβια του Αγ. Όρους, σε ηλικία 95 ετών

 
Πηγή: Οι αγγελοι του φωτος.

Οι ιδέες του γέροντα Πορφυρίου για την ανατροφή των παιδιών ήταν πολύ προχωρημένες, όπως και των υπολοίπων γερόντων (π. Ιακώβου, π. Παϊσίου και άλλων).
Ας πάρουμε μια μικρή ιδέα περί του θέματος αυτού από τον πατέρα Πορφύριο:
 
Ένα άλλο πάλι, που βλάπτει τα παιδιά, είναι η υπερπροστασία, δηλαδή η υπερβολική φροντίδα, η υπερβολική αγωνία κι άγχος των γονέων. Ακούστε ένα περιστατικό.

ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΓΟΙ






Πηγή: http://porosnews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8668.html

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;


Έχει γίνει πολύς λόγος για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και πολλοί θα αναρωτιόνται προς τι αυτή η φασαρία. Ένα βίντεο που μόλις συνάντησα τυχαία στο διαδίκτυο στην παρακάτω ανάρτηση δείχνει πολύ ξεκάθαρα - ίσως με λίγη δόση υπερβολής, ίσως και όχι - πού θα μας οδηγήσει η κάρτα σιγά-σιγά. Αυτό που συμβαίνει στο τέλος είναι το περιβόητο ΧΑΡΑΓΜΑ της Αποκάλυψης το οποίο η Εκκλησία πολεμάει με κάθε τρόπο να μην γίνει και προειδοποιεί αναλόγως.

‘Smart Card’ (2005) : Η ζωή σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (video)

 
Η ταινία μικρού μήκους Smart Card (Έξυπνη Κάρτα) του JamesOxford, είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που δείχνει πόσο φρικτή μπορεί να γίνει η καθημερινή ζωή μας από την εξάρτησή μας από τη σύγχρονη τεχνολογία, όπου κάθε συναλλαγή και επικοινωνία γίνεται πλέον μέσω ενός συστήματος, της Έξυπνης Κάρτας.
 
 
Ένα τρομακτικό μέλλον εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.Ένα μέλλον όπου ο άνθρωπος είναι σκλάβος της τεχνολογίας, φακελωμένος και έρμαιο σε «ανθρωποειδή» ...

Είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του James Oxford που παρουσιάστηκε στο 2ο ετήσιο φεστιβάλ οπτικοακουστικών μέσων Hatch στην Bozeman της Mοντάνα των ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2005.

Δείτε την:
 


 
Βίντεο και υπότιτλοι στα ελληνικά από: http://www.youtube.com/channel/UCqhTBFwzNfTL7y0jJu714fw


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ;


Δώσε λίγη προσοχή...



Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!: ...

ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


 

ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ - Γεώργιος Βελλιανίτης

( B΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ». ΣΑΛΑΜΙΝΑ)

Οι ανθρώποι οι δικοί σου
παίζουνε με την Ψυχή σου.

Σφοδρά σ' εκμεταλλεύονται.
΄Οσο μπορούν βολεύονται.

Κλέβουνε τη Δύναμή σου.
Είν' οι πιό σκληροί εχθροί σου.

΄Ο,τι φάνε ό,τι πιούνε.
Έπειτα δε θα σε δούνε.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ



Το είδα και μου άρεσε.
Απλές συνταγές, γρήγορες, οικονομικές και με υλικά της εποχής.
Χρησιμοποιούμε στο έπακρο όλες τις γεύσεις της φύσης και της κουζίνας.
Καλή σας όρεξη!

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΧΩΜΑ ΕΧΕΙ!

 

Ανάλυση εδάφους με το...μάτι;

Κοιτάξτε τι φυτρώνει μόνο του στο χωράφι ή τον κήπο σας και θα καταλάβετε τι ποιότητας έδαφος έχετε, τι περιέχει και τι του λείπει.

 
Ακολουθούν δύο αναρτήσεις με πληροφορίες, λεπτομέρειες και πολλές φωτογραφίες, ώστε και οι πιο αρχάριοι στην καλλιέργεια κηπευτικών να καταλάβουν τον κήπο τους.
 


ΦΥΤΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΔΑΦΟΥΣ (υπό κατασκευή)


Καθημερινό πρόβλημα της Οικολογικής Γεωργίας είναι η αντιμετώπιση των «ζιζα­νίων» και ο εμπλουτισμός του εδάφους με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που τυχόν απουσιάζουν, γιατί τα χημικά στοιχεία του ε­δάφους και τα φυτά του είναι αλληλένδετα.

Η έλλειψη στοιχείων και όχι μόνο, προκα­λεί ανάπτυξη κάποιων φυτών που αυτά με την σειρά τους εμπλουτίζουν το έδαφος με τα ελλείποντα ιχνοστοιχεία.

Παραθέτουμε τον πίνακα που δεί­χνει το είδος του εδάφους και τα φυτά που αναπτύσσονται σε κήπο. Έτσι η γνωριμία με τα φυτά θα μας δώσει χρήσιμες πληροφο­ρίες για το έδαφος, αποφεύγοντας τις πε­ριττές, μερικές φορές, αναλύσεις των εδα­φών.

 

Φυτά δείκτες εδάφους,
 Εικόνες


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ"

Το διάβασα στο ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ και μου άρεσε το μήνυμα,

όπως και όλα τα μηνύματα που μας περνάει:

 

Κάνε το Καλό ...

Όλο και πιο πολλοί χτυπάνε την πόρτα σου για βοήθεια.
Με διάφορους τρόπους και διάφοροι άνθρωποι.
Δύσκολοι καιροί. Ο καθένας μας βοηθάει, όπως μπορεί.



Ο καθένας μας βοηθάει, όπως μπορεί.

Κι αυτοί που ζητάνε, είναι Πακιστανοί, Αιγύπτιοι, Έλληνες....
Και ζητάνε απ' όλα. Ρούχα, φαγητό, λεφτάκια, δουλειά.
Κι έχουν ένα ύφος, όλο πόνο.
Κι' ούτε ξέρω αν ο πόνος είναι αληθινός ή ψεύτικος.
Πολλές φορές θέλω να αποφύγω να δώσω, αλλά ντρέπομαι. Τις περισσότερες φορές κάτι δίνω.
Πάντα όμως με πιάνει μια αμφιβολία.
Μήπως με εκμεταλλεύονται; Μήπως συνεννοούνται μεταξύ τους και έρχονται για "βοήθεια".
Δίνω το κάτι τις μου και ζορίζομαι.
Μισερή βοήθεια μου φαίνεται.
Λειψή.

ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ;


Αν συνειδητοποιούσαμε τι μεταδίδουμε στα παιδιά μας με τα λόγια που λέμε,

ακόμα και τα πιο ασήμαντα, τότε θα ήμασταν πιο προσεκτικοί:

 

Φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά

Οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι ο χαρακτήρας ενός παιδιού μοιάζει με τον πηλό. Διαμορφώνεται εντυπωσιακά ανάλογα μ’ αυτά που βλέπει και ακούει από το οικογενειακό του περιβάλλον, ειδικά όταν βρίσκεται σε μικρή ηλικία που δεν έχει άλλα ερεθίσματα
Οι φράσεις που λέμε στο παιδί μας, ακόμα και οι πιο αθώες φαινομενικά, μπορεί να το επηρεάσουν με τρόπο που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.
.
10 Things Not to Say to Your Kids

Το πανεπιστήμιο Σάουθερν Καλιφόρνια έκανε μια σχετική έρευνα και κατέληξε σε δέκα φράσεις-κλισέ, τις οποίες δεν πρέπει επ’ ουδενί να λέμε στα παιδιά μας.

1. «Άσε με ήσυχο»!

Όποιος γονιός δεν έχει πει αυτό ή κάτι παρόμοιο («μη με ενοχλείς» ή ακόμα και το πιο ευγενικό «έχω δουλειά») είναι ήρωας… Ειδικά στην ηλικία που το παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο και ρωτάει για το καθετί χρειάζεται πολλή υπομονή. Μην εμφανίζεστε συνεχώς απομονωμένοι, διότι θα θεωρήσει ότι δεν έχει νόημα να σας ρωτάει αν δεν του απαντάτε και θα το βρείτε μπροστά σας στην εφηβεία… Όταν έχετε πράγματι δουλειά εξηγήστε του ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορείτε να του εξηγήσετε, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ να επαναφέρετε μόνοι σας την απορία του όταν τελειώσετε την εργασία σας.


2. «Είσαι τόσο…»

Η φράση μπορεί να συμπληρωθεί μ’ ένα επίθετο, θετικό ή αρνητικό (ντροπαλός, έξυπνος, αστείος, τεμπέλης κτλ.). Αποφεύγετε να χαρακτηρίσετε τα παιδιά σας. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποτυπώνεται στο μυαλό τους και τον θεωρούν θέσφατο, τις περισσότερες φορές το υιοθετούν και γίνονται υπερόπτες (αν τα παινεύετε συνέχεια) ή χάνουν την αυτοπεποίθησή τους (αν συνεχώς τα κατσαδιάζετε). Μπορείτε να του πείτε «αυτό που έκανες δείχνει τεμπελιά» ή «η άσκηση που έλυσες δείχνει εξυπνάδα», έχει τελείως διαφορετικό νόημα.


3. «Μην κλαις»

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ!

Πολλά λέγονται για τους ψεκασμούς και τα συμπτώματα Αλτσχάιμερ καθώς και για ζαλάδες, πονοκεφάλους, ημικρανίες κόπωση, λήθαργο κλπ.
Σκέφθηκε κανείς μας ότι για περισσότερα συμπτώματα απ' ό,τι νομίζουμε μπορεί να ευθύνεται και το νερό; Όταν μέσα σε αυτό περιέχονται αντικαταθληπτικά (που με το νερό τα πίνουν μικρά παιδιά), ορμόνες φύλλου (ποιός το καθορίζει αυτό και πώς;) και άλλα φάρμακα τα οποία μπαίνουν πλέον ανεξέλεγκτα στον οργανισμό μας, τότε πού θα φτάσουμε;
Ο έλεγχος για τοξικές και άλλες ουσίες που γίνεται με εξέταση αίματος, νομίζω ότι επιβάλλεται.
Για να ξέρουμε τι μας έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα.
Βέβαια, αυτά που θα διαβάσετε δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Αλλά...πού το ξέρουμε;

 

Τα ναρκωτικά στο πόσιμο νερό μας


 

ProzacΌχι, δεν είναι μόνο φθόριο, το οποίο είναι αρκετά κακό - ένα μεγάλο μέρος του πόσιμου νερού μας, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον, είναι μολυσμένο με Prozac και ένα «ευρύ φάσμα» των άλλων φαρμάκων.
Και αναρωτιέστε γιατί όλοι γύρω είναι υπνοβάτες και / ή άρρωστοι;

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑ.




Σήμερα, γιορτή της Αγίας Αικατερίνης, αφού ευχηθούμε χρόνια πολλά στίς εορτάζουσες, να θυμηθούμε και το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά που βρίσκεται στα νότια της χερσονήσου του Σινά, στα ανατολικά σύνορα της Αιγύπτου.

Η θέση της Μονής, παραδοσιακά συνδέεται με τη βιβλική γη της Μαδιάμ του Νοτίου Σινά, στους πρόποδες του Θεοβαδίστου όρους Σινά (σήμερα Gebel Musa, δηλαδή Όρος του Μωυσέως), όπου ο Μωυσής βοσκούσε τα πρόβατα του πεθερού του Ιοθώρ, ιερέα του Υψίστου Θεού (Ελιόν) και είδε το όραμα της Αγίας Βάτου. Εκεί δε αργότερα οδήγησε το Λαό του Ισραήλ, για να παραλάβει τέλος στην Αγία Κορυφή του ίδιου όρους από τον Θεό το Νόμο των Δέκα Εντολών.

Διαβάστε περισσότερα http://tinyurl.com/bwvqhzm
Πηγή: Σελίδα H ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ
 
 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

"Καθόλου κρέας όλο τον χρόνο, πολλά χορταρικά και φρούτα. Τηρούμε αυστηρά τη νηστεία. Είναι μια λιτή, υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά".

"Τρώμε με εγκράτεια. Όσο πρέπει"
"Ακόμα και στις γιορτές, όπως το Πάσχα, δεν τρώμε κρέας. Τρώμε ψάρι. Και βέβαια καταναλώνουμε συχνά λαχανικά και φρούτα, πολλά από τα οποία τα παράγουμε οι ίδιοι", τονίζει ο μοναχός Μωυσής. Όπως προσθέτει, όμως, "είναι σημαντικό ότι οι αγιορείτες μοναχοί ακόμα και από τα νηστίσιμα προϊόντα δεν τρώμε πολύ. Θα φάμε με εγκράτεια. Όσο πρέπει. Κι αυτό διότι γενικά οι μοναχοί ζουν με τα απλά, τα απαραίτητα, τα λιτά. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο τον χρόνο, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή νηστεύουμε και τρώμε αλάδωτα τα γεύματα".
Η κουζίνα στο Όρος είναι αξιολογότατη,λιτή, νόστιμη και συνάμα ωφέλιμη για την υγεία η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια και ότι προσφέρει η θάλασσα . που περιβάλλει το Άγιο Όρος.


(Απόσπασμα από την εισαγωγή της σελίδας ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ,
της ιστοσελίδας ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ).


Παρακάτω σας παραθέτουμε ενότητες με ‘’Αγιορείτικες Συνταγές’’.
 
Καλή σας όρεξη....

ΑΓΝΑ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


http://www.monastiriaka.gr/index.php?language=gr

 




Ο όσιος Παχώμιος (4ος αι.) εκ των ιδρυτών του χριστιανικού μοναχισμού στην ανατολή χωρίζει το ημερονύκτιο των μοναχών σε τρία οκτάωρα …. οκτώ ώρες προσευχή, οκτώ ώρες ανάπαυση και οκτώ ώρες εργασία (διακονήματα και εργόχειρα). Σήμερα 16 αιώνες μετά, στην σκιά του Ιερού Άθωνα, οι μοναχοί σε κελιά και μοναστήρια παράγουν, ως εργόχειρο, εξαιρετικής ποιότητας πρωτότυπα προϊόντα εξασφαλίζοντας την επιβίωσή τους και την συντήρηση των χώρων διαβίωσης.

 
Εδώ και πολλά χρόνια ακούω από επισκέπτες και προσκυνητές του Αγίου Όρους ότι τα προϊόντα και οι τροφές εκεί έχουν άλλη γεύση. Και σκέτη ντομάτα να φάμε, λένε, χωρίς λάδι είναι νόστιμη.
 
Για χρόνια μου έμεινε καημός το ότι από την οικογένειά μας δεν πήγαινε κανείς στο Άγιο Όρος να μας φέρει προϊόντα. Αλλά ούτε και γνωρίζαμε τι είδους προϊόντα υπήρχαν.
Είχα δει τις αγιορείτικες σφραγίδες για πρόσφορο και τα κομποσκοίνια με το δάκρυ της Παναγίας.
Από κει και πέρα, τίποτα.
 
Μέχρι που, πέρισυ, συνάντησα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα
Πήρα τηλέφωνο και πρώτα απ' όλα πιστοποίησα αν η σελίδα ήταν όντως του Αγίου Όρους και όχι κανενός μεσάζοντα που θα χρησιμοποιούσε το όνομα "Αγιορείτικα Προϊόντα" με αυθαίρετες τιμές.
  
Όταν σιγουρεύτηκα για την αυθεντικότητα της σελίδας, πρώτα απ' όλα, για την υγεία των παιδιών, παράγγειλα μέλι καστανιάς και ερείκης.
Το μέλι καστανιάς είναι ισχυρό αντιβιοτικό και έχει γεύση αντιβιοτικού. Πρέπει να το συνηθίσουμε για να το τρώμε κάθε πρωί με το κουτάλι. Είναι πικρό. Τελικά τα παιδιά δεν το τρώνε αλλά για τους μεγάλους είναι πολύ τονωτικό
Αρχικά νόμιζα ότι έκανα λάθος και δεν ήταν τόσο καλό. Πολύ γρήγορα ανακάλυψα, σε ένα απόστημα που το βάλαμε σαν αλοιφή, ότι το απόστημα πέρασε. Ήταν πραγματικά ισχυρό αντιβιοτικό. Εξ ου και η πικρή του γεύση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παίρνουμε φάρμακα.

Έκτοτε τα προϊόντα Αγίου Όρους έγιναν τα αγαπημένα μας. Δεν μετάνιωσα που τα πήρα.
Από την ιστοσελίδα βλέπουμε σε εικόνες τα προϊόντα του Αγίου Όρους, λεπτομερείς πληροφορίες για αυτά και τις ιδιότητές τους, τιμές, διαθέσιμες ποσότητες, τηλέφωνα επικοινωνίας, τρόπους παραγγελίας και ταχυδρομικά έξοδα.

Ενδεικτικά θα αναφέρω παρακάτω κάποια που μου τράβηξαν την προσοχή: Το μέλι καρυδιάς που πήρα, το βαλσαμέλαιο που τελευταία έμαθα από φίλες τι εντυπωσιακά αποτελέσματα έχει και το δαφνέλαιο που διάβασα στο διαδίκτυο ότι το καλύτερο δαφνέλαιο είναι του Αγίου Όρους.

Οι τιμές δεν είναι υπερβολικές, αντίθετα τις βρίσκω πολύ καλές. Υπολογίστε όμως και το συνολικό βάρος των προϊόντων που αυξάνει τα ταχυδρομικά έξοδα.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ (ΖΥΓΙΑ)   ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ   ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ "ΑΜΝΟΣ" 17 εκ
Αγιορείτικες σφραγίδες πρόσφορου.
 
 
ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ   ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 50αρι Ι. Κελλίον Αγίων Αρχαγγέλων (ΚΟ)   ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ 50αρι ΡΩΣΙΚΟ (B02)
 
Αγιορείτικα κομποσκοίνια.
 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ;

Πώς ο προορατικός και ψυχογνώστης Γέροντας Πορφύριος διάβαζε την ψυχή των αγνώστων.

 

Ο Γέροντας Πορφύριος και το ταξί

Μια καταπληκτική ιστορία...

Μιὰ μέρα, ὁ Γέροντας Πορφύριος πῆρε τρία πνευματικά του παιδιά, γιὰ νὰ τελέσει ἕναν Ἑσπερινὸ σὲ κάποιο μοναστήρι. Ἀρχικά, εἴπανε νὰ πᾶνε μὲ τὰ πόδια· ἀφοῦ, ὅμως, περπάτησαν κάποια ἀπόσταση καὶ ἐπειδὴ ὁ Γέροντας ἦταν κουρασμένος, ἀπoφάσισαν νὰ πάρουν ΤΑΞΙ. Ἀμέσως φάνηκε ἕνα ΤΑΞΙ καὶ τὰ πνευματικά του παιδιὰ εἶπαν νὰ τοῦ κάνουν νεῦμα νὰ σταματήσει.
- Θὰ σταματήσει μόνος του ὁ ὁδηγός· ἀλλὰ ὅταν μποῦμε μέσα, μὴ μιλήσει κανένας στὸν ὁδηγό. Μόνον ἐγὼ θὰ τοῦ μιλάω, εἶπε ὁ Γέροντας Πορφύριος.
Πράγματι, σταμάτησε χωρὶς νὰ τοῦ κάνουν νεῦμα. Μόλις ξεκίνησε, ἄρχισε ὁ ὁδηγὸς τοῦ ΤΑΞΙ νὰ καταφέρεται ἐναντίον τῶν κληρικῶν καὶ νὰ τοὺς κατηγορεῖ γιὰ 1002 πράγματα.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ...ΔΕΝΤΡΟ! ΓΙΝΕΤΑΙ;

 
Ιδέες για στόλισμα δέντρου, χωρίς...δέντρο!
 
Πρωτότυπη ιδέα και ΥΠΕΡΟΧΟ αποτέλεσμα!
 
 
Δείτε περισσότερα στο ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, εδώ.






Να και μια ιδέα για ασορτί στολίδια!
Δέντρο και στολίδια από την σελίδα Paidika.gr

Όμορφα;

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

 
Τα παιδιά πεινάνε αδιάκοπα και ζητάνε συνεχώς κάτι.
Το χρειάζεται ο οργανισμός τους για να μεγαλώσει.
Ιδέες για γευστικά σνακ λοιπόν, γλυκά ή αλμυρά, μας προτείνει το ΑΝΘΟΜΕΛΙ για το σπίτι ή το σχολείο, την εκδρομή ή την συνάντηση με φίλους στο σπίτι μας και αλλού.
 
Θα τα βρείτε στην ανάρτηση
 

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ

 
 
 Φωτογραφία: http://origami-ale.blogspot.com.br/2010/11/cartao-de-natal-em-quilling.html
 
 Θέλουν λίγη δεξιοτεχνία, αλλά όχι πολύ.
Με λίγη εξάσκηση μαθαίνουμε εύκολα να χειριζόμαστε το χαρτί.
Απλά το τυλίγουμε σε ρολό  και το ξετυλίγουμε δίνοντάς του την φόρμα που θέλουμε.
Προηγουμένως έχουμε σχεδιάσει σε χαρτόνι το τελικό μας σχέδιο
και έχουμε απλώσει κόλλα (πχ. ξυλόκολα) στα σημεία που θα μπει το διπλωμένο χαρτί. 
 
Φωτογραφία: Para o Natal...http://www.flickr.com/photos/estefaniazica/2126144863/
 
 
 

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Οικολογικό, όμορφο, φθηνό, απλό, πράσινο και ανακυκλωμένο (αντί πεταμένο)! Τα έχει όλα!

  Ο λόγος για ένα επιτραπέζιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από το πράσινο μπουκάλι της σπράιτ. Ξεκινάμε λοιπόν:


 Δέντρο απο μπουκάλι sprite

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου