ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΜΑΤΙ"



«Μέσα κει βάζω τα σποράκια μου. Ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, ντοματάκι άνυδρο, αγγούρι, ξυλάγγουρο, καρπούζι, πεπόνι, κολοκύθι. Αυτά είναι όλα κι όλα. Κάθε χρόνο βαστώ καινούριο σπόρο. Για να βγάλω τα φυντάνια απ' την αρχή. Διότι είναι από γενιά καλή και δεν θέλω να χαθούνε. Τους είχα κρατημένους από τον συχωρεμένο τον πάππου μου κι εκείνος από τον δικό του. Άνω από εκατό χρόνια δηλαδή μπαίνουνε σε τούτα τα χώματα. Βάλε τώρα συ με τον νου σου, να δεις. Γι' αυτό τους φυλάω σαν τα μάτια μου. Και μόνο αυτούς βάζω, τίποτ' άλλο.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ 'ΧΕΙ ΟΛΑ!




 
H Ελλάδα και οι ομορφιές της σε έναν εικονικό γύρο του κόσμου. Δεν
χρειάζεται να ταξιδέψεις στην υφήλιο. Όλες οι χώρες, ακόμη και οι πλανήτες,
είναι εδώ.
 
Ευχαριστώ την Μίνα για την αποστολή των φωτογραφιών




      Μeet the world in Greece.
 

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

 

 Ξεκινήσαμε με τις προειδοποιήσεις του πατέρα Ελπίδιου από την Αφρική, σχετικά με την κρίση που θα χτύπαγε την Ελλάδα και την προπαρασκευή των Ελλήνων για να την αντιμετωπίσουν (ανάρτηση ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ; ).

Συνεχίσαμε με απλές συμβουλές επιβίωσης κατά την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης και έλλειψης τροφίμων, στην ανάρτηση ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ όμως δεν αφορά μόνο την οικονομική κρίση ή εμπόλεμες καταστάσεις αλλά μπορεί να γίνει απρόβλεπτη αναγκαιότητα κάθε στιγμή της ζωής μας, όπως πχ. σε μια αναρρίχηση ή μια βόλτα στο βουνό  όπου χαθήκαμε και πρέπει να διανυκτερεύσουμε στην άγρια φύση ή ακόμα και σε ένα ταξίδι σε άγνωστο τόπο όπου χάσαμε τον προσανατολισμό μας κλπ.
Για τον λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να συμπληρώσουμε αυτόν τον τομέα με επιπλέον πληροφορίες περί ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ γενικά, σε κάθε κατάσταση, σε κάθε τόπο, όπου και να βρεθούμε και ό,τι και να μας τύχει.

Στο παρελθόν έχουμε δώσει προτάσεις για οδηγούς ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στην ανάρτηση ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ αλλά και στην ετικέτα ΕΠΙΒΙΩΣΗ όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για διαβίωση στην Φύση.

Τώρα, για να ολοκληρωθεί η τριλογία "ΕΠΙΒΙΩΣΗ" σε κάθε κρίσιμη κατάσταση, προτείνουμε επιπλέον ένα ιστολόγιο (χαίρομαι που υπάρχει) κυριολεκτικά γεμάτο με θέματα επιβίωσης το FUGAZI.GR . Το ίδιο χρήσιμο είναι και το πόρταλ του http://fugazigr.com/  ή fugazigr.freeforums.org αλλά και στο φέις-μπουκ η σελίδα του www.facebook.com/fugazi.gr όπου μπορείτε να συζητήσετε τα ανάλογα θέματα επιβίωσης και να πάρετε απαντήσεις σε τυχόν απορίες.

Στο ιστολόγιο θα δείτε τα εξής (όρεξη να 'χετε να διαβάζετε):

Ευρετήριο

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 

Είμαστε για τα καλά μέσα στην κρίση. Οικονομικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, ψυχολογικές και ηθικές πιέσεις μας χτυπάνε την πόρτα καθημερινά.

 

Επειδή ίσως ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο και ενδεχομένως να έχουμε και άλλα να περάσουμε, ας ρίξουμε μία ματιά σε εύκολες προτάσεις και λύσεις ώστε να οργανωθούμε έγκαιρα για να εξοικονομήσουμε τουλάχιστον τα απαραίτητα.

 

Γιατί τελικά, στην πραγματική κρίση ο πιο πλούσιος δεν είναι αυτός με το περισσότερο χρήμα αλλά αυτός που καταφέρνει να τα βγάλει πέρα με τα λίγα,

και ο πιο φτωχός δεν είναι αυτός χωρίς λεφτά αλλά αυτός που χωρίς τα λεφτά του είναι χαμένος.

 

Πώς τα  βγάζανε πέρα οι παλιοί; Χωρίς ρεύμα, χωρίς ψυγείο, χωρίς υπολογιστή, μόνο με την γη, νερό κουβαλητό, ψωμί ζυμωτό και φαγητό στην ξυλόσομπα ή τον φούρνο.

Έτσι θα τα καταφέρουμε και εμείς.

 

Δόξα τω Θεό, η μητέρα μου συχνά μου διηγείται πώς τα περνούσανε στην κατοχή.

Κατά συνέπεια, στο μυαλό μου έχει ήδη διαμορφωθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Αυτά που μου έχει πει δεν διαφέρουν από τα παρακάτω που θα διαβάσετε και που τα βρήκα στο ωραιότατο ιστολόγιο ΑΡΩΜΑ ΙΚΑΡΙΑΣ. Επισκεφθείτε το γιατί τα χρήσιμα θέματά του για έναν άλλο τρόπο ζωής είναι ανεξάντλητα. Από τα ιστολόγια που θεωρώ πιο γνήσια και αναγκαία.

 
 
 
  
Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.

Για να επιβιώσουμε όμως στα...
σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ, χρειάζονται γνώσεις που όλοι και όλες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουμε.
Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας; Πως “έτρεχαν” τα σπίτια τους οι παλιές νοικοκυρές, τότε που δεν υπήρχαν μισθοί, ασφάλιση και συντάξεις και που μόνο η καλή διαχείριση των πόρων έφερνε την ευημερία;
Αυτή είναι η λίστα που έχω καταλήξει, δοκιμάσει και πιστεύω ότι λειτουργεί άψογα.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

 


" Ο  άνθρωπος ο γνωστικός πάντα προετοιμάζεται. Ο άνθρωπος ο αφελής λέει "εντάξει μωρέ, δεν θα γίνει τίποτα." Όταν έρθει όμως η κακιά η ώρα, δεν θα έχει τίποτα να φάει".

Άλλη μία συνομιλία με τον πατέρα Ελπίδιο (βίντεο με την πρώτη του συνέντευξη έχουμε βάλει στο παρελθόν), σχετικά με την πείνα που έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει την Ελλάδα.
Προφητείες από την Αφρική.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


 
ΕΝΟΧΕΣ: Συχνά μία αδυσώπητη σύντροφος στην ζωή μας. Εμείς κλείνουμε τα μάτια και αυτές είναι ακόμα εκεί. Όταν νομίζουμε ότι τους ξεφύγαμε, αυτές επανέρχονται δριμύτερες ρυθμίζοντας έτσι τις σχέσεις μας, καταλαμβάνοντας την σκέψη μας, διαβρώνοντας τον ψυχισμό μας και αρρωσταίνοντας την ζωή μας.
 
 
Πολύ συχνά ακούμε τρόπους και μεθόδους για να απαλλαγούμε από τις ενοχές που ο κάθε άνθρωπος σχεδόν πάντα κουβαλάει μέσα του. Είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα βάρη πάνω στις πλάτες μας, τις ψυχές μας, τις ζωές μας.
 
Νεώτερες θεωρίες μας αναλύουν το πόσο οι ενοχές μας παραλύουν γι' αυτό και πρέπει να τις πετάξουμε από πάνω μας, να τις αποποιηθούμε, να τις ξεχάσουμε, να τις εξορίσουμε από την ζωή μας και να μην τις ξανασκεφθούμε πλέον ώστε να απελευθερωθούμε από αυτές και να συνεχίσουμε δυναμικά  κοιτώντας μόνο μπροστά και όχι πίσω.
 
Όλα αυτά είναι σωστά και χρήσιμα, αν δεν παραβλέψουμε όμως τον λόγο ύπαρξης των ενοχών.
Οι ενοχές έχουν μία ουσιώδη χρησιμότητα. Δεν γεννήθηκαν απλά για να μας βασανίζουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου