ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ...




"Ποτέ μην κρίνετε τους άλλους, ιδιαίτερα δείχνοντας τους με το δάχτυλο, θα δείτε ότι το ένα δάχτυλο δείχνει αυτόν που κρίνετε και τα αλλά τρία εσάς τους ίδιους".

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;


 28 Οκτωβρίου
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ».
 


Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ εορτάζει την 1η Οκτωβρίου όπου και το βιογραφικό σημείωμα. Η Εκκλησία της Ελλάδος όμως, την έχει μεταθέσει στις 28 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα γιορτάζει το μεγάλο γεγονός της διασώσεως και απελευθερώσεως της από τον Ιταλογερμανικό ζυγό. Την Ακολουθία που ψάλλεται αυτή την ημέρα την έγραψε ο Αγιορείτης Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης και εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 21 Οκτωβρίου 1952 μ.Χ. όπου και αποφασίστηκε ο συνεορτασμός της εορτής της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» (Συνοδικές Εγκύκλιοι, Τόμος Β', Αθήνα 1956, σελ. 649).
http://www.saint.gr/2820/saint.aspx

Αναδημοσίευση από την σελίδα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ



Από την σελίδα ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ που μόλις σήμερα επισκέφθηκα για πρώτη φορά, τρεις αναρτήσεις μου τράβηξαν την προσοχή. Δεν είχα χρόνο να διαθέσω για περισσότερη ανάγνωση, όμως από τις σελίδες του φέις, αυτή είναι μία από αυτές που έχουν κάτι χρήσιμο να διδάξουν και αξίζει να την επισκεφθεί κανείς.


 

 Ένας μικρούλης έριξε στην άκρη του γιαλού το όμορφο καραβάκι του. Δεν πρόσεξε όμως, κι έτσι το καραβάκι απομακρύνθηκε, χωρίς να προλάβει να το πιάσει. Τότε ο πατέρας του πήρε πέτρες και τις πετούσε μπροστά από το καραβάκι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου