ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

"ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ" Ή ΑΛΛΙΩΣ..."ΤΙ 'ΓΙΝΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ;"


Όταν τα όνειρα μοιάζουν να φεύγουν από κοντά μας...ας το ξανασκεφθούμε. Μπορεί και να μην είναι έτσι!


  

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ



 
 
H Bronnie Ware εργαζόταν στην…παρηγορητική φροντίδα ασθενών, κυρίως σε αυτούς που γυρνούσαν στα σπίτια τους για να πεθάνουν.
Για χρόνια μιλούσε με ανθρώπους που δεν κατάφερναν να ξεπεράσουν τις ασθένειές τους και κρατούσε σημειώσεις απ’όσα έλεγαν. Έπειτα από καιρό έγραψε και κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Top Five Regrets of the Dying», για όσα μετανιώνουν οι άνθρωποι όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Η ίδια αναφέρει στο blog της:
Οι άνθρωποι ωριμάζουν πολύ όταν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο. Οι ασθενείς, περνώντας από πολλά και διαφορετικά συναισθήματα (άρνηση, φόβο, θυμό, στεναχώρια, περισσότερη άρνηση), στο τέλος αποδέχονταν το τέλος τους. Κάθε ασθενής έβρισκε την εσωτερική του γαλήνη.
Όταν τους ρωτούσα αν μετάνιωναν για κάτι ή αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά, παρατήρησα πως πολλές απαντήσεις ήταν κοινές.

Παρακάτω σας δίνω αυτά που άκουσα πιο συχνά:

1. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να ζήσω τη ζωή μου όπως την ήθελα στ’ αλήθεια, κι όχι όπως ήθελαν οι άλλοι.

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ; ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!

Καλά Χριστούγεννα! Να σας τα πούμε; τι σημαίνουν τα Κάλαντα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κάλαντα

Ποιός δεν έχει βγει στον δρόμο με το μεταλλικό τριγωνάκι ανά χείρας για να πει τα κάλαντα; Το κυριότερο έθιμο της ημέρας, μέσα από τα βάθη των αιώνων!

Η λέξη κάλαντα προέρχεται από τη λατινική «calenda», που σημαίνει αρχή του μήνα. Η ιστορία τους συνδέεται με την Αρχαία Ελλάδα, καθώς έχουν βρεθεί γραπτά κομμάτια παρόμοια με τα σημερινά κάλαντα, ενώ σε διάφορες παραστάσεις απεικονίζονται παιδιά της εποχής που κρατούν ομοίωμα καραβιού ή κλαδί ελιάς ή δάφνης στολισμένο με καρπούς και άσπρο μαλλί και τραγουδούν για τον ερχομό του θεού Διονύσου.

Τα κάλαντα απέκτησαν ιδιαίτερη σημασία και διαδόθηκαν ευρύτατα τον 13ο αιώνα, στη Ρώμη, ενώ την εποχή του Βυζαντίου κρατούσαν ραβδιά, ή φανάρια, ή ομοιώματα πλοιαρίων ή και κτιρίων, στολισμένα και τραγουδώντας, συνόδευαν το τραγούδι με κρούση τριγώνου ή τυμπάνου.

Τι είναι, όμως, τα κάλαντα;

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕ ΔΕΝΤΡΑ



 
Στις αρχές του 20ου αιώνα, ένας περιηγητής επισκέπτεται μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Γαλλίας. Ανακαλύπτει ένα τόπο παρατημένο, με τους λιγοστούς κατοίκους του να οδηγούνται από τις κακουχίες στο μίσος και την τρέλα. Εκτός από τον Ελζεάρ Μπουφιέ, έναν μεσήλικα βοσκό που γαλήνια ξεδιάλεγει σπόρους βελανιδιάς και τους φυτεύει στις άγονες πλαγιές. Ενώ ο έξω κόσμος περνάει δύο παγκόσμιους πολέμους, ο Ελζεάρ θα καλλιεργήσει, σπόρο-σπόρο, ένα ατελείωτο δάσος, μετατρέποντας την περιοχή σε έναν φυσικό παράδεισο

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ




Μια νύχτα κάποιος άνθρωπος είδε ένα όνειρο: ονειρεύτηκε πως περπατούσε στην ακρογιαλιά μαζί με τον Θεό! Στον ουρανό άστραψαν σκηνές από τη ζωή του.
Σε κάθε σκηνή έβλεπε δυο ζευγάρια πατημασιές πάνω στην άμμο. Το ένα ανήκε σ΄ αυτόν και το άλλο στον Θεό. Όταν και η τελευταία σκηνή της ζωής του έλαμψε μπροστά του, κοίταξε πίσω τις πατημασιές στην άμμο.

ΜΑΜΑ, ΤΙ ΦΤΑΙΩ;


Τι φταίω;


Μαμά, βγήκα με τους φίλους μου. Πήγα σε ένα πάρτυ και θυμήθηκα αυτό που μου είχες πει, δηλ. να μην πιω αλκοόλ.

Μου είχες ζητήσει να μην πιω, επειδή θα έπρεπε να οδηγήσω μετά. Έτσι ήπια ένα αναψυκτικό. Ήμουν περήφανη για μένα, γιατί είχα ακούσει αυτό που τόσο γλυκά με είχες συμβουλεύσει πριν φύγω, να μην πιω αν πρέπει να οδηγήσω, σε αντίθεση με αυτό που μου έλεγαν οι φίλοι μου.

Έκανα τη σωστή επιλογή! Η συμβουλή σου ήταν η σωστή.

Όταν το πάρτυ τελείωσε, όλοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους χωρίς να είναι σε θέση να οδηγήσουν! Εγώ πήρα το αμάξι μου. Ήμουν σίγουρη ότι ήμουν καθαρή. Δεν μπορούσα να φανταστώ, μαμά, αυτό που με περίμενε …

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ





Βρήκα ενδιαφέρουσα φέτος την κατασκευή στολιδιών και δώρων από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως είναι ο φελλός για να φτιάξουμε ζωάκια ή ανθρωπάκια, το χάρτινο ρολό για ταράνδους, αϊ-Βασίληδες και άλλες φιγούρες ή οι χάρτινες συσκευασίες γάλακτος για σπιτάκια και φαναράκια.
 
Έτσι, για λόγους πρακτικούς,  έκανα μία συλλογή από εικόνες και ηλεκτρονικές διευθύνσεις .
 
Κάντε κλικ στους συνδέσμους κάτω από τις εικόνες για να μεταφερθείτε στις χειροτεχνίες

            

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ

 
Συχνά στα παραδοσιακά ζευγάρια κυριαρχεί η ιδέα ότι ο άντρας φέρνει το ψωμί στην οικογένεια και η γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά.
Δεν είναι αυτή η γνώμη όμως της ορθόδοξης παράδοσης, που θέλει και τον πατέρα να είναι ενεργός στην παιδαγωγία των παιδιών του και στην συμπαράσταση στην σύζυγό του.
Η ορθόδοξη πνευματικότητα επίσης δεν θέλει τον άνθρωπο να σώζεται μόνος του, κλεισμένος στον ευατό του και να μην συμπάσχει με αυτό που συμβαίνει γύρω του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου