ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ



 Στο Μανταμάδο Λέσβου υπάρχει μία θαυμαστή εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ και μπροστά της ένα σπαθί. Η εικόνα είναι ανάγλυφη, μοιάζει κέρινη αλλά δεν είναι έτσι. Λένε μάλιστα ότι ορισμένοι προσκυνητές την βλέπουν σαν φοβερή ή, όταν την προσκυνούν, μαυρίζει ακόμα περισσότερο και προκαλεί φόβο.

Ας δούμε την ιστορία της φοβερής αυτής εικόνας και του σπαθιού που υπάρχει μπροστά της (το σπαθί είναι νεώτερο περιστατικό και ακολουθεί σε βίντεο η διήγηση του ανθρώπου που το παρέδωσε εκεί) :




ΓΥΡΩ στο 10ο με 11ο αιώνα, όταν το Βυζαντινό κράτος μεσουρανούσε, οι Σαρακηνοί πειρατές βρίσκονταν κι αυτοί στις δόξες τους. Λυμαίνονταν τα νησιά του Αιγαίου, λήστευαν, έκαιγαν κι αιχμαλώτιζαν ανθρώπους, πού τους προόριζαν για τα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.
    Ή Λέσβος, πλούσια κι ελκυστική, είχε γίνει διαλεχτή λεία των κουρσάρων. Στην τοποθεσία Λεσβάδος, κοντά στο Μανταμάδο, υπήρχε μια αρχαία πολιτεία, ο Στένακας, και όχι πολύ μακριά της ένα μοναστήρι των Ταξιαρχών, πού ή ίδρυση του χάνεται στα βάθη των αιώνων.
   

Το ιστορικό του το μαθαίνουμε από τη ζωντανή τοπική παράδοση, πού έφτασε ως τις μέρες μας.



    Ήταν οχυρωμένο σαν κάστρο με τείχη και πύργο, κι από νωρίς είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των πειρατών, πού το 'χαν βάλει πείσμα να το πατήσουν.
    Έτσι κάποια άνοιξη, ο αρχιπειρατής Σιρχάν, ένας άγριος και μελαψός γίγαντας, ζωσμένος το μπαλτά και τη σπάθα, κάλεσε το τσούρμο του και τους είπε:
    - Αυτή τη φορά, το δίχως άλλο, θα μπούμε στο μοναστήρι. Εγώ θέλω μόνο το χρυσό ποτήρι, πού λειτουργάνε οι καλόγεροι, για να πίνω το κρασί μου. Όλα τ' αλλά δικά σας.
    Ό ίδιος δεν θα 'παιρνε μέρος στην επιχείρηση. Δεν καταδεχόταν τέτοιες μικροδουλειές.
Έβαλαν πλώρη για τη Λέσβο. Πλησίασαν το μοναστήρι μεσάνυχτα και κρύφτηκαν στα δέντρα.

ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ;



'' Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.''

Κοιτάξτε στο διαδίκτυο πόσα άρθρα υπάρχουν σχετικά με την αυτοεκτίμηση, τρόπους για να είμαστε ο εαυτός μας, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να προχωρήσουμε μπροστά στην ζωή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από φοβίες και κατάλοιπα του υποσυνειδήτου κλπ. κλπ.

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ; ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ; ΤΗΝ ΖΩΗ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ;

Όταν στην Ελλάδα θεωρείται πλέον μίασμα το να κάνεις τον σταυρό σου και πολλοί προσπαθούν να το σταυροκοπιούνται κρυφά σε δημόσιους χώρους, αλλά θεωρείται προσωπική ελευθερία το να επιδεικνύονται ελεύθερα οι ομοφυλόφιλοι, για παράδειγμα, τότε για ποια προσωπική ελευθερία μιλάμε; Όσα άρθρα και να διαβάσουμε, σε όσους ψυχολόγους και να καταφύγουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει μέσα μας αν δεν αποφασίσουμε να είμαστε Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ με όλη την σημασία της λέξης.

Η ισότητα και ο φιλελευθερισμός μας χτυπάει και στο εθνικο-θρησκευτικό μας επίπεδο. Όλοι είμαστε ίσοι, λέει. Είμαστε; Γιατί; Άλλο να έχουμε ίσες ευκαιρίες όλοι και ο καθένας, ανάλογα με την προσπάθεια που κάνει και τον κόπο ή το ξενύχτι που καταβάλλει, να ανεβαίνει στην κλίμακα της κοινωνικής ή οικονομικής καταξίωσης και άλλο να ισοπεδώνονται όλοι σε ένα και μοναδικό (κατώτερο) επίπεδο ώστε να μην υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Συμφωνώ ο πλούτος να διανέμεται ελεύθερα σε όσους εργάζονται και το αξίζουν. Γιατί να αξίζουν όλοι το ίδιο; Τι ρόλο παίζει τότε η προσωπική προσπάθεια; Γιατί ένας μαθητής να ξενυχτά διαβάζοντας για να πάρει 20 και ένας άλλος να ξενυχτά διασκεδάζοντας γιατί ούτως ή άλλως τον ίδιο βαθμό θα πάρουν όλοι; 

Τα παραπάνω δεν είναι η κύρια ανάρτηση. Αυτό είναι απλώς το προοίμιο. Μία σύντομη και αγανακτισμένη αναφορά για πράγματα που δεν στέκουν καλά στην κοινωνία μας σήμερα. 
"Χαϊδεύουμε" τους πάντες για να ενταχθούμε σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ισότητας ή, καλύτερα, ισοπέδωσης. Και ελάχιστοι έχουν τα κότσια να αντιταχθούν σθεναρά σε αυτό.

Σθεναρά όμως αντιτάχθηκε για να υπερασπιστεί όχι μόνο τα δικά της πιστεύω αλλά ενός έθνους ολόκληρου η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard και είναι αξιοθαύμαστη όσο και δυσεύρετη.

Η δυναμική δήλωσή της προς τους ισλαμιστές υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των Αυστραλών να είναι αυθεντικοί έσπασε το διαδίκτυο όσο σπάει και τα κοινωνικά ισοπεδωτικά δεδομένα της εποχής μας.

Παρ' όλα αυτά στο αμερικάνικο διαδίκτυο λέγεται ότι το περιεχόμενο της δήλωσής της προέρχεται από έναν βετεράνο της αμερικανικής αεροπορίας, τον Barry Loudermilk ο οποίος, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου την έστειλε ως γράμμα σε φίλο του και σε μια τοπική εφημερίδα, την Bartow Trader.

Από όπου και αν προέρχεται η δήλωση αυτή, σίγουρα προέρχεται από πατριώτες και ευαισθητοποιεί ανάλογα και τον δικό μας πατριωτισμό, εισάγει όρια στον φιλελευθερισμό, κηρύττει ισότητα και όχι ισοπέδωση και μας ξυπνάει από τον λήθαργο και τον παροπιδισμό των κοινωνικο-θρησκευτικών σημερινών πεποιθήσεων. Αξίζει να το διαβάσουμε:



Πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους Μουσουλμάνους της χώρας:
'' Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.''

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!
Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση:

"ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ...

Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.

Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου