Σελίδες

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΖΕ



Στην Πορτογαλία, έφαγα ένα από τα πιο αχτύπητα γλυκά. Εύκολο, γρήγορο και...θερμιδοβόμβα.
Όμως, μετά την προσπάθεια της νηστείας της Σαρακοστής, πιστεύω ότι το αξίζουμε.

Τιμής ένεκεν στην φίλη μου την Ζε!


Το "γλυκό της Ζε", λοιπόν, περιλαμβάνει:



1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 κανονικά (μικρά) πακέτα κρέμα γάλακτος
4-5 φύλλα ζελατίνας
τρίμμα μπισκότου για βάση στο γλυκό και από πάνω


Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την ζελατίνα: την ρίχνουμε σε κρύο νερό, ώστε να μαλακώσει, για 3' περίπου.
Αναμιγνύουμε καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Σε μία στρογγυλή φόρμα γλυκού ρίχνουμε από κάτω το τρίμμα από μπισκότο σαν βάση, για να μην κολλήσει το γλυκό. Ρίχνουμε αρκετό, περίπου μισό εκατοστό.
Στη συνέχεια στίβουμε την ζελατίνα καλά από το κρύο νερό και την λιώνουμε σε  ένα με δύο δάχτυλα ζεστό νερό (τόσο όσο να διαλυθεί καλά, όχι περισσότερο). Την διαλύουμε καλά και την ρίχνουμε στο μείγμα του γάλακτος.
Αναμιγνύουμε καλά το γάλα+κρέμα με την ζελατίνα και αμέσως ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με το τρίμμα μπισκότου.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όσο να σφίξει. Όταν το βγάλουμε και πριν το σερβίρουμε, ρίχνουμε ξανά τρίμμα και από πάνω (αν θέλουμε). Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε πιατέλα και το κόβουμε.

3 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγή...πρέπει να'ναι νοστιμότατο το γλυκό!! Να περάσουν μερικές μέρες και θα το φτιάξω, γιατί το Πάσχα φάγαμε αρκετά!!! Στο προηγούμενο σχόλιο, ξέχασα να σου γράψω ότι για αρκετές μέρες δεν μπορούσα να μπω στο blog σου...έβγαινε ένα μήνυμα ότι το περιεχόμενο σου είναι επικίνδυνο!!! Δεν ξέρω τι είχε συμβεί, πάντως χαίρομαι που σε ξαναβρήκα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, Έλενα. Χριστός Ανέστη. ΄Ερχεσαι πάντα με πολύ καλά λόγια και σ' ευχαριστώ. Όσοι το δοκίμασαν τους άρεσε. Είχα χρόνια να το φτιάξω γιατί είχα χάσει την συνταγή και το τηλέφωνο της φίλης μου. Τελικά βρεθήκαμε μέσω φέις-μπουκ.
    Περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε. Σου εύχομαι μια ευτυχισμένη και ξεκούραστη εβδομάδα διακοπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ Ελένη μου! Και συ να περάσεις όμορφα και ξεκουραστείς! Μόλις φτιάξω το γλυκό...θα σου πω τις εντυπώσεις μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή