Από γλυκά πώς πάμε; Από αναψυκτικά; Ντόνατς;
Από υγιεινές μπάρες ή νιφάδες δημητριακών για πρωινό και σνακ στο σχολείο ή το γραφείο;
Αν σας έλεγε κάποιος ότι τα "υγιεινά" τρόφιμα μας στέλνουν στο νεκροταφείο ή, το λιγότερο, στο νοσοκομείο και τους γιατρούς για θεραπείες σοβαρότατων ασθενειών, θα τον πιστεύατε;
Διάβασα κάτι ενδιαφέρον για το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη
και δεν το πίστευα.
Στη συνέχεια έψαξα στο ίντερνετ περισσότερα και είδα την ανάρτηση που διάβασα παντού:
Από μπλογκ σχολείων, υγιεινής διατροφής, ενημέρωσης κλπ.
Το θέμα είναι πιο σοβαρό απ' ό,τι νομίζουμε.
Διαβάστε και θα καταλάβετε.
"Αποφύγετε το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.
Εδώ είναι ένα επιστημονικό γεγονός για σας. Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης είναι ένα χημικό φτιαγμένο από τον άνθρωπο που θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, αν προσπαθείτε για έναν υγιή τρόπο ζωής.
Εδώ είναι ένα επιστημονικό γεγονός για σας. Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης είναι ένα χημικό φτιαγμένο από τον άνθρωπο που θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, αν προσπαθείτε για έναν υγιή τρόπο ζωής.
Αυτό είναι αφύσικο. Κατασκευάζεται με κατεργασία γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού με διάφορα ένζυμα για την εκχύλιση της γλυκόζης και στη συνέχεια της μετατροπής ορισμένης από αυτή σε φρουκτόζη. Αυτό μας δίνει ένα μείγμα φρουκτόζης και γλυκόζης, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται σε χυμούς και αναψυκτικά.
Γιατί οι εταιρείες το κάνουν αυτό; Υπάρχει μόνο ένας λόγος. Είναι φθηνότερο από τη χρήση ζάχαρης. Ωστόσο, αν και δίνει γλυκιά γεύση στα ποτά, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι είναι επιζήμιο για την υγεία σας. Ακολουθεί μια λίστα λόγων για να αποφεύγουμε εντελώς αυτό το τεχνητό πρόσθετο.
Λόγος για αποφυγή 1: διαβήτης
Προκαλεί αύξηση του βάρους επειδή αναστέλλει την ικανότητα του σώματος να διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης. Χωρίς ινσουλίνη το σώμα σας δεν λειτουργεί σωστά. Μέρος του να ζούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής σημαίνει ότι δεν είμαστε άρρωστοι και ότι είμαστε απαλλαγμένοι από νόσο. Ο διαβήτης είναι μια ευρέως διαδεδομένη επιδημία στην Αμερική σήμερα την οποία θα πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος, προκειμένου να διατηρήσετε έναν υγιή και ωραίο τρόπο ζωής.
Λόγος για αποφυγή 2: αύξηση του σωματικού βάρους
Δεν αναστέλλει μόνο την ικανότητα του σώματος να παράγει ινσουλίνη, αλλά επίσης αναστέλλει την ικανότητα του σώματος να αυξήσει την παραγωγή της λεπτίνης, μιας ορμόνης που παράγεται από τα λιποκύτταρα του σώματος και τα οποία ελέγχουν την όρεξη και το σωματικό βάρος.
Λόγος για αποφυγή 3: αυξάνει τη πείνα
Εμποδίζει το σώμα στο να καταστείλει μια ορμόνη γνωστή ως γκρελίνη, η οποία αυξάνει την πείνα. Είναι αυτονόητο ότι μια αχρείαστη αύξηση της όρεξης θα επηρεάσει το σωματικό βάρος και την υγεία ενός ατόμου.
Λόγος για αποφυγή 4: Αυξάνει την οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση συχνά αναφέρεται ως η ασθένεια των εύθραυστων οστών και είναι πιο κοινή στις γυναίκες. Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης αλλοιώνει την ισορροπία μαγνησίου, καθιστώντας τις γυναίκες ακόμη πιο επιρρεπείς σε αυτή την ασθένεια.
Λόγος για αποφυγή 5: Αυξάνει την διαδικασία της γήρανσης
Αν είστε αποφασισμένοι να ζήσετε μια ωραία ζωή, τότε αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος για να αποφευχθεί. Προφανώς, ο στόχος σας είναι να δείχνετε πάντα χρόνια νεότεροι από ό, τι πραγματικά είστε, αλλά αν το καταναλώνετε, δεν πρόκειται να είστε σε θέση να το πετύχετε.
Όταν το εξετάσετε, το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης είναι μια χημική ουσία φτιαγμένη από τον άνθρωπο. Ούτε καν το καλαμπόκι που ξεκινά την διαδικασία είναι φυσικό. Όταν παίρνετε ένα προϊόν που είναι μακριά από την φυσική του κατάσταση θα έχετε γενικά ένα νοσηρό αποτέλεσμα. Και καταλήγετε με ένα αποτέλεσμα που στερείται απολύτως θρεπτικής αξίας, το οποίο είναι ένας λόγος παραπάνω για να το βγάλετε από την διατροφή σας εντελώς.
…
Πού υπάρχει:
Είναι η κύρια γλυκαντική ουσία στα περισσότερα ανθρακούχα ποτά, συμπεριλαμβανομένων των Co.... και Pep.... Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης μπορεί επίσης να βρεθεί σε μείγματα μπισκότων, στα μπισκότα, στις σάλτσες, στα δημητριακά πρωινού, μαρμελάδες, γλυκά, σιροπιαστά γλυκά, κρουασάν, επιδόρπια γιαουρτιού, παγωτά, κέτσαπ, συντηρημένα κρέατα, κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, έτοιμες σούπες, μπύρες και πολλά άλλα.
Γι αυτό ας αρχίσουμε και πάλι να φτιάχνουμε ότι καταναλώνουμε στο σπίτι. Μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι και μπισκότα και σάλτσες και μαρμελάδες και γλυκά και σιροπιαστά γλυκά και κρουασάν και επιδόρπια γιαουρτιού και παγωτά και κέτσαπ και σούπες και μπύρες ΚΑΙ ΌΛΑ! ΤΈΡΜΑ τα τυποποιημένα ΠΙΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, Χριστινάκι! Έτσι σε θέλω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως τα λες είναι. Μπορούμε όλα να τα έχουμε, φτιάχνοντάς τα. Σιγά σιγά θα μάθουμε, όσοι από μας δεν ξέρουμε (και εγώ μέσα). Το δύσκολο δεν είναι να τα φτιάξεις αλλά να συνηθίσεις τις νέες γεύσεις. Τα τυποποιημένα έχουν πρόσθετα για την γεύση, με κύτταρα από ανθρώπινα έμβρυα και από ποντίκια (φρίκη δηλαδή).
Καλύτερα φτιαχτά παρά τυποποιημένα.
Καλή σου μέρα! Πολύ χρήσιμο post!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Είναι όντως χρήσιμο. Και το βάρος πέφτει σε εσάς, με τα μπλογκ μαγειρικής, να μας μάθετε να φτιάχνουμε υγιεινά σνακ.
ΑπάντησηΔιαγραφή