Δύο πηγές βιταμινών, που τόσο χρειαζόμαστε τον χειμώνα:
1.Φυσικά σιρόπια για τον βήχα, που παρασκευάζουμε μόνοι μας με λεμόνι, μέλι και βότανα.
2. Φύτρα που φτιάχνουμε μόνοι μας για τις σαλάτες και όχι μόνο.
Συνταγές με φύτρα θα ακολουθήσουν και στο μέλλον.
Τα κατατοπιστικα βίντεο για την παρασκευή τους πιστεύω θα σας βοηθήσει.
Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!..
Ο καιρός μονίμως αλλάζει, μια κρύο,μια ζέστη και οι ιώσεις κάνουν party. Ο βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους και η αντιμετώπισή του είναι ο μόνιμος μπελάς μας.
Πως όμως μπορούμε να τον καταπολεμήσουμε μόνοι μας;
Η απάντηση είναι δημιουργώντας τα δικά μας σπιτικά σιρόπια, μόνες μας, στο σπίτι μας, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.
Οι συνταγές είναι οι εξής:
1. Με λεμόνι και μέλι Βράζετε με τη φλούδα του ένα λεμόνι σε λίγη ποσότητα νερού για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το βγάζετε και το στύβετε. Ρίχνετε το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτετε αμέσως τρεις κουταλιές μέλι. Το πίνετε ζεστό, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα. Ποια είναι τα οφέλη του; Το μέλι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το λαιμό, τη στιγμή που το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έτσι, λοιπόν, ο συνδυασμός τους θα σας ανακουφίσει, μαλακώνοντας το βήχα και το λεμόνι θα μάχεται εναντίον των μικροβίων.
2. Εάν ο βήχας σας είναι πολύ έντονος και επιμένει, δοκιμάστε την εξής φυτική συνταγή: Bράζετε νερό μαζί με φασκόμηλο και θυμάρι και το πίνετε αφού έχετε προσθέσει μια κουταλιά μέλι. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά.
ΠΗΓΗ
www.triklopodia.gr
http://www.staparaskinia.gr/2012/11/blog-post_6934.html#ixzz2CJKauaQw
Ευχαριστώ την Ιωάννα, την Μαριλένα και την Νίκη από την ομάδα Πελίτι για την ενημέρωση με τα βίντεο και το σιρόπι.
που βρίσκεται φύτρα? Δεν έχω βρει πουθενά
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστινάκι, ή βρίσκεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως έβρισκα κάποτε στο Καρφούρ φύτρα αλφα-άλφα ή παίρνεις όσπρια και τα φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δεις στα βιντεάκια. Τα μουλιάζεις, τα στραγγίζεις αρκετά, τα ανακινείς κάπου κάπου και σε λίγες μέρες (διαφέρει ο χρόνος αναμονής από είδος σε είδος) οι σπόροι αρχίζουν και βγάζουν το φύτρο τους. Αυτό το χρησιμοποιείς σε σαλάτες, κεφτέδες κλπ. και είναι γευστικότατο και δυναμοτικότατο. Δες προσεκτικά τα βίντεο.
ΑπάντησηΔιαγραφή