Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

 
 
Κάτι διαφορετικό για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
ως επιδόρπιο ή κέρασμα στους αγαπητούς επισκέπτες,
αλλά και για κάθε εορταστική και μη περίσταση.
 
Δύο γλυκά που θα μας κάνουν να νοιώσουμε καλά,
καθώς η δράση της σοκολάτας αποδεδειγμένα προκαλεί ευφορία.
 
 

 Εύκολη τάρτα σοκολάτας



 
Νοστιμότατη τάρτα ψυγείου, γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Υλικά συνταγής για την βάση:

• Τριμμένα νταϊτζέστιβ μπισκότα: 250 γρ.
• Λιωμένο βούτυρο: 100 γρ.

Υλικά συνταγής για τη γέμιση:

 • Σοκολάτα: 200 γρ. (κουβερτούρα ή γάλακτος)
• Βούτυρο: 60 γρ.
• Κρέμα γάλακτος: 80 ml

Υλικά συνταγής για τη διακόσμηση:

 • Κρέμα γάλακτος: 200 ml
• Άχνη ζάχαρη: 2 - 3 κουταλιές σούπας
• Βανίλια: λίγη για το άρωμα
• Τρούφα: 2 κουταλάκια (προαιρετικά)

Βουτυρώνετε μια φόρμα με στεφάνι 20 εκ. περίπου (ή μια φόρμα σιλικόνης)

Τρίβετε τα μπισκότα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε να μουλιάσουν καλά και τα στρώνετε στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας, σε ύψος περίπου 2 εκατοστών. Καλύπτετε την φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα να σφίξει το βούτυρο.

Εν τω μεταξύ, βάζετε σε μπαιν μαρί, όλα τα υλικά της γέμισης και τα λιώνετε, ανακατεύοντας τακτικά. Αδειάζετε το μείγμα στην κρύα βάση και ξαναβάζετε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση.

Για την διακόσμηση, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια και με κορνε στολίζετε την τάρτα. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη τρούφα.

radicio.com
 
 

Τρούφακια με κέικ και ρούμι



• 2 κούπες τριμμένο κέικ σοκολάτα
• 1/2 κούπα σοκολατένια τρούφα
• 1/4 κούπας μαύρο ρούμι
• 50 γραμμάρια ψιλοκομμένες σταφίδες
• 3/4 κούπας τριμμένη ινδική καρύδα
• 1/4 κούπας ζαχαρούχο γάλα

Βάζουμε τις ψιλοκομμένες σταφίδες και το μισό ρούμι σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, τις κατεβάζουμε και τις αφήνουμε 4 λεπτά να τραβήξουν.Αδειάζουμε τις σταφίδες, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά, να πάρουμε ομοιογενές μείγμα.
Παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Τα κυλάμε στην τρούφα και τα βάζουμε σε ειδικά χαρτάκια ή σε πιατέλα. Τα φυλάμε στο ψυγείο.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου