Λικέρ αρμπαρόριζας: Χωνευτικό, ιδανικό για μετά το φαγητό.
Γίνεται στην στιγμή.
Ιδανικό όταν έχουμε κόσμο.
Υλικά:
1,5 λίτρο κρασί
600 γρ. ζάχαρη
30-40 φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να αφρίζει (λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού) ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (2-3 λεπτά ακόμα).
Μόλις λειώσει η ζάχαρη και αφρίσει το μίγμα, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε, το βάζουμε στα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Η αρχική συνταγή ανέφερε κόκκινο ή ροζέ κρασί. Κάποιοι προτίμησαν ρετσίνα σε αναλογία 1 λίτρο ρετσίνα με 500 γρ. ζάχαρη. Άλλοι έβαλαν αρετσίνωτο λευκό κρασί.
Προσωπικά το προτιμώ με κόκκινο ή ροζέ. Σημαντικό είναι να μην ξεχάσουμε να το βάλουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται με πάγο ή χωρίς.
Πηγή: Οδηγίες από τον Θεόφιλο, στην Πελίτι Τοπική Ομάδα Κοζάνης.
Ευχαριστούμε και την Ντίνα Μαρκούτη για το βίντεο με τις οδηγίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου