Λονδίνο 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και κανείς δεν μιλά
Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας….
Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους.
Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν.
Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους…». Δηλαδή ότι το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά …το Λονδίνο!!!
Πέραν όμως από την αθλιότητα αυτή υπήρξαν κι άλλες ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ:
ΠΡΩΤΟΝ: οι διοργανωτές, που είχαν την ευθύνη της τηλεοπτικής κάλυψης, υποχρεωτικά έδειξαν την ελληνική ομάδα να εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά την έδειξαν λιγότερο από όλες τις άλλες ομάδες και δεν παρουσίασαν καθόλου τους Έλληνες στις θέσεις των επισήμων που την χειροκροτούσαν. Την έδειξαν για χρόνο λιγότερο ακόμη και από τα μικροσκοπικά κράτη, όπως λ.χ. τα Βανουάτου και Σαιν Κιτς! Επίσης έδειξαν, παράλληλα με την παρέλαση της κάθε ομάδας, τις επίσημες εκπροσωπήσεις όλων των 203 συμμετεχουσών χωρών, πλην της ελληνικής!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: δεν έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας μαζί με αυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της διοργανώτριας χώρας. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας τυπικά γίνεται πάντοτε προς τιμήν της χώρας, που είναι η πηγή του Ολυμπισμού. Στο Λονδίνο όμως δεν έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και ως εκ τούτου δεν ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, αλλά μόνο εκείνος της Μεγ. Βρετανίας.
ΤΡΙΤΟΝ: δεν εψάλη ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να είναι ο επίσημος Ολυμπιακός Ύμνος και να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμιακών Αγώνων.
Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου εψάλη ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960, και έκτοτε εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μάλιστα στο Σίδνεϊ, το 2000, εψάλη στα ελληνικά από ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους. Ντροπιαστική εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972, και τώρα του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός Ύμνος αποδόθηκε μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αθέατη… Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία υποτίμησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, που είναι ένα σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο της σύγχρονης Ελλάδας. ΤΥΧΑΙΟ;…
ΤΕΤΑΡΤΗ αθλιότητα. Πριν από τη δήλωση για τη «μεταφορά του σπιτιού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο» ο κ. Ζακ Ρογκ προέβη σε μία ακόμη αθλιότητα σε βάρος της Ελλάδας.
Όταν ερωτήθηκε κατά πόσο το Λονδίνο είναι έτοιμο να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, παρέλειψε την Αθήνα και μίλησε για το Πεκίνο! Είπε συγκεκριμένα: « Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνεϊ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς…».
Πάλι ο κ. Ρογκ ξέχασε τους επαίνους και τους ύμνους προς την Ελλάδα για την επιτυχία της προετοιμασίας και το άριστα που της έδωσε στον δημόσιο λόγο του κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα. Και η εξασθενημένη μνήμη του έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι η Ελλάδα για να επιτύχει στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σπατάλησε εκατομμύρια Ευρώ, που την έσπρωξαν ταχύτερα και βαθύτερα στη σημερινή κρίση.
ΠΕΜΠΤΗ αθλιότητα. Όταν εισερχόταν η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο εκφωνητής σημείωσε ότι έφτασε εκεί αφού διέτρεξε μια διαδρομή 22.000 χιλιομέτρων Δεν είπε ούτε λέξη από πού ξεκίνησε για να φτάσει στο Λονδίνο. Δεν είπε λέξη για την Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκφωνητής και όσοι είναι πίσω από αυτόν εφάρμοσαν τη λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία προβάλλονται μόνο οι ιδέες της νέας εποχής και παραλείπονται οι ρίζες και οι πολιτισμικές παραδόσεις, καθώς και οι αξίες που τις ξεπερνούν ή/και είναι αντίθετες τους.
Από τον Βάκωνα και τον Νίτσε έως τον Σαίξπηρ και τον Γκαίτε Άγγλοι, Γερμανοί και γενικά η Δύση δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένας ολιγάριθμος λαός, όπως ο Ελληνικός, με τόσα ελαττώματα και τόσες αδυναμίες που του προσάπτουν, είναι ο απ’ ευθείας απόγονος και πνευματικός θεματοφύλακας ενός μοναδικού θησαυρού, του Ελληνικού πολιτισμού, που δεν μπορούν να πλησιάσουν, ούτε μπορούν να οικειοποιηθούν, όσο κι αν προσπαθούν.
Του πολιτισμού που είναι η βάση και του δικού τους πολιτισμού, όπως τον ερμήνευσαν μέσα από τη δική τους λογική.
Απαξιωμένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση η Ελλάδα, δέχεται με βάναυσο τρόπο την περιφρόνηση τους, περιφρόνηση που παρουσιάστηκε με όλο το φρικιαστικό της πρόσωπο στο Λονδίνο, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δεν πειράζει....
ΠΡΩΤΟΝ, οι Έλληνες πρέπει να πεισματώσουμε και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να τους δικαιολογήσουμε τους Άγγλους για τα συμπλέγματα τους. Είναι πραγματικά αξιολύπητοι.
Και
ΤΡΙΤΟ, να μην ενοχλούμαστε από τη συμπεριφορά τους, γιατί γνωρίζουμε ότι όσο και να προσπαθήσουν η αλήθεια λάμπει και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Πηγή: Το δημοσίευμα αυτό κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο.
Ευχαριστώ την Μίνα που μου το έστειλε.
Να τολμήσω να εκφέρω και μια προσωπική μου άποψη;
Φταίμε και εμείς, οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι και όχι μόνο οι πολιτικοί μας για τον αέρα που έχουμε δώσει στις άλλες χώρες να ποδοπατούν με άνεση τα δικαιώματά μας.
Μέχρι πριν δύο χρόνια τα δεχόμασταν όλα ανενόχλητα:
Την παραχάραξη της ιστορίας μας, τον υποβιβασμό και την συρίκνωση της γλώσσας μας, την εκτόπιση της θρησκείας μας από τα σχολεία και την ζωή μας.
Δεν πτοηθήκαμε ούτε νοιώσαμε προσβεβλημένοι όταν είδαμε να υποβιβάζονται κατάφορα και να περιφρονούνται οι ήρωες του '21 ούτε βέβαια όταν σιγά και σταθερά είδαμε να εκτοπίζεται το μάθημα των θρησκευτικών.
Μιλούσαμε για δικαιώματα μειονοτήτων την στιγμή που ο Έλληνας πολύτεκνος δεν είχε ούτε τα βασικά.
Δίναμε συντάξεις σε αλλοδαπούς γηραιούς γονείς οι οποίοι είχαν ζήσει μόλις δύο χρόνια στην Ελλάδα ενώ οι δικοί μας ηλικιωμένοι γέρασαν στην Ελλάδα και σύνταξη δεν πήραν.
Να αναφέρουμε παροχές, διευκολύνσεις, δάνεια, επιδόματα ενοικίου και θέρμανσης συν δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε άπορους αλλοδαπούς ενώ οι δικοί μας άποροι δεν είχαν ένα δωμάτιο να μείνουν, διότι δεν αποτελούσαν αλλοδαπό πληθυσμό στην χώρα τους ούτε μειονότητα για να έχουν έξτρα δικαιώματα!
Δεν εκτιμήσαμε πρώτοι εμείς το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες.
Τους περισσότερους μάλιστα δεν μας ενδιέφερε καν. Καλά να 'μαστε και να 'χουμε να ξοδεύουμε.
Όλα τα άλλα ήταν περιττά.
Τα ιδανικά τόσων επαναστάσεων, η Πίστη, η Πατρίδα, η Θρησκεία, αλλά και η Γλώσσα, η Παράδοση και η Οικογένεια, πήγαν...περίπατο.
Αλλά, ας θυμηθούμε την "παλιά" ιστορία μας: πόσοι ήρωες του '21 πέθαναν φτωχοί, κυνηγημένοι ή εγκαταλελειμένοι από την ίδια την Ελλάδα. Βέβαια, η μνήμη και οι τιμές του λαού τους δικαίωσε, η Ελληνική Κυβέρνηση όμως;
Ας πάμε και παραπέρα:
Δεν ίδρωσε το αυτί μας ούτε καν όταν μίλαγαν για κατάργηση των παρελάσεων. Μόνο η Εκκλησία αντέδρασε δυναμικά. Αλλά και αυτήν, επειδή είχε λόγο στην ζωή των Ελλήνων, θέλησαν να την βγάλουν άουτ για να μην κρίνει τα κακώς κείμενα.
Και οι Έλληνες δεν αντέδρασαν. Αντίθετα, επικρότησαν αυτή την τακτική!
Με το δικαιολογητικό ότι πολλά συμβαίνουν στους κόλπους της.
Ξέχασαν ότι ανέκαθεν η ορθόδοξη Εκκλησία ήταν με το μέρος του λαού και η μόνη ασφαλιστική δικλείδα μεταξύ ανήμπορων πολιτών και διεφθαρμένων αρχόντων.
Όποιος ανατρέξει στην ιστορία της Ελλάδας, θα το δει. Αν βρει το σωστό βιβλίο να την διαβάσει ανόθευτη και όπως έχει.
Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα και δεν αναβιώσουμε πρώτα στην ίδια μας την ζωή το ένδοξο παρελθόν, ας μην περιμένουμε να μας σεβαστούν οι ξένοι για κάτι που κάποτε υπήρξαμε και μόνοι μας το θάψαμε.
Όπως είπε κάποιος, "Έτσι πέθαναν και στο παρελθόν οι μεγάλοι πολιτισμοί."
Θα αφήσουμε την Ελλάδα να πεθάνει;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου