ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ


Επιστολή του ΠΟΥΒΛΙΟΥ ΛΕΝΤΟΥΛΟΥ, κυβερνήτη της Ιουδαίας πριν απ’ τον Πιλάτο, η οποία (επιστολή) απευθύνεται στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, μεταφρασμένη απ’ το λατινικό πρωτότυπο που βρίσκεται στην βιβλιοθήκη των κ.κ.Cesarini στη Ρώμη.


Άκουσα, Καίσαρα, ότι επιθυμείς να μάθεις ό,τι σου γράφω τώρα σχετικά με κάποιον άνθρωπο πολύ ενάρετο που ονομάζεται ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,
τον οποίο ο λαός θεωρεί Προφήτη και οι μαθητές του Θεό, λέγοντας ότι είναι Υιός Θεού, του Πλάστη των ουρανών και της γης και όλων όσων βρίσκονται και υπάρχουν πάνω σ’ αυτή. Πράγματι, Καίσαρα, καθημερινά ακούγονται θαυμάσια πράγματα σχετικά με Αυτόν τον Χριστό. Ανασταίνει νεκρούς και γιατρεύει ασθενείς με μία μόνο λέξη.
Είναι άντρας μεσαίου αναστήματος,  με ωραίο πρόσωπο και γεμάτος μεγαλοπρέπεια, κυρίως στο πρόσωπο, ώστε όσοι Τον κοιτάζουν αναγκάζονται να Τον αγαπούν και να Τον φοβούνται. Έχει τα μαλλιά στο χρώμα του ώριμου καρυδιού μέχρι τα αυτιά Του, και από ’κεί μέχρι τους ώμους Του καταλήγουν να είναι κοκκινωπά αλλά πολύ στιλπνά (γυαλιστερά) και χωρίζονται στη μέση από πάνω σύμφωνα με το σύστημα των Ναζαρινών. Το μέτωπό Του είναι λείο και γαλήνιο, το πρόσωπό Του χωρίς ρυτίδα ή κηλίδα (σημάδι), η μύτη και τα χείλη Του είναι κανονικότατα Τα γένια Του είναι πυκνά και με το ίδιο χρώμα όπως τα μαλλιά Του ενώ δεν είναι μακριά (τα γένια) και χωρίζονται στη μέση. Το βλέμμα Του είναι σοβαρό και εμπνέει φόβο ενώ εκπέμπει δύναμη ηλιακής ακτίνας. Κανείς δεν μπορεί να Τον παρατηρήσει στα μάτια.
 Όταν επιτιμά (κάνει παρατήρηση), φοβίζει και όταν το κάνει αυτό, δακρύζει. Είναι αξιαγάπητος και χαριτωμένος με σοβαρότητα. Λένε ότι ποτέ κανείς δεν Τον είδε να γελάει, όμως πολλές φορές Τον είδαν να δακρύζει. Έχει καλοφτιαγμένα τα χέρια και τους βραχίονες. Έχει ευχάριστη συνομιλία προς όλους. Δύσκολα όμως παρουσιάζεται και όταν εμφανιστεί κάπου, είναι μετριόφρων και έχει το ωραιότερο παράστημα του κόσμου. Είναι ωραίος σαν τη Μητέρα Του, η οποία είναι η ωραιότερη γυναίκα που φάνηκε ποτέ στα μέρη αυτά.
Εάν όμως η Μεγαλειότητά σου, Καίσαρα, επιθυμεί να Τον δει, όπως μου έγραφες άλλοτε, πληροφόρησέ με και θα σου Τον στείλω αμέσως. Όλοι στην Ιερουσαλήμ θαυμάζουν τη σοφία Του, αν και ποτέ δεν σπούδασε τίποτα, και όμως κατέχει όλες τις επιστήμες. Περπατάει ξυπόλητος και με το κεφάλι ξεσκέπαστο. Πολλοί γελάνε όταν Τον βλέπουν, αλλά όταν βρίσκονται μπροστά Του τρέμουν και Τον θαυμάζουν. Λένε ότι τέτοιος άνθρωπος σαν Αυτόν δεν εμφανίστηκε ποτέ σ΄ αυτά τα μέρη. Πράγματι, όπως μου λένε οι Εβραίοι, ουδέποτε δόθηκαν συμβουλές, ουδέποτε κηρύχθηκε διδασκαλία σαν τη δική Του ενώ πολλοί από τους Ιουδαίους Τον θεωρούν Θεό. Άλλοι πάλι μου λένε ότι είναι εχθρός της Μεγαλειότητας σου, Καίσαρα. Πολλές φορές με παρενοχλούν οι μοχθηροί αυτοί Εβραίοι. Λέγεται ότι Αυτός ουδέποτε δυσαρέστησε κανένα αλλά ότι πολύ περισσότερο έκανε το καλό. Όλοι όσοι Τον γνώρισαν λένε ότι ευεργετηθήκανε απ΄ Αυτόν. Όμως είμαι πρόθυμος να υπακούσω την Μεγαλειότητά σου, Καίσαρα. Ό,τι διατάξεις θα γίνει.
Ιερουσαλήμ, Ινδικτιώνος 7, Σελήνη 11.
Πιστός και ευπειθέστατος στην Μεγαλειότητά σου,
ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
Κυβερνήτης της Ιουδαίας.

(Η παρούσα επιστολή δημοσιεύθηκε στην Εφημερ.

« Αρμονία» που εκδιδόταν στην Σμύρνη, το έτος Ζ΄, αριθμός 1586, στις 30 Σεπτεμβρίου 1887, ημέρα Τετάρτη.

Η επιστολή αυτή είναι απόσπασμα από την «Ακριβή Ιστορία σχετικά με τα όσα γίνανε κατά την σταύρωση και ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού» η οποία συγγράφηκε πρώτα από κάποιον Ιουδαίο με το όνομα ΑΙΝΕΑΣ, και στη συνέχεια μεταφράστηκε στα Λατινικά από τον τοπάρχη Νικόδημο από τη Ρώμη.

 Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Αβέρκιο, αγιορείτη μοναχό και σώζεται σε κάποιο χειρόγραφο στο Άγιο Όρος. Επανεκδόθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο, το έτος 1981, απ’ το τυπογραφείο ΚΟΡΑΗΣ στην Καλαμάτα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου