ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΔΥΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ: ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ



Ακόμα Σαρακοστή διανύουμε και οι μικροί μας φίλοι δεν κρατιούνται με τα παγωτά που ήδη βγήκαν. Δύο δροσερές ιδέες χωρίς επιβάρυνση πρόσθετων λιπαρών θα ευχαριστήσουν και θα τονώσουν μικρούς και μεγάλους.

Ζελέ με φυτική σαντιγί λοιπόν και παγωτό μπανάνα, μόνο με μπανάνα!


Πάντοτε έφτιαχνα ζελέ στην νηστεία και άρεσε σε όλους. Γενικά το ζελέ είναι ξεχασμένο. Υπάρχει μια πλειάδα συνταγών για γλυκά και παγωτά, τόσο πεντανόστιμα ώστε το ζελέ έπεσε σε λήθη. Παρόλα αυτά περιέχει συστατικά που βοηθούν τις αρθρώσεις όταν αρχίζουν και διαβρώνονται, καθώς και την ενδυνάμωση των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συχνά στην διατροφή μας. 

Κάποτε έφτιαξα ζελέ φράουλα στην γιορτή της μητέρας και σκέφθηκα να το εμπλουτίσω λίγο και με κάτι άλλο. Είμαι λάτρης της σαντιγί και μ' αρέσει η γεύση της φυτικής σαντιγί σε κονσέρβα. Στην περίπτωσή μας όμως κάθε φυτική σαντιγί, κονσέρβα ή σκόνη, αναμεμειγμένη με νερό και όχι με γάλα, είναι εξίσου καλή.

Έφτιαξα λοιπόν το ζελέ μου κανονικά, το έβαλα σε μια πιατέλα σε σχήμα καρδιάς και...στο ψυγείο.
Μόλις ετοιμάστηκε, χτύπησα την σαντιγί από την κονσέρβα με λίγο νερό, μία με δύο κουταλιές ζάχαρη και λίγο λικέρ.
Την ποσότητα νερού την κανονίζετε ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλετε την σαντιγί. Την ζάχαρη επίσης την ρυθμίζετε σύμφωνα με την γεύση. Δεν έχω μέτρο σε αυτά.

Άλειψα με σαντιγί την επάνω επιφάνεια του γλυκού, χωρίς να το βγάλω απ' τη γυάλινη πιατέλα. Δεν είχα φόρμα γλυκού σε σχήμα καρδιάς. Αν έχετε, τότε βγάζετε το γλυκό από την φόρμα και αλείφετε από πάνω.
Επειδή τα παιδιά ξετρελαίνονται με τα χρωματιστά ζαχαρένια πραγματάκια, από πάνω έριξα χρωματιστή τρούφα.
Τόσο το αποτέλεσμα όσο και η γεύση μας ξετρέλανε. Την ίδια σαντιγί βάζω και στις φράουλες και τους αλλάζει γεύση.

Το γλυκό αυτό, αν προτιμάτε, το μοιράζετε και σε ποτηράκια με το γαρνίρισμα της σαντιγί με της τρούφας από πάνω.
Είναι απόλαυση.
  




 Παιχνίδι και ζελεδένιες δημιουργίες





Με το ζελέ μπορούμε να δημιουργήσουμε αλλά και να παίξουμε: ιδέες για παιχνίδι μας δίνει το ιστολόγιο PARENTS.GR στην σελίδα δραστηριότητες  http://www.parents.gr/events/a248 :





Η άλλη λιχουδιά τώρα: ένα παγωτό που δεν έχετε φανταστεί: περιέχει ένα μόνο υλικό, την μπανάνα.

Την θαυμάσια αυτή ιδέα μας την δίνει το ιστολόγιο ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ στην ανάρτηση ένα παγωτό ένα υλικό http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html

Προτιμώ να μην σας τα πω εγώ αλλά να μπείτε απ' ευθείας στο ιστολόγιο της Αλεξάνδρας και της Μαργαρίτας, διότι εκεί υπάρχουν ακόμα περισσότερες δημιουργίες με μπανάνες και πλήθος άλλες πρωτότυπες γεύσεις. Αξίζει τον κόπο να το δείτε και να τις δοκιμάσετε.

Μία παρόμοια πρόταση:

Το παραπάνω παγωτό, τύπου γρανίτας, μου θύμισε τα γρανιτάκια που μπορούμε να φτιάξουμε σε ειδικές θήκες ή σε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσεως (αυτά που βάζουμε στα πάρτυ) με ένα ξυλάκι παγωτού στη μέση, τα οποία γεμίζουμε με ένα με δύο δάχτυλα βυσινάδα και το υπόλοιπο νερό. Στην κατάψυξη και...θα γλείφουμε και τα δάχτυλά μας. Απίθανη λιχουδιά για τα παιδιά και ιδανική σαν εναλλακτικό παγωτό την Μεγάλη Εβδομάδα (όπου οι περισσότεροι νηστεύουν).



3 σχόλια:

Elena είπε...

Καλώς σε βρήκα.... Το blog σου είναι υπέροχο!! Οι συνταγές φαίνονται νοστιμότατες και θα τις φτιάξω σύντομα! Ελπίζω να περάσεις μια βόλτα και από το δικό μου μπλογκοσπιτάκι και να τα λέμε συχνά! Φιλιά!

Eleni Di. είπε...

Έλενα, καλώς ήλθες στην παρέα. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μπήκα στο μπλογκ σου http://elena-fantasia.blogspot.com/ και ενθουσιάστηκα με τις χειροτεχνίες και τις ιδέες που δίνει. Επιφυλάσσομαι να αναρτήσω τα φαναράκια σε μια προσεχή ανάρτηση. Τι κρίμα να μην σε δω νωρίτερα. Οι λαμπάδες σου είναι καταπληκτικές. Καλά νά 'μαστε να τα λέμε και θα τα δούμε όλα σιγά-σιγά. Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις.

Elena είπε...

Χαίρομαι πολύ, που σου άρεσε το blog και οι δημιουργίες μου! Να'σαι καλά Ελένη μου και σ'ευχαριστώ πολύ για όλα, από καρδιάς!! Καλό Πάσχα να'χουμε με υγεία πάνω απ'όλα! Θα τα λέμε συχνά.... Πολλά φιλιά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου