ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ


Καθώς ο καιρός το επιτρέπει, ένα ομαδικό παιχνίδι σε υπαίθριο χώρο είναι πάντα ευπρόσδεκτο.


Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών κατηχητικού της Κεφαλλονιάς, όταν επισκέφθηκαν το απέραντο δάσος της Μονής Θεμάτων με τα λάμα και τα ελάφια.
Επιχειρήστε να βρείτε τέτοια μέρη στην περιοχή σας, με δάσος ή ζώα. Συχνά πολλά μοναστήρια έχουν και προστατευμένες ζώνες με ενδιαφέροντες βιότοπους.

Εμείς στην Κεφαλλονιά γνωρίσαμε τα Θέματα με τα ζώα της, την Μονή Σισίων με πάρα πολλά είδη ζώων και πτηνών, μεταξύ των οποίων λάμα και κατσίκια νάνοι, την Μονή του Αγίου Γερασίμου με τις στρουθοκάμηλους (παλαιότερα) και την Μονή των Αγίων Φανέντων στην Σάμη με την προστατευμένη ζώνη άγριας βλάστησης, καθώς και τον ελαιώνα του περιβόλου της Μονής Αγριλίων στην ίδια περιοχή.

Είναι συναρπαστικό το τι παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε σε αυτούς τους χώρους.
Δοκιμάστε όποτε μπορείτε να επισκεφθείτε ένα μοναστήρι από τα πολλά που έχει η Ελλάδα μέσα στα δάση, να ξεκουραστείτε και στην συνέχεια να ξεκινήσετε την πεζοπορία στα μονοπάτια του δάσους και να γνωρίσετε την περιοχή με τα ρυάκια της, πιθανότατα τις μικρές ή μεγάλες λίμνες, τα ποτάμια και την εντυπωσιακή άγρια ελληνική βλάστηση όσων βουνών δεν έχουν πυρποληθεί.
     

  
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΙΚΑΔΕ" http://www.oikade.gr/

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ:
http://www.oikade.gr/games/environment/05.html

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ; ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ:
http://www.oikade.gr/games/environment/wheel02_.html

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:
http://www.oikade.gr/games/environment/01.html

ΑΛΛΑ:
http://www.oikade.gr/games/environment/environment.htm


ΚΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ


2 σχόλια:

Elena είπε...

Υπέροχη ανάρτηση Ελένη μου! Μακάρι να μπορούσαμε να ζούμε όλοι πιο κοντά στην φύση και όχι φυλακισμένοι μέσα στις μεγάλες τσιμεντένιες πόλεις!!
Υ.Γ. Σου απάντησα στο blog μου, αλλά και εδώ θα σου γράψω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που με τιμάς με την παρουσία και τα όμορφα σχόλιά σου! Πολύ θα χαρώ να δω τις αναρτήσεις μου στο υπέροχο blog σου! Φιλάκια!

Eleni Di. είπε...

Έλενα, σε ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια.Η έξοδος από τις πόλεις έχει αρχίσει. Σιγά-σιγά ανακτούμε την παλιά σχέση με την φύση. Έστω μία φορά τον μήνα, ή και λιγότερο συχνά, ακόμα και αν δεν έχουμε σπίτι στην εξοχή, μπορούμε. Όταν έμενα στην Χαλκίδα, κάθε Σαββατοκύριακο ερχόντουσαν οι Αθηναίοι για...καφέ. Ναι, για καφέ! Γιατί η Χαλκίδα είναι μία ώρα μόνο απόσταση από την Αθήνα και συνδιάζει τα πάντα: φύση, χαλαρή ζωή, διασκέδαση, κέφι, θάλασσα, διακοπές. Οι άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν πιο χαλαρή ζωή. Η Αθήνα και ο Πειραιάς έχουν το πρόβλημα (και ο Πειραιάς όχι τόσο)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου