ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



 Πολύχρωμα στεφάνια και γιρλάντες για την Πρωτομαγιά αλλά και όλη την Άνοιξη. Πρωτότυπες ιδέες που ομορφαίνουν και γεμίζουν άνθη τον κόσμο μας.










Πρωτομαγιάτικα στεφάνια


Τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια μας γεμίζουν χαρά και χρώμα. Μια μικρή εξόρμηση στην εξοχή μας φρεσκάρει, μας τονώνει και είναι μια καλή ευκαιρία να μαζέψουμε λουλούδια για το στεφάνι και τις πολύχρωμες ανθισμένες γιρλάντες.




Με φύλλα, άνθη και σκελετό από λυγαριά ή άλλα εύκαμπτα κλαδιά φτιάχνουμε στεφάνια μοναδικά και πρωτότυπα. Αν θέλουμε το στεφάνι να κρατήσει έως το Φθινόπωρο (οπότε φτιάχνουμε το φθινοπωρινό με αποξηραμένα φρούτα και φθινοπωρινά φύλλα) τότε χρησιμοποιούμε αποξηραμένα άνθη και έτοιμο!




Για να στερεώσουμε καλά τα υλικά μας, χρησιμοποιούμε σύρμα στα φρέσκα και ξερά άνθη και πιστόλι σιλικόνης για τον πιο βαρύ στολισμό. Προσοχή μην καείτε.

 

 

Προτάσεις για δραστηριότητες με τα παιδιά

Στεφάνια όμως φτιάχνονται και με άλλα, πρωτότυπα και "παιχνιδιάρικα" υλικά, όπως:

 


Γλυκά στεφάνια


Ζαχαρωτά, καραμέλες, τούλι από μπονμπονιέρες κλπ.

κολλημένα με σιλικόνη πάνω σε βάση φελιζόλ.

 

 Από το ιστολόγιο ΑΝΕΡΑΙΔΑ εδώ: http://aneraida.blogspot.com/2012/04/blog-post_20.html

  

Παιχνιδιάρικα στεφάνια


Στεφάνι από μικρά παιχνιδάκια, ιδανικό για την πόρτα του δωματίου του μικρού μας ταραξία. Ευκαιρία να μαζέψετε όλα τα ψιλοπράματα, ακόμα και τα σπασμένα, και να απαλλαγείτε από αυτά με έναν δημιουργικό τρόπο.

Στο ιστολόγιο ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ εδώ: http://paizoumemazi.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html



Στεφάνι με γκοφρέ λουλούδια 


και μια πρόταση για παιχνίδι στην εξοχή, από την Ζέφη στο ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 

στο http://paizoumemazi.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html  


 

Χειροποίητα λουλούδια



Στην ανάρτησή μας ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες για μόνιμα άνθη, που δεν ξεραίνονται ποτέ και τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε στεφάνι. Τα χρώματα που θα επιλέξετε θα κάνουν την διαφορά. Μην παραλείψετε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πολύχρωμες κορδέλες.


 Χειροποίητα άνθη στολίζουν το Δέντρο της Άνοιξης.
Τα άνθη του μπορεί να είναι από χρωματιστό χαρτόνι, λεπτά φύλλα πηλού σε σχήματα ανθέων και βαμμένα σε διάφορα χρώματα, τσόχα, ύφασμα ή σκληρό χαρτί.
Κάνουν και τα ανακυκλωμένα χαρτόνια από κούτες, τα οποία κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα βάφουμε.






Την τσόχα και τα υπολείμματα υφάσματος μπορούμε να τα κόψουμε σε διάφορα μεγέθη και να τα στερεώσουμε μεταξύ τους με ένα κουμπί στη μέση. Έτοιμα τα άνθη.







Λουλούδια για πολύ μικρά παιδιά που δυσκολεύονται με τις κατασκευές που έχουν πολύ λεπτοδουλειά.
Φτιαγμένα από χάρτινα πιατάκια πάρτι και χρωματισμένα γλωσσοπίεστρα για τον μίσχο του λουλουδιού.
Κολλάτε τα φύλλα με σιλικόνη ή κόλλα και εμπλουτίζετε το άνθος-πιατάκι με βαμβάκι, περισσεύματα από ψεύτικα λουλούδια, πολύχρωμα κουμπιά και άλλα στολίδια.




Και τέλος, οι πανέμορφες γιρλάντες




Όταν ήμουν μικρή, ζούσα στην Χαλκίδα και κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίναμε στο εξοχικό μας. Αυτό ήταν περιτριγυρισμένο από μαργαρίτες, παπαρούνες, ιτιές, ευκαλύπτους, κυπαρίσσια βράχια και θάλασσα. Όταν φύτρωναν οι μαργαρίτες και οι παπαρούνες, κυριολεκτικά άνθιζε ο τόπος. Τώρα πια δεν είναι έτσι. Τα παιδιά εκείνης της εποχής ήταν τυχερά που γνώρισαν και έζησαν τέτοια τοπία.


Κάθε Άνοιξη, κόβαμε άνθη μαργαρίτας, τα περνούσαμε σε χοντρή βελόνα με χοντρή και γερή κλωστή και φτιάχναμε κολιέ, βραχιολάκια και στεφάνια για τα μαλλιά. Ήταν πανέμορφα και μοναδικά.
  
Αυτή η τόσο απλή δημιουργία είναι πρωτότυπη και συναρπαστική. Μας μεταμόρφωνε στη στιγμή σε νεράιδες των λουλουδιών.


Μαζέψτε και εσείς διάφορα λουλούδια από τον κήπο ή τον αγρό. Οι μαργαρίτες είναι πολύ γερές και αντέχουν "κακομεταχείριση". Οι παπαρούνες δίνουν έντονο χρώμα αλλά είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Χάνουν τα πέταλά τους αμέσως. Κάθε είδους άνθη είναι δεκτά, αρκεί να αντέχουν. Πάρτε βελόνα και κλωστή και δημιουργήστε τις δικές σας γιρλάντες από όλα τα χρώματα. Θα ενθουσιαστείτε!







 
 





 Φορέστε τα, χαρείτε τα και

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!














2 σχόλια:

Elena είπε...

Ελένη μου, όλες οι κατασκευές είναι πανέμορφες! Τόσο πολύχρωμες και χαρούμενες, που μου φτιάχνουν αμέσως την διάθεση!! Να'σαι καλά, πολλά φιλιά!

Eleni Di. είπε...

Να σου πω ότι η ανάρτηση ξεκίνησε αρχικά για τις γιρλάντες; Αυτές τις κίτρινες μαργαριταρένιες γιρλάντες που, επειδή λόγω βροχής δεν πρόλαβα να τις φτιάξω έγκαιρα για την ανάρτηση, έψαξα στο ίντερνετ. Δεν μπορεί, σκέφθηκα, όλη η Ελλάδα γιρλάντες έκανε κάποτε. Μια εικόνα θα βρω. Τίποτα! Και τότε συνειδητοποίησα ότι, αυτά που ζήσαμε κάποτε, ένα πολύ κοντινό παρελθόν, δεν είναι δεδομένο ότι το έζησαν όλοι. Γι' αυτό θέλω να περάσω ό,τι ξέρω, ό,τι θυμάμαι και ό,τι γνώρισα, για να ζω εγώ καλά και εσείς καλύτερα. Αναμείνατε τις φωτογραφίες για τις γιρλάντες που, οποσδήποτε, θα τις φτιάξω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου