ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Ένα μοναδικό παγκόσμια γεγονός το οποίο δεν μπορεί να "αναπαραχθεί" πουθενά αλλού έτσι όπως συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα.





Η κολόνα έξω απο την κυρία είσοδο,
στον προαύλιο χώρο του Παναγίου Τάφου

v      Το 1517 μ.Χ οι Αρμένιοι, δωροδόκησαν το Αγαρηνό διοικητή των Ιεροσολύμων με πολύ χρυσάφι με σκοπό να μην επιτραπεί στους Ορθόδοξους να μπουν στον ναό. Όλοι από τον απλό ορθόδοξο χριστιανό μέχρι τον Πατριάρχη καθόντουσαν γονατιστοί και με κλάματα προσευχόντουσαν. Όπως είναι καταγραμμένο ξαφνικά ακούστηκε ένας υπόκωφος κρότος, σηκώθηκε ισχυρός άνεμος και η δεξιά πλευρά της κολόνας στην είσοδο του Ναού σχίστηκε στα δύο και βγήκε το Άγιο Φως προς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Ακόμα μέχρι σήμερα υπάρχει η σχισμή. Ό Αγαρηνός Εμίρης που είδε το γεγονός αναβόησε ότι «Πιστεύω στην πίστη των Χριστιανών, και την Ανάσταση του Χριστού.» μετά πήδηξε από τον ψηλό μιναρέ στην αυλή του Ναού και δεν έπαθε τίποτα. Τότε οι Μουσουλμάνοι σύρανε τα σπαθιά τους και τον αποκεφάλισαν, χαρίζοντας ένας ακόμα μάρτυρα ομολογητή στον Χριστιανισμό. Τα άγια λείψανά του φυλάσσονται στη Μονή της Μεγάλης Παναγίας των Ιεροσολύμων.




Πηγές : Apodimos.com - Holylight.gr


Ακολουθεί συγκλονιστικό βίντεο με το Άγιο Φως όπως παρουσιάστηκε στον Ναό της Αναστάσεως το 1994, με μορφή φλογερής φωτεινής σφαίρας. Το στιγμιότυπο έδειξε η ΕΤ3 στην εκπομπή ΜΑΜΑ ΜΙΑ.
Ο αυτόπτης μάρτυρας που γύρισε το στιγμιότυπο, τότε Παιδοψυχίατρος και νυν Κληρικός, διηγείται λεπτομερώς τις συγκλονιστικές αυτές στιγμές και με τον λόγο του και με την κάμερα.



Πολλά λέγονται για κόλπα που μπορούν να ανάψουν "θαυματουργικά" τις λαμπάδες. Μαρτυρία του μοναχού Μητροφάνη (ήταν τότε πολύ ηλικιωμένος, προσπαθείστε να ακούσετε προσεκτικά), ο οποίος ήθελε να δεί μέσα στον Πανάγιο Τάφο για να πειστεί ότι δεν υπήρχε κανένα κόλπο.






Διηγείται ο δημοσιογράφος που του πήρε κάποτε συνέντευξη.


Περισσότερα βίντεο σχετικά με το Άγιο Φως θα βρείτε στο ιστολόγιό μας ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ (συλλογή ταινιών και βίντεο- τραγουδιών):      http://tainioteka.blogspot.com/,
στην σελίδα
ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ: http://tainioteka.blogspot.com/p/blog-page_8331.html
αλλά και στο youtube.


 Λίγα λόγια ακόμα, αλλά ουσιώδη, από ανθρώπους που έψαχναν επιβεβαιώσεις. Ακολουθεί ένα μικρό τμήμα από ολόκληρο αφιέρωμα στο Άγιο Φως που θα το βρείτε στην ιστοσελίδα ΑΠΟΔΗΜΟΣ στην ανάρτηση "Το θαύμα του Αγίου Φωτός μέσα στους αιώνες" εδώ.


Ανθρώπινες επιβεβαιώσεις του γεγονότος.

Υπάρχουν και ανθρώπινες επιβεβαιώσεις διαχρονικά όσον αφορά την θαυματική παράδοση της Ουράνιας Φλόγας από τον Θεό. Σύμφωνα δημοσιεύματα υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις, όπου υπήρξε αμφιβολία για το γεγονός, όπως

       Του Μητροφάνους, ο οποίος ήταν φύλακας του Μνημείου το 1926 και μόνο οδηγό είχε την αμφιβολία και κρυφά είδε τα την θαυματική πράξη. Μετά το γεγονός περιέγραψε τα εξής, «ήμουν κρυμμένος στον χώρο του μνημείου, ήταν απόλυτο σκοτάδι και σιωπή. Εισήλθε ο Πατριάρχης και ξαφνικά άκουσα ένα σφύριγμα σαν να είναι ανεμοστρόβιλος και ένα γαλάζιο φως να γεμίζει τον χώρο και το πρόσωπο του γεμάτο θρόμβους ιδρώτα. Άρχισε να λέει ευχές και το χρώμα του φωτός έγινε κατάλευκο τέτοιο χρώμα που ποτέ δεν είδα, και εντοπίστηκε πάνω από το κεφάλι του, πήρε στα χέρια του και πριν ακουμπήσει τα 33 κεριά άναψαν μαζί με το καντήλι του Τάφου. Άρχισα να κλαίω, ο Πατριάρχης εξέρχεται προς τον Προθάλαμο και άρχισε να μοιράζει το Άγιο Φως».

v Μαρτυρία Αβησσυνίου Μοναχού. Επί 30 χρόνια προσπάθησα να παραστώ μπροστά στο αυτό το μεγάλο γεγονός. Το 1960 κλείστηκα στον χώρο και είδα τον Ορθόδοξο αρχιερέα να προσεύχεται και ξαφνικά το σώμα του, το κεφάλι του γέμισε με ένα φως σαν να είναι μια μεγάλη λευκή φλόγα. Αυτομάτως και τα κεριά και η κανδήλα άναψαν με το Φως αυτό. Ο Πατριάρχης βγήκε και άρχισε να μοιράζει το Άγιο Φως στους ανθρώπους.»

v Μαρτυρία Πατριάρχου Ιεροσολύμων. «έχοντας ήρεμη την συνείδηση μου και τίποτα επισκιάζει την αφοσίωση μου στο Θεό νοιώθω μια ανεξήγητη χαρά. Μόλις εισέλθω στο Πανάγιο Τάφο, τα πάντα είναι ελεγμένα και λέω τις άγιες ευχές, ανυψώνω τις δέσμες με τα σβηστά κεριά και αυτομάτως η αγία κανδήλα και αυτά ανάβουν. Εάν δεν νοιώθω αυτή την ανεξήγητη χαρά ανάβει μόνο η αγία κανδήλα μόνη της.»

* Προνομιακή ευλογία του Θεού στους Ελληνορθόδοξους.

Το γεγονός είναι ένα και δεν αμφισβητείται από κανένα όσον αφορά την παραχώρηση της θαυματικής παραχώρησης του Αγίου Φωτός δια των Ελληνορθόδοξων, σ’ όλο τον κόσμο. Πολλοί έχουν εμποδίσει τον ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων να μην μπορέσει να λάβει το Πνευματικό Φως που προέρχεται από τους Ουρανούς δια της προσευχής. Υπάρχουν στοιχεία κατά τα οποία
v Το 1101 μ.Χ οι Λατίνοι σταυροφόροι εμπόδισαν με βία την τέλεση της ιεράς Λιτανείας και την Τελετή και προσπάθησαν να βγάλουν το Άγιο Φως μόνοι τους εμποδίζοντας τους Ορθοδόξους. Προσευχήθηκαν από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι την Κυριακή του Πάσχα αλλά δεν γινόταν τίποτα, και έφυγαν. Οι Ορθόδοξοι άρχισαν την Λιτανεία και προσευχόντουσαν . Το Άγιο Φως εμφανίστηκε και γέμισε τον Ναό της Αναστάσεως. Τότε οι Λατίνοι ήλθαν και πήραν το Άγιο Φως από τα χέρια του Ορθόδοξου Πατριάρχη.
v

Πηγές : Apodimos.com - Holylight.gr


Φωτογραφικό αφιέρωμα

στους Αγίους Τόπους 





Click to view full size image
Ο Πανάγιος Τάφος
Click to view full size image
Γολγοθάς
 Ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αφιέρωμα στον Πανάγιο Τάφο, θα βρείτε στον σύνδεσμο αυτό:  http://www.rel.gr/photo/displayimage.php?album=40&pos=29, από την ιστοσελίδα ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ




Click to view full size image
Η είσοδος
του Τάφου της Παναγίας
Click to view full size image
Ο Τάφος της Παναγίας
Λεπτομερείς φωτογραφίες από τους Αγίους Τόπους θα βρείτε εδώ:




http://www.rel.gr/photo/index.php?cat=8,
από την ιστοσελίδα ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου