ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Τι περιλαμβάνει ένα λαμπριάτικο τραπέζι, εκτός απ' το ψητό αρνί, τα αυγά και τα τσουρέκια;
 

1.Μα φυσικά, δροσερές και υγιεινές σαλάτες και χυμούς φρούτων,ώστε να μην φάμε ακατάπαυστα λιπαρά.


2. Χαρούμενη διακόσμηση με λουλούδια εποχής (εντυπωσιακότατα είναι τα αγριολούλουδα) και κάθε είδους πασχαλινή χειροτεχνία που δημιουργήσαμε εμείς ή τα παιδιά μας.

   



3. Παιχνίδια στην εξοχή για τα παιδιά: όσο ψήνεται το αρνί, τα παιδιά ξεφαντώνουν. Συχνά είναι "μπελάς" για τους μεγάλους, ειδικά όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Να μερικές ιδέες για  ομαδικό παιχνίδι:



  • Διαγωνισμός ωραιότερου ζωγραφισμένου αυγού: Τους δίνουμε βρασμένα σφιχτά αυγά, νερομπογιές και γκλίτερ και τα προσκαλούμε να τα βάψουν μόνα τους. Ο νικητής κερδίζει ένα ...σοκολατένιο κουνελάκι, ένα μεγάλο γλυφιτζούρι, ένα κουτί μπισκότα ή ό,τι άλλο βρείτε στο κοντινό σας σούπερ-μάρκετ.

  • Το κυνήγι των κρυμένων αυγών: Κρύβουμε αυγά εδώ και εκεί (πίσω ή κάτω απ' τον καναπέ, μέσα στα συρτάρια ή στο έπιπλο της τηλεόρασης, στο ράφι της βιβλιοθήκης ή ακόμα. αν είμαστε στο ύπαιθρό και όχι σε διαμέρισμα, στο γκαζόν, σε γλάστρες, στο περβάζι των παραθύρων  κλπ). Για κάθε παιδί πρέπει να υπάρχει ένα αυγό μόνο γι αυτό. Μόλις το ανακαλύψει, το χτυπάει με ένα άλλο παιδί από την παρέα και τρώει ο καθένας το δικό του.

  • Το κυνήγι των κρυμμένων καπακιών: Μπύρες δεν πίνουμε; Αναψυκτικά σε μπουκάλι; Σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλά καπάκια - και φελοί κάνουν- και να τα κρύψουμε παντού. Όπου βάλει το μυαλό μας. Εδώ κερδίζει όποιο παιδί βρει τα περισσότερα.

  • Βοηθάει να έχετε κυρομπογιές και χαρτιά ώστε τα μικρότερα παιδιά να ζωγραφίσουν "αφηρημένη" ή και "συγκεκριμένη" τέχνη, την οποία μετά θα "εκθέσετε" σε ένα σκοινί με μανταλάκια, στολίζοντας έτσι και τον χώρο όπου θα γίνει το γλέντι.



3. Και, φυσικά, καλή μουσική και καλούς φίλους. Όπου και να βρίσκεστε, στην πόλη ή το χωριό, με φίλους ή συγγενείς, διώξτε τον εκνευρισμό και αφεθείτε να διασκεδάσετε ξέγνοιαστα.


 


Χρόνια Πολλά και Χαρούμενο Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου