ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ

Τον Τσακ Νόρις όλοι τον ξέρουμε από τις ταινίες δράσης και τις πολεμικές τέχνες.

Πολύ δράση, πολύ ξύλο, αυξημένη επικινδυνότητα και ο Τσακ, ο σκληρός τύπος,

εξαιρετικά γυμνασμένος και ατρόμητος.

Φυσικά, ο σούπερ-ηρωας στο τέλος πάντα νικούσε.


Αυτό που δεν ξέρουμε είναι η άλλη φάση της ζωής του Τσακ.

Αυτή που ανακάλυψε αργότερα και την διέδωσε σαν πραγματικός ιεραπόστολος

όχι στον τρίτο κόσμο αλλά στον κοινωνικό κόσμο της Αμερικής.

Ας δούμε λίγη από την "άλλη" δράση του Τσακ Νόρις στην ώριμη φάση της ζωής του:






Αρκετά με τα ανέκδοτα για τον Chuck Norris. Ναι, ναι, τα έχουμε ακούσει όλα αυτά.
 Ο Chuck Norris
μπορεί να κάνει προσπέραση στο καρουζέλ


μπορεί να δει το 60 minutes σε δέκα λεπτά


μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο


μπορεί να φτιάξει κύκλο με μόλις 300 μοίρες


έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές


δεν φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι.




Και εσείς, όλα αυτά, πιθανότατα, τα έχετε ακούσει. Ας μιλήσουμε, όμως, σήμερα, για τον Chuck λίγο πιο σοβαρά. Έχουμε ξαναπεί πως ο Chuck ανήκει στην ομάδα των παραδοσιακών Αμερικανών που αγωνίζονται για τη διατήρηση των ιδεωδών της πατρίδας και του Χριστιανισμού.Μάχεται υπέρ των παραδοσιακών αξιών και πολεμά κατά της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όχι με στριφογυριστές κλοτσιές ( roundhouse kicks )και ειδικές λαβές του Chun Kuk Do, της πολεμικής τέχνης που δημιούργησε. Αλλά με συγγραφή άρθρων, με συμμετοχή σε φόρα, με ποικίλες δράσεις, δρώντας σαν πολιτικός ακτιβιστής. Έχει γυρίσει και μια χριστιανική ταινία, την οποία παρουσιάσαμε.






Βέβαια, ο Chuck Norris δεν ήταν πάντα έτσι. Ανατράφηκε, βέβαια, σε χριστιανικό περιβάλλον, όμως πλησίασε περισσότερο τον Χριστό κάπου το 1995. Και από τότε,όπως λέει ο ίδιος, άλλαξε η ζωή του. « Παλιά ενδιαφερόμουν μόνο για τον εαυτό μου, όλα περιστρέφονταν γύρω από εμένα, ήμουν εγώ, εγώ, ο εαυτός μου. Μετά είδα πως πρέπει να νοιάζομαι για όλο τον κόσμο, για μας », λέει σε συνεντεύξεις του.Στο τελευταίο αυτοβιογραφικό του έργο εξετάζει πολλά απ’ τα περιστατικά του βίου του μέσα από ένα χριστιανικό πρίσμα και εκφράζει μια διάθεση μεταμέλειας για πολλά λάθη που έκανε στην προσωπική του ζωή. Και τονίζει πώς ο Χριστός έδωσε νόημα στη ζωή του. Ακόμη, ο Norrisσυνεισφέρει σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως π.χ. το « Κάνε μια ευχή » και το Vijay Amritraj Foundation,δίνοντας χρήματα ή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες για την συγκέντρωση χρημάτων.




Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο Chuck δηλώνει χριστιανός.Και ενεργεί δημόσια ως τέτοιος. Και αγωνίζεται κατά της αποχριστιανοποίησης της κοινωνίας.




Εμείς θα αναφερθούμε στις κυριότερες πτυχές αυτής της ομολογιακής του παρουσίας.



Ο Τσακ Νόρις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και της παρουσίας του Χριστιανισμού στις δημόσιες υποθέσεις


Μια απ’ τις πιο διάσημες σχετικές δράσεις του Τσακ Νόρρις είναι η ενεργή συμμετοχή του στην προσπάθεια του Εθνικού Οργανισμού για τη Διδασκαλία της Βίβλου στα δημόσια σχολεία. Ο Τσακ Νόρις γύρισε κάποια βίντεος, όπου υποστηρίζει αυτόν τον Οργανισμό και καλεί τους Αμερικάνους να ενεργήσουν οι ίδιοι για τη διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία της περιοχής τους. Η παρέμβαση του Τσακ Νόρις προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και σχόλια του τύπου « Ο Τσακ Νόρις δίνει μια στριφογυριστή κλοτσιά στον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους ». Ο ίδιος εφαρμόζει για τα παιδιά του το λεγόμενο « Home Schooling », μια εναλλακτική πρόταση εκπαίδευσης που υπάρχει στην Αμερική, όπου το παιδί παρακολουθεί τα μαθήματα στο σπίτι του και στη συνέχεια δίνει εξετάσεις. Όσο η εκπαίδευση απομακρύνεται απ’ τα εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη, τόσο περισσότεροι παραδοσιακοί Αμερικανοί επιλέγουν αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέχρι το 1963 η ΒΙΒΛΟΣ διδασκόταν στα σχολεία της Αμερικής. Σήμερα, στην Αμερική το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει στο επίσημο πρόγραμμα διδασκαλίας του Υπουργείου. Υπάρχουν,βέβαια, τα θρησκευτικά σχολεία, όπου διδάσκονται τα Θρησκευτικά και μάλιστα επί πολλές ώρες, με συχνό εκκλησιασμό και υποχρεωτική συμμετοχή των μαθητών σε διάφορες θρησκευτικές τελετές. Πιο γνωστά είναι τα καθολικά σχολεία, τα σχολεία των ευαγγελικών προτεσταντών αλλά και των παραδοσιακών Εβραίων. Τέτοια σχολεία,βέβαια, υπάρχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι, σχεδόν,οι πολιτικοί της Γαλλίας, ακόμη και οι αριστεροί, φοίτησαν σε καθολικά σχολεία,που φημίζονται για την οργάνωση και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν.Γι’ αυτό και στην άθεη Γαλλία υπάρχει το κίνημα για την επιστροφή της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ ακόμη και αριστεροί πολιτικοί έχουν δηλώσει πως η διδασκαλία των θρησκευτικών τους ωφέλησε ( πολλά σχετικά στοιχεία έχει παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Χολέβας σε άρθρο του ).


Βέβαια, στην Αμερική η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών παρουσιάζει δυσχέρειες, αφού οι Η.Π.Α. εμπεριέχουν πολυάριθμες θρησκευτικές κοινότητες. Όμως, ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία, γι’αυτό και υπάρχουν και εκεί κινήσεις για γενική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλα τα σχολεία. Ο Εθνικός Οργανισμός για τη Διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία προώθησε την εισαγωγή του μαθήματος των θρησκευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία στα πλαίσια της διδασκαλίας επιλεγομένων μαθημάτων και ανάπτυξης σχολικών δραστηριοτήτων. Το 93% των σχολείων, όπου έγινε πρόταση για την εισαγωγή της διδασκαλίας της Βίβλου, αντοποκρίθηκε θετικά. Τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν, ζήτησαν να συνεχιστεί η διδασκαλία της Βίβλου και το επόμενο έτος. Και, γενικά, η όλη κίνηση προχωρά μια χαρά. Στην Αμερική η Βίβλος ξαναμπαίνει στις σχολικές αίθουσες.


Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλησε να συνεισφέρει και ο Τσακ Νόρις, που δεν αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα στην Δημόσια Εκπαίδευση. Ο Τσακ μελέτησε τα κείμενα των Ιδρυτών Πατέρων της Αμερικής και διεπίστωσε πως οι περισσότεροι εξ αυτών ήθελαν να διδάσκεται η Βίβλος στα σχολεία. Επίσης,διεπίστωσε πως η διδασκαλία της Βίβλου είναι νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών.


Έτσι, έγραψε σχετικά άρθρα, όπου υποστηρίζει πως η Βίβλος επηρέασε την Αμερική περισσότερο από κάθε άλλο κείμενο και γύρισε σχετικά διαφημιστικά βίντεος. Σ’ αυτά επιχειρηματολογεί υπέρ της διδασκαλίας της Βίβλου και καλεί τους πολίτες να ενεργήσουν, ώστε με τη βοήθεια του Εθνικού Οργανισμού για τη Διδασκαλία της Βίβλου στα Σχολεία, να μπει το μάθημα των Θρησκευτικών και στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Δείτε κάποια από αυτά τα διαφημιστικά βίντεος.









Ο Τσακ Νόρις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και της θετικής αντιμετώπισης της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση



Ο Τσακ Νόρις υπήρξε ένα απ’ τα πρώτα μέλη της βιομηχανίας του θεάματος που υποστήριξε την εισήγηση για απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ( Proposition8 ) στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Τον Οκτώβριο του 2008 δήλωσε την υποστήριξή του στη σχετική εισήγηση ( Proposition8 ) και την αντίθεσή του στο γάμο των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα, τόνισε τις επιπτώσεις που θα είχε η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στην εκπαίδευση.Οι καθηγητές θα ήταν υποχρεωμένοι να ανέχονται ή και να διδάσκουν την ομοφυλοφιλία. Ο Τσακ αντιτάχθηκε δυναμικά στην πολιτική ανοχής της ομοφυλοφιλίας στα δημόσια σχολεία. Και δήλωσε ευθαρσώς πως ο γάμος ήταν είναι και θα είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ο Τσακ Νόρις για μια χριστιανική βιομηχανία του θεάματος



Ο Τσακ Νόρις αγωνίζεται για την παραγωγή και προβολή χριστιανικών ταινιών.


Έτσι, βοήθησε στην προώθηση της ταινίας « Τhe Passion »του Μελ Γκίμπσον.

Σε συνέντευξή του δήλωσε: « Ήμουν ο μοναδικός διάσημος ( celebrity )που προώθησε την ταινία, χωρίς να παίζει σ’ αυτήν. Στο Χόλυγουντ όλοι φοβόντουσαν να πουν κάτι θετικό για την ταινία, αλλά εγώ πήγα στο σόου “ Hannity and Colmes ” και σε πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και μίλησα τονίζοντας με έμφαση πόσο σημαντική ήταν αυτή η ταινία ».


Ο Τσακ Νόρις ασχολείται και με την παραγωγή χριστιανικών παραγωγών. Έπεισε τους παραγωγούς του Walker, Texas Ranger,να του επιτρέψουν να κάνει ένα επεισόδιο βασισμένο στη χριστιανική πίστη. Οι παραγωγοί ήταν απρόθυμοι αλλά, τελικά, του το επέτρεψαν, με τον όρο, αν το επεισόδιο δεν αποσπάσει υψηλή τηλεθέαση, να μην επαναλάβει το εγχείρημα. Το επεισόδιο μπήκε – για πρώτη φορά – στα δέκα προγράμματα με την καλύτερη τηλεθέαση. Με την άδεια του καναλιού ο Τσακ Νόρις γύρισε μια ολόκληρη σειρά 17επεισοδίων με θέμα την πίστη. Μάλιστα, κέρδισε γι’ αυτά τα επεισόδια και το « Εpiphany Award »,ως το καλύτερο χριστιανικό πρόγραμμα του έτους.




Πρόσφατα, έπαιξε στην ταινία Bells of Innocence, μια χριστιανική ταινία την οποία παρουσιάσαμε σε άλλη ανάρτηση. Παραγωγός της ταινίας ήταν ο γιος του, Mike Norris,ενώ έπαιζε και μια εγγονή του ( στο ρόλο της Γκάμπυ ). Ο Μike Norris ασχολείται με την παραγωγή χριστιανικών ταινιών. Αποφάσισε να μπει στην όλη διαδικασία με την προτροπή του Ed Coleτου Christian Men’s Network, ο οποίος, πριν πεθάνει, τον έχρισε διάδοχό του.


Ο Τσακ Νόρις θεωρεί πως το Χόλυγουντ βλέπει μάλλον θετικά την ευθαρσή παραδοσιακή στάση του. « Νομίζω πως με θαυμάζουν. Ξέρουν από πού προέρχομαι και πιστεύω πως εκτιμούν το γεγονός πως δεν παραιτούμαι από τις αρχές μου », δήλωσε σε συνέντευξή του.


Πάντως, προφανώς, δεν έχει και την καλύτερη άποψη για το Χόλυγουντ,το οποίο θεωρεί διεφθαρμένο, αφού, όπως θα δείτε παρακάτω, δηλώνει σε συνέντευξή του πως το να μπαίνεις στους κυβερνητικούς κύκλους της Ουάσιγκτον,είναι σα να μπαίνεις στο Χόλυγουντ.

Ο Τσακ Νόρις κατά των εκτρώσεων

O Τσακ Νόρις μετά την εκλογή του Ομπάμα δημοσίευσε μια,πραγματικά, καταπληκτική ανοικτή επιστολή στον Aμερικανό Πρόεδρο με τον εντυπωσιακό τίτλο « Ομπάμα, τώρα δουλεύεις για μένα ». Ο Τσακ Νόρις με θάρρος του υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κυβερνήσει και οι παρατηρήσεις του είναι οξυδερκείς. Τον προτρέπει να χρησιμοποιεί και να επικαλείται το σύνταγμα, να κυβερνήσει λιγότερο αριστερά και περισσότερα κεντρώα, και να προστατεύσει τις ζωές των Αμερικανών, σταματώντας και την πρακτική των εκτρώσεων. Γράφει χαρακτηριστικά: « Προστάτεψε τις ζωές των Αμερικανών. Ο Τόμας Τζέφερσον έγραψε το 1809: “ H φροντίδα για την ανθρώπινη ζωή και ευτυχία, και όχι η καταστροφή τους είναι η πρώτη και μοναδική αυθεντική επιδίωξη μιας καλής διακυβέρνησης ”. Αυτοί είναι δυνατοί και διαφωτιστικοί λόγοι. Βέβαια, ένας τέτοιος ρόλος καθιερώθηκε και διασφαλίστηκε στο θεμελιώδες δομικό κείμενο του έθνους μας, τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας… Ειλικρινά, αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο εκπλήσσομαι που ένας άνδρας σαν εσένα, που κηρύττει πως αγωνίζεται για τις μειονότητες, δεν θα αναγνώριζε την ξεκάθαρη αξία μιας ανθρώπινης ζωής στη μήτρα. Ο ομοσπονδιακός νόμος δεν θα έπρεπε να ορίζει τη θυσία μιας ανθρώπινης ζωής για την προτίμηση κάποιας άλλης. Και οι δύο ζωές θα έπρεπε να προστατεύονται. Διαφορετικά, τί σημασία έχουν τα λόγια που είπε ο Τζέφερσον το1809; Σαν Πρόεδρος, καλείσαι να προστατεύεις και να μην καταστρέφεις την ανθρώπινη ζωή. Είναι η “ πρώτη και μοναδική αυθεντική επιδίωξη μιας σωστής διακυβέρνησης ” ».


Ο Τσακ Νόρις κλείνει την επιστολή θυμίζοντας στον Ομπάμα: «Όλη η χώρα σε παρακολουθεί. Εγώ, ειδικά, σε παρακολουθώ ». Και υπογράφει ως «ένας απ’ τα τριακόσια εκατομμύρια αφεντικά σου, Τσακ Νόρις ». Αμέ!

Πολλοί μπορεί να διαβάζετε με δυσπιστία αυτή την ανάρτηση. Και,για να πούμε την αλήθεια, κι εγώ με δυσπιστία ξεκίνησα να την γράφω. Ο Τσακ Νόρις πολιτικός ακτιβιστής; Κι όμως! Άρθρο τέτοιου στυλ, σπάνια, θα βρεις στις ελληνικές εφημερίδες. Οι περισσότεροι αρθρογράφοι, απλά, λιβανίζουν τους διάφορους πολιτικούς ή ασκούν κριτική χωρίς τόλμη, χωρίς νεύρο, χωρίς μαγκιά,χωρίς ψυχή. Υπάρχουν, βέβαια, εξαιρέσεις, αλλά λίγες. Και, ξαφνικά, βλέπεις, τονactionfilm performer,Black Belt patriot Τσακ Νόρις να λέει στον Αμερικανό Πρόεδρο « Ομπάμα, τώρα δουλεύεις για μένα », να κάνει ορθές πολιτικές παρατηρήσεις και προτάσεις, να ασκεί κριτική, να τον προειδοποιεί πως τον παρακολουθεί και να υπογράφει ως « ένας απ’ τα τριακόσια εκατομμύρια αφεντικά σου ». Ναι το είδαμε κι αυτό! Και δεν είναι Chuck Norris Fact!


Αργότερα, ο Τσακ Νόρις στηλίτευσε την προώθηση των εκτρώσεων μέσα απ’ το πρόγραμμα υγείας του Ομπάμα, που όχι απλά διευκόλυνε αλλά προωθούσε την πρακτική των εκτρώσεων.


Ο Τσακ Νόρις σε διάφορες εκπομπές μιλά για την χριστιανική ταυτότητα της Αμερικής και για διάφορα πολιτικά θέματα

Παρουσίαση του βιβλίου « Black Belt Patriotism. How to reawaken America




Αυτό το βιβλίο του Chuck Norris είναι κάτι σαν ιδεολογικό μανιφέστο. Σ’ αυτό ο Νορρις υποστηρίζει πως η Αμερική έχει απομακρυνθεί απ’ τις χριστιανικές της ρίζες και το όραμα των Iδρυτών Πατέρων και πως πρέπει να αλλάξει πορεία και να επιστρέψει στις παραδοσιακές αξίες. Στην παρακάτω συνέντευξή του για την προώθηση του βιβλίου αναφέρει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.

Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα απ’ τη συνέντευξη σε μετάφραση


« Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ηθική και την υπευθυνότητα. Πρέπει να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο. Οι Ιδρυτές Πατέρες της Αμερικής είχαν ένα όραμα για την Αμερική, δεν ήθελαν να διαφθαρεί απ’ την απληστία και την εξουσία. Πολλοί απ’ τους πολιτικούς μας έχουν πέσει σ’ αυτή την παγίδα της απληστίας και της απόλυτης εξουσίας. Αυτό πρέπει να το ανατρέψουμε...

Εμείς ο λαός πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την χώρα… Πρέπει να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ένα παράδειγμα. 13 τρισεκατομμύρια δολάρια υπάρχουν σε λογαριασμούς οφ σορ εταιριών, όπου οι πολύ πλούσιοι κρύβουν τα χρήματά τους.Αυτά να επιστραφούν στους Αμερικάνους… Να γίνουν δουλειές και ανάπτυξη για τους πολίτες. Δίκαιο φορολογικό σύστημα… Να διαχειρίζονται οι πολίτες τα χρήματα,και όχι οι πολιτικοί γιατί αυτοί τα διαχειρίζονται πολύ άσχημα.

Περισσότερα από την πηγή: http://christianmovies-citizenbasil.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου