ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ




Η πάστα φλώρα είναι ένα πετυχημένο γλυκό στο οποίο καταναλώνουμε και περισσεύματα μαρμελάδων και γενικά τα υλικά της είναι οικονομικά ενώ είναι εγγυημένη και η επιτυχία.

Μπορεί δε, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, να γίνει και χριστουγεννιάτικο γλυκό. Και μάλιστα για την περίοδο της νηστείας πριν τις γιορτές.

Μία συνταγή πολύ πετυχημένη, που δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα, είναι η παρακάτω :


Η συνταγή στην πράξη από την Αρετή-Μάχη.
Αυτή με μαρμελάδα κούμαρο (ωραιότατη;)
και άλλη μία με μαρμελάδα σταφύλι-μήλο.



 ΥΛΙΚΑ


1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
3 1/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κονιάκ
7 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού ή ροδόσταμο, αν δεν υπάρχει πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα
1/3 φλιτζανιού τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Τα ζυμώνουμε, για να γίνει μία μάλλον μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και στρώνουμε το ένα κομμάτι σε λαδωμένο ταψάκι νο. 28.
Παίρνουμε κομμάτια από το άλλο ζυμάρι, πλάθουμε κορδόνια πάχους ενός δακτύλου και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου.
Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο την μαρμελάδα και τη στρώνουμε, έτσι που να έχει παντού το ίδιο πάχους.
Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια πάχους δακτύλου και τα τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.
Τοποθετούμε πάνω στην πάστα φλώρα τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Όταν κρυώσει τελείως, την κόβουμε σε κομμάτια.


 
Πρόταση δική μας: Την ζύμη που σκεπάζουμε την πάστα φλώρα, αντί να την κάνουμε κορδόνια και καφασωτή, την απλώνουμε σε πάχος δακτύλου και με φορμάκια σχημάτων (ΚΟΥΠ ΠΑΤ) για κουλούρια κόβουμε σχήματα χριστουγεννιάτικα ή άλλα και με αυτά σκεπάζουμε την πάστα φλώρα.
  
 
 
 
Πηγή συνταγής: Βιβλίο ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ, Κοκκίνου-Κοφινά, εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, έκδοση 5η, συνταγή νο 209
Φωτογραφίες από ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΚΟΥΓΚΛ για πάστα φλώρα. Κάνοντας κλικ στις εικόνες, ανοίγουν τα ιστολόγια με τις συνταγές.
 
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου