ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


 
ΕΝΟΧΕΣ: Συχνά μία αδυσώπητη σύντροφος στην ζωή μας. Εμείς κλείνουμε τα μάτια και αυτές είναι ακόμα εκεί. Όταν νομίζουμε ότι τους ξεφύγαμε, αυτές επανέρχονται δριμύτερες ρυθμίζοντας έτσι τις σχέσεις μας, καταλαμβάνοντας την σκέψη μας, διαβρώνοντας τον ψυχισμό μας και αρρωσταίνοντας την ζωή μας.
 
 
Πολύ συχνά ακούμε τρόπους και μεθόδους για να απαλλαγούμε από τις ενοχές που ο κάθε άνθρωπος σχεδόν πάντα κουβαλάει μέσα του. Είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα βάρη πάνω στις πλάτες μας, τις ψυχές μας, τις ζωές μας.
 
Νεώτερες θεωρίες μας αναλύουν το πόσο οι ενοχές μας παραλύουν γι' αυτό και πρέπει να τις πετάξουμε από πάνω μας, να τις αποποιηθούμε, να τις ξεχάσουμε, να τις εξορίσουμε από την ζωή μας και να μην τις ξανασκεφθούμε πλέον ώστε να απελευθερωθούμε από αυτές και να συνεχίσουμε δυναμικά  κοιτώντας μόνο μπροστά και όχι πίσω.
 
Όλα αυτά είναι σωστά και χρήσιμα, αν δεν παραβλέψουμε όμως τον λόγο ύπαρξης των ενοχών.
Οι ενοχές έχουν μία ουσιώδη χρησιμότητα. Δεν γεννήθηκαν απλά για να μας βασανίζουν.


Ο ρόλος τους είναι ο συναγερμός: αποτελούν το σήμα κινδύνου του τρόπου ζωής και σκέψης μας, της συμπεριφοράς μας και των αποφάσεών μας απέναντι στην ίδια μας την ζωή αλλά και τους άλλους. Κυρίως τους άλλους.
 
Οι ενοχές και οι τύψεις γεννιόνται από την συνείδησή μας, η οποία παρακολουθεί, εποπτεύει και περνάει από ψιλό κόσκινο το είναι μας. Ο ηγεμονικός νους του ανθρώπου, αυτός που ρυθμίζει την ζωή μας δυναμικά, κρυμμένος και φαινομενικά ανενεργός πολλές φορές, στην ουσία παρατηρεί, σαν ραντάρ, και κρίνει τι είπαμε, τι κάναμε, τι σκεφθήκαμε, πώς αξιοποιήσαμε αυτό το θαύμα που λέγεται "εαυτός" και πώς αυτός ο εαυτός μας συνδιαλέχθηκε με τους άλλους.
 
Απέναντι σε κάθε λάθος που κάναμε και, από άγνοια, δειλία ή ανευθυνότητα, αρνούμαστε να παραδεχθούμε ή θέλουμε να κρύψουμε, έρχονται οι ενοχές (οι τύψεις, οι Ερινύες) να μας ταρακουνήσουν και να μας παρακινήσουν σε μεταβολή του νου (μετάνοια), σε αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης, σε αναθεώρηση θεωριών, συμπεριφορών και αποφάσεων, σε διόρθωση των λαθών μας, ώστε τότε και μόνον τότε θα είμαστε πλέον ελεύθεροι να προχωρήσουμε μπροστά όχι περπατώντας πλέον αλλά "πετώντας". Τόση θα είναι η δύναμη της απελευθέρωσης από την παραδοχή των λαθών μας, την συνειδητοποιημένη μετάνοια και την ενεργή διόρθωση των λαθών μας.
 
Είναι λάθος επομένως να παραβλέψουμε και να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τις ενοχές μας πριν αυτές επιτελέσουν το έργο τους. Όσο και να το θέλουμε εξ' άλλου, αυτές θα επιμένουν να μας ενοχλούν και να μας βασανίζουν. Στην ουσία βασανιστική δεν είναι η παρουσία των ενοχών αλλά η άρνησή μας στην συνειδητοποίηση. Όσο υπάρχει αυτό το βάσανο που ονομάζεται "ενοχή" τόσο αυτό μας δείχνει ότι είμαστε ακόμα ψυχικά και πνευματικά υγιείς.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι φυλακές είναι γεμάτες όχι μόνο από μετανοημένους εγκληματίες αλλά και από αμετανόητους που αδρανοποίησαν την συνείδησή τους με αποτέλεσμα να γίνουν ακόμα και στιγεροί δολοφόνοι χωρίς τύψεις και ένοχα συναισθήματα. Να ποιο είναι το αποτέλεσμα της αποποίησης των ενοχών. 
 
Από την στιγμή που οι ενοχές επιτέλεσαν τον σκοπό τους, ο ρόλος τους παύει να υπάρχει και φεύγουν, εξαφανίζονται. Δηλαδή, με την παραδοχή του λάθους και την σταθερή απόφαση και δραστηριοποίηση αλλαγής χαρακτήρα ή τρόπου ζωής, οι ενοχές δεν έχουν χρησιμότητα πλέον στην ζωή μας οπότε ο ρόλος τους ως κάτι χρήσιμο και θετικό παύει να υφίσταται.
Αν εξακολουθούν από κει και μετά να μας ενοχλούν για το ίδιο θέμα, τότε αρχίζει η διαβρωτική δράση των ενοχών. Μας κατατρώνε κυριολεκτικά το είναι μας, τα σωθικά του ανθρώπου, την ψυχή μας ενώ ισοπεδώνουν την ζωή μας. 
 
Εκείνη την στιγμή ας σκεφθούμε την εξομολόγηση. Συχνά, και ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά λάθη ζωής, καμία μέθοδος, καμία θεωρία και κανένα μεθύσι δεν μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να ξεχάσει, να απαλλαγεί από τις Ερινύες που τον κυνηγάνε.
Και, επειδή τα λάθη μας έχουν άμεση επίπτωση στην ψυχική και πνευματική μας υγεία, ας έχουμε υπ' όψιν ότι η εξομολόγηση σβήνει αυτά τα λάθη, όχι όμως και τις συνέπειές τους όταν εμείς δεν δραστηριοποιηθούμε ενεργά προς μία διόρθωση της κατάστασης. Αν κάποιος σκότωσε κάποιον πχ και άφησε ορφανή μία οικογένεια, ακόμα και κατά λάθος, ακόμα και αν αθωωθεί, δεν αρκεί να ζητήσει απλά συγνώμη. Ακόμα και αν εξομολογηθεί μπορεί να συνεχίσει να νοιώθει ένα βάρος στην ψυχή του για όλη του την ζωή. Η ορφανεμένη οικογένεια σαν σκέψη δεν θα τον αφήνει να ησυχάσει. Αυτό το βάρος μπορεί να αρχίσει να ελαττώνεται αν πχ βοηθούσε τα παιδιά της οικογένειας να σπουδάσουν με την περιουσία που μπορεί να διαθέτει, αν προσευχόταν γι' αυτά τα παιδιά, αν όταν έβγαινε από την φυλακή εργαζόταν εθελοντικά σε ένα ορφανοτροφείο κλπ.
Η ενεργή δραστηριοποίηση επομένως προς την αναθεώρηση της ζωής μας και την διόρθωση των λαθών μας, χωρίς καθυστέρηση, συν την εξομολόγηση, είναι ο καλύτερος τρόπος απαλλαγής από τις ενοχές. Το να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά μας στο σήμα κινδύνου των ενοχών είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να γίνουμε μακροπρόθεσμα νευρωτικοί, με απωθημένα και να καταφεύγουμε σε ψυχολόγους ή φάρμακα για να λύσουμε το πρόβλημά μας.
 
Εφ' όσον έχει προηγηθεί τα παραπάνω βήματα, δηλαδή η σχετική συνειδητοποίηση, μετάνοια και εξομολόγηση, κάθε είδους ενοχή που παρατραβάει είναι άχρηστη και θα πρέπει πλέον να φύγει από την ζωή μας.
Τότε και μόνο τότε οι ενοχές δεν έχουν πλέον καμία χρησιμότητα και ο ρόλος τους είναι διαλυτικός και όχι εποικοδομητικός.
 
Στην περίπτωση που οι ενοχές παραμένουν, είναι χρήσιμο να ανακαλύψουμε το γιατί αυτές επιμένουν: μήπως γιατί μας έτρεφαν με ενοχές από την μικρή μας ηλικία; Μήπως γιατί δεν έχουμε σιγουριά στον εαυτό μας; Μήπως μας λείπει η πίστη στον Θεό; Μήπως αφήσαμε κάποιον να μας κρίνει ανεύθυνα και να ρίξει επάνω μας όλες τις ευθύνες; Μήπως γιατί το βήμα αυτοσυνειδητοποίησης δεν έγινε ποτέ; Ή μήπως γιατί ναι μεν αλλάξαμε απόφαση αλλά ποτέ δεν την τηρήσαμε; Τότε μπαίνουμε πλέον στο επόμενο στάδιο διερεύνησης, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από αρρωστημένες ενοχές, άχρηστες πλέον για τον άνθρωπο. Και όσο πιο γρήγορα το κάνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα εξελιχθούμε και τόσο πιο όμορφη θα γίνει η ζωή μας.
 
 
Στα πλαίσια αυτού του θετικού και αρνητικού συγχρόνως ρόλου των ενοχών, της διεξοδικής ανάλυσής τους αλλά και της απαλλαγής μας από αυτές, κινείται η παρακάτω ομιλία, η οποία σπάει κόκκαλα και είναι ικανή να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τα όσα ζήσαμε, είπαμε και σκεφθήκαμε έως τώρα.
 Είναι μία απελευθερωτική ομιλία, από τις λίγες ουσιώδεις πάνω σε αυτό το θέμα και με πνευματική διάσταση. Δεν κρίνει και δεν στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα κανέναν εκτός από τις ίδιες τις ενοχές.
Μία ομιλία αποκαλυπτική που αποτελεί  έκπληξη για όλους μας, πιστούς και μη και αποτελεί την απαρχή για μια νέα ζωή.
 







 
Περισσότερες "απελευθερωτικές" ομιλίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε η ζωή να γίνει ωραία. Πρόκειται για ομιλίες του πατρός Ανδρέα Κονάνου και η κάθε ομιλία του τοποθετεί σε άλλη θέση τα πράγματα στην ζωή μας.
 
 



Εκπομπές 2013

εκπομπή 19-2-13 - Ο πιο μεγάλος σου καημός
εκπομπή 5-2-13 - Οι ανάγκες των παιδιών 1
εκπομπή 22-1-13 - Ο αββάς Αρσένιος τα λέει ωραία!... (αββάς Αρσένιος 1)
εκπομπή 8-1-13 - Λίγη κατανόηση ζητώ, θέλω πολλά;...
Εκπομπές 2012

εκπομπή 11-12-12 - Δεν είναι κακό να τσακωνόμαστε και λίγο!.. 1
εκπομπή 27-11-12 - Παραδέξου την αλήθεια της ψυχής σου
εκπομπή 13-11-12 - Μην είσαι τόσο σίγουρος (αββάς Ποιμήν β΄)
εκπομπή 30-10-12 - Αμαρτωλός αλλά κι ευαίσθητος…
εκπομπή 16-10-12 - Προσευχή, και πάλι προσευχή
εκπομπή 2-10-12 - Σ' αγαπώ όπως είσαι...
εκπομπή 18-9-12 - Μίλα αληθινά για να σε καταλάβω… (αββάς Ποιμήν α΄)
εκπομπή 19-6-12 - Τί προσευχή κάνεις εσύ;..
εκπομπή 5-6-12 - Τα ρούχα της γειτόνισσας καθάρισαν!
εκπομπή 22-5-12 - Ο χριστιανός είναι ποιητής ε
κπομπή 8-5-12 - Πάρε το άγχος μου, Κύριε!.. 1
εκπομπή 24-4-12 - Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ...
εκπομπή 17-4-12 - Ανάσταση μέσα μου
εκπομπή 10-4-12 - Λίγο πριν ματώσει ο Γολγοθάς
εκπομπή 27-3-12 - Περνούν οι μέρες της ζωής, κι εγώ τί κάνω; 1
εκπομπή 13-3-12 - Άρχιζε τη μέρα σου με μία βαθιά αναπνοή (προσευχή πατέρων Όπτινα)εκπομπή 28-2-12 - Ταξίδι με ελαφρές αποσκευές...
εκπομπή 14-2-12 - Μετά το "άγιος ο Θεός", σουβλάκι με σως!...
εκπομπή 7-2-12 - Ο άσωτος είναι φίλος μου
εκπομπή 31-1-12 - Σκόρπια της ζωής μηνύματα
εκπομπή 17-1-12 - Όταν όλα γίνουν Χριστός 2
εκπομπή 3-1-12 - Μετανιωμένος ο νέος χρόνος
Εκπομπές 2011

εκπομπή 6-12-11 - Γίνε ασκητής κι εσύ 3
εκπομπή 22-11-11 - Όταν είσαι στις "κλειστές" σου
εκπομπή 8-11-11 - Γιατί να πονώ τόσο; 2
εκπομπή 25-10-11 - Μη προσεύχεσαι τυπικά
εκπομπή 11-10-11 - Γίνε πλούσιος
εκπομπή 27-9-11 - Άνοιξε την ψυχή σου
εκπομπή 20-9-11 - Αγάπα τον εαυτό σου και τον αδελφό σου
εκπομπή 21-6-11 - Θεέ μου, πάρε μου την υποκρισία
εκπομπή 7-6-11 - Αμνησία ψυχής!...
εκπομπή 24-5-11 - Εννοείς στ'αλήθεια ότι Χριστός Ανέστη;
εκπομπή 17-5-11 - Θέλω μια εκκλησία ελκυστική! 1
εκπομπή 26-4-11 - Αναστάσιμο φως παντού
εκπομπή 12-4-11 - Κάνε το νου σου καινούργιο
εκπομπή 29-3-11 - Μετάνοια, η πιο μοντέρνα κίνηση
εκπομπή 15-3-11 - Αγάπη για πάντα
εκπομπή 8-3-11 - Ησύχασε ψυχή μου
εκπομπή 15-2-11 - Πρόσεχε το χάρισμά σου (τελώνου και φαρισαίου)
εκπομπή 8-2-11 - Γίνε ασκητής κι εσύ β'
εκπομπή 11-1-11  - Όταν όλα γίνουν Χριστός 1


 

Εκπομπές 2010

εκπομπή 21-12-10 - Καθρεφτίζομαι στο νεογέννητο Χριστό
εκπομπή 14-12-10 - Θέλω ένα παστελάκι!...
εκπομπή 23-11-10 - Όταν σταυρώνεσαι, ζεις τον παγκόσμιο πόνο...
εκπομπή 16-11-10 - Όλα θα πάνε καλά
εκπομπή 26-10-10 - Γνωρίζεις το φως του κόσμου;..
εκπομπή 19-10-10 - Η Ορθοδοξία ως έκρηξη ζωής
εκπομπή 28-9-10 - Δεν καταλαβαίνω τίποτε στη Θεία Λειτουργία...
εκπομπή 21-9-10 - Θεέ μου, είσαι όλος μια αγκαλιά!..
εκπομπή 22-6-10 - Κατάκριση 3
εκπομπή 8-6-10 - Στην καλύβα του αββά Αντώνιου
εκπομπή 1-6-10 - Ο Χριστός καλεί στη χαρά της Βασιλείας
εκπομπή 25-5-10 - Η κάπα του προφήτη Ελισαίου
εκπομπή 11-5-10 - Γίνε ασκητής κι εσύ α'
εκπομπή4-5-10 - Δυνάμωσε την ψυχή σου
εκπομπή 27-4-10 - Λίγο πριν τις εξετάσεις
εκπομπή 23-3-10 - Ο Χριστός δεν είναι θεωρία μα ζωή
εκπομπή 16-3-10 - Σ' όλα τα ωραία λέμε ναι
εκπομπή 2-3-10 - Όταν το μυαλό θολώνει
εκπομπή 23-2-10 - Η προσευχή που σε μεθάει
εκπομπή 16-2-10 - Δεν είναι αυτό εξομολόγηση...
εκπομπή 2-2-10 - Μου ζήτησες ένα κομποσκοίνι...
εκπομπή 26-1-10 - Γιατρέ, με λένε Κώστα, είμαι 25και έχω καρκίνο...
εκπομπή 19-1-10 - Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη 2
εκπομπή 5-1-10 - Νέα χρονιά και πάλι


Εκπομπές 2009

εκπομπή 22-12-09 - Τα χελιδόνια του χειμώνα
εκπομπή 8-12-09 - Καλά που δεν πήγες σχολείο
εκπομπή 1-12-09 - Προσευχή 3
εκπομπή 17-11-09 - Προετοίμασε το παιδί σου να αγαπήσει 3
εκπομπή 10-11-09 - Κρασί ανόθευτο ή νερωμένο; 2
εκπομπή 3-11-09 - Για τη ζωή και το θάνατο 2
εκπομπή 20-10-09 - Μέρες ειρηνικές και αναμάρτητες
εκπομπή 13-10-09 - Πήγα για ψώνια στην Αθήνα
εκπομπή 6-10-09 - Τα κακά παιδιά είναι τα καλύτερα 3
εκπομπή 29-9-09 - Μη ζηλεύεις, βρες το χάρισμά σου
εκπομπή 22-9-09 - Η "άλλη" λογική
εκπομπή 30-6-09 - Από άγριος, άγιος...
εκπομπή 23-6-09 - Κρασί ανόθευτο ή νερωμένο;
εκπομπή 16-6-09 - Η χαρά της επικοινωνίας 3
εκπομπή 9-6-09 - Μάθε να περιμένεις
εκπομπή 2-6-09 - Μηνύματα ακροατών 4
εκπομπή 19-5-09 - 'Ασε τον κόσμο να λέει... (Σαμαρείτιδος β)
εκπομπή 12-5-09 - Τίποτα δεν είναι τυχαίο (Σαμαρείτιδος α')
εκπομπή 5-5-09 - Απόδειξέ μου, το Χριστός ανέστη!
εκπομπή 28-4-09 - Γίνε ένα πρόσφορο
εκπομπή 7-4-09 - Θαύματα Χριστού, σήμερα
εκπομπή 31-3-09 - Για σχετικούς και άσχετους
εκπομπή 24-3-09 - Ευτυχισμένη σχέση χωρίς Χριστό γίνεται;
εκπομπή 17-3-09 - Για τη ζωή και το θάνατο
εκπομπή 10-3-09 - Οι αιρέσεις μου
εκπομπή 3-3-09 - Καλά, ακόμα κατακρίνεις; 2
εκπομπή 24-2-09 - 'Οταν σε εγκαταλείπει κι ο Θεός
εκπομπή 17-2-09 - Πονώ α'
εκπομπή 10-2-09 - Δεν μπορώ την καταπίεση
εκπομπή 3-2-09 - 'Ωριμα νειάτα - Χαρούμενα γηρατειά
εκπομπή 27-1-09 - Σε ακούει ο Θεός;
εκπομπή 20-1-09 - Υπομονή φίλε
εκπομπή 13-1-09 - Γύρισα από το 'Αγιο Όρος
εκπομπή 6-1-09 - Τα δάκρυα του Ιορδάνη




Εκπομπές 2008
 
εκπομπή 16-12-08 - Με αφορμή τα "σκάνδαλα"
εκπομπή 9-12-08 - Γίνε μια ζεστή αγκαλιά
εκπομπή 25-11-08 - Η χαρά είναι και για σένα
εκπομπή 18-11-08 - Ξέρεις να ζεις;
εκπομπή 11-11-08 - Νεκροί νέοι, νεκροί γονείς
εκπομπή 4-11-08 - Η ζεστή αγκαλιά του Αβραάμ
εκπομπή 14-10-08 - Κύριε, μαλάκωσε την καρδιά μου
εκπομπή 30-9-08 - Έχω πολύ εγωισμό
εκπομπή 23-9-08 - Η ζωή Του, ζωή μου
εκπομπή 16-9-08 - Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη 1
εκπομπή 3-6-08 - Ο τρόπος Σου, Κύριε, με ξεπερνά!.. (του τυφλού 2)
εκπομπή 27-5-08 - Ζήτα φως για να βλέπεις καθαρά 1 (του τυφλού 1)
εκπομπή 20-5-08 - Η ευτυχία που γλιστρά μέσα από τα χέρια μας
εκπομπή 13-5-08 - Τα κακά παιδιά είναι τα καλύτερα 2
εκπομπή 6-5-08 - Η χαρά της επικοινωνίας 1
εκπομπή 29-4-08 - Πάσχα 2008
εκπομπή 15-4-08 - Περί μετανοίας 2
εκπομπή 8-4-08 - 'Αγ. 'Ορος 3
εκπομπή 1-4-08 - Γίνε το πιο όμορφο πρόσωπο
εκπομπή 18-3-08 - Τα κακά παιδιά είναι τα καλύτερα 1
εκπομπή 11-3-08 - Η ευχή 1
εκπομπή 4-3-08 - Μηνύματα ακροατών 3
εκπομπή 26-2-08 - Προετοίμασε το παιδί σου να αγαπήσει 2
εκπομπή 19-2-08 - Πρακτικά-λειτουργικά 4
εκπομπή 12-2-08 - Περί μετανοίας 1
εκπομπή 5-2-08 - Πρακτικά-λειτουργικά 3
εκπομπή 15-1-08 - Εισαγωγή στην προσευχή
εκπομπή 1-1-08 - Πρωτοχρονιά 2008


 Εκπομπές 2007
 
εκπομπή 26-12-07 - Χριστουγεννιάτικα στολίδια
εκπομπή 18-12-07 - Αγάπη β'
εκπομπή 11-12-07 - Μηνύματα ακροατών 2
εκπομπή 4-12-07 - 'Αγ. 'Ορος 2
εκπομπή 27-11-07 - Προετοίμασε το παιδί σου να αγαπήσει 1
εκπομπή 13-11-07 - Θες να δεις Αγγέλους;.. 2
εκπομπή 6-11-07 - Θες να δεις Αγγέλους;... 1
εκπομπή 30-10-07 - Κατάκριση 1
εκπομπή 23-10-07 - Το άγχος της εποχής μας 2
εκπομπή 16-10-07 - Η τρέλα της εποχής μας
εκπομπή 9-10-07 - 'Αγ. 'Ορος 1
εκπομπή 2-10-07 - Μηνύματα ακροατών 1
εκπομπή 25-9-07 - Το άγχος της εποχής μας 1
εκπομπή 11-9-07 - Ο σταυρός σου, αδερφέ μου
εκπομπή 14-8-07 - Κοίμηση Θεοτόκου
εκπομπή 7-8-07 - Μεταμόρφωση
εκπομπή 10-7-07 - Προτάσεις καλοκαιριού
εκπομπή 26-6-07 - Ναρκωτικά
εκπομπή 19-6-07 - Πρακτικά-λειτουργικά 2
εκπομπή 12-6-07 - Πρακτικά-λειτουργικά 1
εκπομπή 5-6-07 - Παράκλητος 2
εκπομπή 29-5-07 - Παράκλητος 1
εκπομπή 22-5-07 - `Ανθρωπον ουκ έχω 2
εκπομπή 8-5-07 - `Ανθρωπον ουκ έχω 1
εκπομπή 1-5-07 - Αγ. Ματρώνα 2
εκπομπή 24-4-07 - Αγ. Ματρώνα 1
εκπομπή 17-4-07 - Του Θωμά
εκπομπή 10-4-07 - Ανάσταση
εκπομπή 3-4-07 - Λόγοι στο Σταυρό
εκπομπή 27-3-07 - Θ. Κοινωνία - Εξομολόγηση
 εκπομπή 20-3-07 - Ευαγγελισμός Θεοτόκου
εκπομπή 13-3-07 - Λόγια αγνά α'
εκπομπή 6-3-07 - Ναυάγιο στο λιμάνι
εκπομπή 27-2-07 - Αρχή Σαρακοστής β'
εκπομπή 20-2-07 - Αρχή Σαρακοστής α'
εκπομπή 13-2-07 - Φώτιση μας χρειάζεται
εκπομπή 6-2-07 - Αγάπη α'
εκπομπή 30-1-07 - Μην εκνευρίζεις το παιδί σου!...
εκπομπή 23-1-07 - Λόγια αγνά β'
εκπομπή 16-1-07 - Ο `Αγιος Αντώνιος
εκπομπή 2-1-07 - `Αγιος ο νέος χρόνος




Εκπομπές 2006  
εκπομπή 26-12-06 - Μόνος τα Χριστούγεννα
εκπομπή 19-12-06 - Εικόνα Χριστουγέννων
εκπομπή 12-12-06 - Θαυμάζοντας τη ζωή του Κυρίου
εκπομπή 5-12-06 - Για να δεις Τον Χριστό α'
εκπομπή 28-11-06 - Μερικές φορές φταίνε και οι γονείς
εκπομπή 21-11-06 - Εισόδια Θεοτόκου
εκπομπή 14-11-06 - Μελέτη Αγ. Γραφής
εκπομπή 7-11-06 - Ο `Αγιος Νεκτάριος
εκπομπή 31-10-06 - Κινήσεις για την κάθε μέρα β'
εκπομπή 24-10-06 - Κινήσεις για την κάθε μέρα α'
εκπομπή 17-10-06 - Εκπομπή γνωριμίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου