ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ...
"Ποτέ μην κρίνετε τους άλλους, ιδιαίτερα δείχνοντας τους με το δάχτυλο, θα δείτε ότι το ένα δάχτυλο δείχνει αυτόν που κρίνετε και τα αλλά τρία εσάς τους ίδιους".


 Η μεγαλύτερη ικανότητα του εγωιστή είναι να βρίσκει γρήγορα δικαιολογίες.


''Παλια οι ανθρωποι μπολιαζαν αγρια δεντρα στο μονοπατι, για να τρωνε οι ερχομενες γενιες και να συνχωρεθουν τα πεθεμενα τους.Σημερα, ολοι κοιταζουν να βολευτουν οι ιδιοι, και τελικα δεν βολευετε κανεις''.
 

Γέροντα, η γκρίνια μπορεί να είναι συνήθεια;

-Γίνεται συνήθεια, γιατί η γκρίνια φέρνει γκρίνια και η κακομοιριά φέρνει κακομοιριά. Όποιος σπέρνει κακομοιριά, θερίζει κακομοιριά και αποθηκεύει άγχος. Ενώ , όποιος σπέρνει δοξολογία, δέχεται την θεϊκή χαρά και την αιώνια ευλογία. Ο γκρινιάρης, όσες ευλογίες κι αν του δώση ο Θεός, δεν τις αναγνωρίζει. Γι’ αυτό απομακρύνεται η Χάρις του Θεού και τον π...λησιάζει ο πειρασμός τον κυνηγάει συνέχεια ο πειρασμός και του φέρνει όλο αναποδιές, ενώ τον ευγνώμονα τον κυνηγάει ο Θεός με τις ευλογίες Του.

Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία, την οποία ήλεγξε ο Χριστός. «Ουχ οι δέκα εκαθαρίσθησαν; οι δε εννέα πού», είπε στον λεπρό που επέτρεψε να Τον ευχαριστήση . Ο Χριστός ζήτησε την ευγνωμοσύνη από τους δέκα λεπρούς όχι για τον εαυτό Του αλλά για τους ίδιους, γιατί η ευγνωμοσύνη εκείνους θα ωφελούσε.


Πηγή: σελίδα ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 
 

2 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...
ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΩΝ... ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΛΑ..

Eleni Di. είπε...

Καλημέρα, δελφινάκι, και καλό μήνα και σε σένα. Ευχαριστώ για το καλό σου σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου