ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ

...τελικά «οι γυναίκες που κράτησαν το παιδί τους, παρά την εγκατάλειψη του συντρόφου ή της οικογένειας, δεν το μετάνιωσαν και είναι ευτυχισμένες που έχουν σήμερα το αγγελούδι τους»



Ένας σύλλογος που τροφοδοτείται από την πίστη των ανθρώπων και την ανιδιοτελή αγάπη στον συνάνθρωπο χωρίς την προσθήκη κριτικής, που χαλάει κάθε καλό έργο.



Τι είναι η Αγκαλιά;

"Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά έχει δημιουργηθεί και υπάρχει για όλες εκείνες τις γυναίκες, που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του...

Με το
Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, "η Αγκαλιά" παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα, λόγω της εγκυμοσύνης τους, όπως και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Έτσι όλοι εμείς, τα μέλη, οι εργαζόμενοι, οι φίλοι, οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου,
αγκαλιάζουμε την έγκυο και το έμβρυο - και στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της - με φροντίδα και αγάπη, αισθανόμενοι ότι, όλοι μαζί, δημιουργούμε μια μεγάλη οικογένεια. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων μας καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά, που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους μας. Έτσι, αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα"έξω" - με το να προστεθεί στον τίτλο μας και να γίνει πια το νέο μας Σύμβολο”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προφίλ του συλλόγου, στην ιστοσελίδα του.




Χίλιες πεντακόσιες ψυχές είναι ανάμεσα μας






Ο συγκεκριμένος φορέας διεξάγει έργο θείο, διότι γυναίκες που θα επέλεγαν τη λύση της έκτρωσης, δεν το κάνουν και στηριζόμενες στην “Αγκαλιά” φέρνουν στον κόσμο το παιδί του.Αξιοσημείωτος δε είναι ο αριθμός των γυναικών, ο οποίος ανέρχεται στις 1500 που δεν έκαναν έκτρωση στηρίχτηκαν από την Αγκαλιά και τώρα πια είναι μανούλες. Ο Σύλλογος με ανιδιοτέλεια, αγάπη και πολύ σεβασμό συμπαραστάθηκε, παρηγόρησε και ανακούφισε πολλούς εμπερίστατους συνανθρώπους μας, κυρίως γυναίκες.




Στο ξεκίνημά του ο Σύλλογος προσπαθούσε να συμπαραστέκεται στις γυναίκες εκείνες που, διάφοροι λόγοι, κυρίως κοινωνικοοικονομικοί, τις πίεζαν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου - παιδιού τους. Με την ψυχολογική - πνευματική υποστήριξή , αλλά και με σταθερή και πολύμορφη υλική βοήθεια, οι προστατευόμενές μας ξεπερνούσαν την αγωνία και ανασφάλειά τους και, αντιμετωπίζοντας πλέον τη ζωή με θάρρος και αισιοδοξία, υποδέχονταν το παιδί τους με στοργή και αγάπη.Έτσι, σε αυτή τη δεκαετία, περίπου 1500 παιδιά γεννήθηκαν κάτω από τη διακριτική, ουσιαστική και με πολλή φροντίδα, συμπαράσταση του Συλλόγου.Στη δεκαετία αυτή, κύρια προσπάθεια και φροντίδα των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου ήταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τις μητέρες να γίνονται όλο και πιο επωφελείς και αποτελεσματικές, όπως και η ενημέρωση του κόσμου στα θέματα:αξία της ζωής από την εμβρυακή ηλικία και τόνωση του σεβασμού στο θείο δώρο της μητρότητας και της πατρότητας। Η κάλυψη των υλικών και άλλων αναγκών των προστατευομένων οικογενειών μας γινόταν συνεχώς πλουσιότερη και ευρύτερη .Θα θεωρούσα παράληψη μου να μη σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η κα. Βαρβάρα Μεταλληνού ηγείται αυτού του φορέα, οποίος προσφέρει αθόρυβα αλλά ιδιαίτερα δυναμικά ενεργή στήριξη σε γυναίκες που έχουν ανάγκη τη στήριξη στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι απόφασης της ζωής τους.


 

[Γνώρισα για πρώτη φορά την πρεσβυτέρα, κα. Β. Μεταλληνού, και πρόεδρο του Συλλόγου, στο σεμινάριο Κατηχητών της Αποστολικής διακονίας. Σεμνή, αξιοπρεπής και ανεπιτήδευτη και παράλληλα δραστήρια, εύστροφη και παράδειγμα για όλους μας.
Η έλλειψη κάποιου φορέα για την προστασία της ανύπαντρης μητέρας και του ανυπεράσπιστου εμβρύου της ήταν τραγική. Χάρηκα όταν ήρθε η Εκκλησία να συμπληρώσει το μεγάλο αυτό κενό με την εθελοντική και ακούραστη προσπάθεια ανθρώπων που πρώτα αγάπησαν τον Χριστό και, κατά το παράδειγμά Του και την διδασκαλία Του, αγάπησαν ακατάκριτα και τον άνθρωπο.

Τόσα χρόνια, σε αυτή την φιλελεύθερη κοινωνία που όλα τα δέχεται και τα ανέχεται, δεν είχε βρεθεί άλλος φορέας (όχι εκκλησιαστικός, ούτε καν κοινωνικός ή κρατικός) να παρουσιάσει έργο τέτοιου μεγέθους. Και ήρθε η Εκκλησία να σπάσει την προκατάληψη και τον καθωσπρεπισμό και να αγκαλιάσει αυτές τις μητέρες και τις οικογένειές τους. Χαίρομαι πολύ γι' αυτό, γιατί τέτοιος είναι και ο Χριστός που αγαπήσαμε και τέτοια παραδείγματα θέλουμε να βλέπουμε γύρω μας. Αυτά ανεβάζουν την χαμηλή μας κοινωνία και αποτελούν έμπνευση πράξεων και καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας.]


 

Η πρόεδρος του Συλλόγου, πρεσβυτέρα κα. Βαρβάρα Μεταλληνού, μιλώντας για την ΑΓΚΑΛΙΑ, εξηγεί:

«Προσπαθούμε να κάνουμε τη γυναίκα να αγαπήσει το έμβρυο, πριν ακόμα το ακούσει μέσα της.»

«Από την 18η μέρα ακούμε την καρδιά του εμβρύου να χτυπάει. Από την 48η μέρα έχουμε τα πρώτα του δαχτυλικά αποτυπώματα. Η εμβρυακή φάση είναι η πρώτη και πιο δυναμική, της ζωής του ανθρώπου». Η κ. Βαρβάρα Μεταλληνού, Πρόεδρος του Συλλόγου προστασίας του αγέννητου παιδιού «Η αγκαλιά», μιλάει με επιστημονικά επιχειρήματα για το θαυμαστό «μυστήριο της ζωής» και το μέλημα του Συλλόγου να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες, κυρίως, αλλά και τον κόσμο, απέναντι σ’ αυτό.

Από το 1998, οπότε και επισήμως, «Η αγκαλιά» αναγνωρίστηκε ως Σύλλογος, αλλά και νωρίτερα, τα μέλη του άνοιξαν την… αγκαλιά τους για να υποδεχτούν και να παρέχουν στήριξη σε εγκυμονούσες γυναίκες, άγαμες και έγγαμες, που είτε εγκαταλείφθηκαν λόγω της «ανεπιθύμητης» εγκυμοσύνης είτε δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά σ’ αυτή. «Κοντά μας έχουν γεννηθεί πάνω από 1.500 παιδιά», λέει η κ. Μεταλληνού, «Κατά μέσο όρο, έχουμε βοηθήσει 200 οικογένειες, 150 μόνο στην περιοχή της Αττικής».

«Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε για να έχουμε μία πιο συγκεκριμένη και αποδοτική παρέμβαση σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες», εξηγεί η κ. Μεταλληνού και περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί ο Σύλλογος ακριβώς για να βρεθεί στο πλευρό τους: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ενημέρωση των γυναικών, αλλά και του πληθυσμού, έτσι ώστε το υπέροχο αυτό δώρο που λέγεται μητρότητα και πατρότητα, να έρχεται μέσα σ’ ένα κλίμα αγάπης και υπευθυνότητας. Μοιράζουμε δωρεάν το επιστημονικά τεκμηριωμένο φυλλάδιο μας «Εγώ, το αγέννητο παιδί», κάνουμε διαλέξεις και ομιλίες. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η έλλειψη ενημέρωσης, ιδίως σήμερα. Είναι, κυρίως, η εγκατάλειψη των γυναικών που περιμένουν παιδί και τα οικονομικά προβλήματα. Έτσι, ερχόμαστε υλικά, πλέον, και οικονομικά να συμπαρασταθούμε σε έγγαμες ή άγαμες γυναίκες ή και σε ολόκληρες οικογένειες (που δεν μπορούν π.χ. να κρατήσουν ένα δεύτερο παιδί). Επεμβαίνουμε, επίσης, με ψυχολογική στήριξη και βοηθούμε την γυναίκα να συνειδητοποιήσει το θαύμα που συντελείται μέσα της και να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να κρατήσει το παιδί της.»

Η εμπειρία ετών της κ. Μεταλληνού και τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει, της έχουν μάθει ότι τελικά «οι γυναίκες που κράτησαν το παιδί τους, παρά την εγκατάλειψη του συντρόφου ή της οικογένειας, δεν το μετάνιωσαν και είναι ευτυχισμένες που έχουν σήμερα το αγγελούδι τους» ή ότι οικογένειες που αρχικά ήταν αρνητικές, «ξεπέρασαν την προκατάληψη, όταν ήρθε το μωρό». Και μπορεί στην αρχή να πιέζονται οι ίδιες οι κοπέλες, που συχνά είναι νεαρής ηλικίας («Έχουμε αρκετά περιστατικά λυκείου και η ηλικία διαρκώς κατεβαίνει, καθώς οι σεξουαλικές σχέσεις ξεκινάνε πλέον όλο και πιο νωρίς.», λέει η κ. Μεταλληνού), αλλά με την κουβέντα τα πράγματα αλλάζουν. «Η εγκυμοσύνη έρχεται πάντα ευχάριστα, άσχετα από το αν οι συνθήκες την κάνουν ανεπιθύμητη προς στιγμή», προσθέτει η κ. Μεταλληνού.

Σήμερα, αλήθεια, που δεν υπάρχουν έντονες προκαταλήψεις, εγκαταλείπονται οι γυναίκες; «Φυσικά! Οι άγαμες γυναίκες εγκαταλείπονται όχι μόνο από τους συντρόφους, που στην δύσκολη στιγμή τις πιέζουν να προχωρήσουν σε άμβλωση, αλλά και από τις οικογένειες τους, που για λόγους κοινωνικούς, συχνά τις αφήνουν στο δρόμο», εξηγεί η Πρόεδρος, «Αν εργάζεται, λοιπόν, η κοπέλα δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω του μωρού, και αν δεν εργάζεται, δεν μπορεί να συντηρηθεί μόνη της». Και εδώ έρχεται η «Αγκαλιά» να παρέχει στήριξη, μέχρι η γυναίκα να σταθεί στα πόδια της. Συγκεκριμένα, «Είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, με ό, τι απαιτείται από ρουχισμό μέχρι την επαφή με τους γιατρούς και το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την «προίκα» του μωρού, ρούχα, κούνια κ.ά. Και μετά, ανά 15νθήρο, φροντίζουμε για τα γάλατα, τις πάνες, τις παιδικές τροφές κ.ά.



Προσφέρουμε, επίσης χρήματα για έκτακτες ανάγκες (π.χ. ενοίκιο). Περαιτέρω, βοηθάμε στην ανεύρεση εργασία για τη γυναίκα, πιέζουμε για την αναγνώριση του παιδιού ή ακόμα και για να γίνει γάμος. Φροντίζουμε για την βάφτιση, για τις μπομπονιέρες, το νυφικό της κοπέλας κ.ά. Λειτουργούμε δηλαδή σαν μια μεγάλη οικογένεια!», αναφέρει η Πρόεδρος τονίζοντας παράλληλα ότι όλα αυτά γίνονται με την αγάπη των ανθρώπων που προσφέρουν σε υλικά αγαθά, πόρους αλλά και σε βοήθεια. «Σεβόμαστε και διοχετεύουμε ότι μας προσφέρει ο κόσμος, οι φίλοι του Συλλόγου, στο σκοπό για τον οποίο μας τα δίνει. Έτσι, κατορθώνουμε να επιβιώσουμε και γλυτώνουμε κάποιες ανεπιθύμητες εκτρώσεις.»












Πως μπορείτε να βοηθήσετε την «Αγκαλιά»
Μπορείτε να γίνετε εθελοντές και να βοηθήσετε συμμετέχοντας στις πρακτικές δουλειές του Συλλόγου (π.χ. ετοιμασία δεμάτων), στην προετοιμασία του περιοδικού, να μοιράσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο κ.ά. Μπορείτε, επίσης, εφόσον να διαθέσετε χρόνο, να περάσετε από σεμινάρια, για να εκπαιδευτείτε και να προσφέρετε συμπαράσταση και στήριξη σε κοπέλες εγκυμονούσες. Μπορείτε, επίσης, να προσφέρετε δωρεές ως ιδιώτες ή εταιρίες.
Info: Ηπείρου 28, Αθήνα, τηλ: 210 8828788, fax: 210 8235121, email: unborn@unborn.gr , ιστοσελίδα http://www.unborn.gr/








Στηρίξτε το έργο της Αγκαλιάς...Αξίζει

http://www.unborn.gr/

2 σχόλια:

Elena είπε...

Ο σύλλογος "Αγκαλιά" έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες! Η υπέροχη δουλειά που κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη!! Τελικά δεν χάθηκε η ελπίδα και η ανθρωπιά απ'τον κόσμο μας.... Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε, αν όχι υλικά αγαθά, αγάπη, συμπαράσταση και φροντίδα!! Μπράβο Ελένη μου, γι'αυτή την σπουδαία ανάρτηση!

Eleni Di. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Την πρόεδρο του συλλόγου την είχα γνωρίσει και θαυμάσει. Είναι ένα αξιόλογο άτομο για ένα αξιόλογο έργο. Θα ήθελα να της μοιάσω. Πραγματικά έχουν σώσει ζωές εκεί, όχι μόνο παιδιών αλλά και μητέρων με αμφιβολίες και βασανισμένη ψυχή από τον πόλεμο του περιβάλλοντος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου