ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΛΕΜΟΝΑΔΑ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΦΙΛΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

 

Τι φοβάται πιο πολύ ο ήλιος και ο καύσωνας μεσ' στο Καλοκαίρι;

Μα την Λεμονάδα, φυσικά.


Θυμάμαι την απλή, σπιτική λεμονάδα που έπινα στον σταθμό του Μετρό της Ομόνοιας και η οποία μας ξετρέλαινε. Καμμένοι από την ζέστη της ασφάλτου, η λεμονάδα αυτή ήταν δροσιά από όαση στην έρημο.

Στην Κεφαλλονιά ήπια σπιτική λεμονάδα σε μια οικογενειακή επίσκεψη και ξαναξετρελλάθηκα.
Σκέφθηκα ότι η σπιτική λεμονάδα επιβάλλεται το Καλοκαίρι. Έψαξα λοιπόν και βρήκα συνταγές οι οποίες είναι στην διάθεσή σας για να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει.



SV103289
 
Λεμοναδική λεμονάδα από το ιστολόγιο ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

 

Ακόμα μία σπιτική συνταγή από τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ,


Ωστόσο θα σας δώσω και εγώ κάποιες συνταγές που βρήκα μεταξύ των οποίων και μία την οποία είδα να χαρακτηρίζεται ως "μοναδικής επιτυχίας" και "αλάθητης γεύσης". Εσείς θα μου πείτε. Πάμε;

 Perfect Lemonade



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κούπα (ή ένα μέρος, από τον ίδιο μετρητή πάντα) ζάχαρη. Μπορείτε να βάλετε και 3/4 ζάχαρης, ειδικά αν τα λεμόνια είναι γλυκά. Από σας εξαρτάται.
  • 1 κούπα / 1 μέρος νερό (για το σιρόπι)
  • 1 κούπα ή 1 μέρος χυμό λεμονιού
  • 3 ή 4 κούπες /μέρη νερού για την αραίωση στην συνέχεια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε το νερό με την ζάχαρη (από 1 μέρος το καθένα) για να φτιάξουμε ένα απλό σιρόπι. Για την διάλυση, μπορεί το νερό να είναι ελαφρά ζεστό, ώστε η ζάχαρη να διαλυθεί καλά.

Παράλληλα, όσο το σιρόπι διαλλύεται, στίβουμε 4-6 λεμόνια ώστε να βγεί η ποσότητα χυμού που θέλουμε για 1 κούπα/1 μέρος.

Ενώνουμε τον χυμό με το σιρόπι σε μία κανάτα και προσθέτουμε 3 με 4 μέρη ή κούπες νερό κρύο(μην ξεχνάτε ότι μετράμε πάντα με τον ίδιο μετρητή ή φλυτζάνι ή ποτήρι). Βάζουμε στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά.

Να ξέρετε ότι η ποσότητα του νερού μετριάζει την γεύση του λεμονιού και της ζάχαρης. Αν ρίξουμε πολύ νερό μπορεί να κάνει τον χυμό άτονο, οπότε ρυθμίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας (μόνο δοκιμάζοντας θα καταφέρουμε την σωστή αναλογία).
Αν την θέλουμε πιο ξινή προσθέτουμε λίγο καθαρό χυμό λεμονιού στο μίγμα.
Την διαφορά στην γεύση την κάνουν  τα λεμόνια που μπορεί από το είδος τους να είναι πιο ξινά ή γλυκά.

Πηγή: http://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_lemonade/ 



 

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ Ή ΜΕΝΤΑ



ΥΛΙΚΑ: (για 2-3 μερίδες)

  • 4 φρέσκα λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα θρυμματισμένο μαύρο αλάτι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • θρυμματισμένα ή ολόκληρα παγάκια
  • φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πατήστε τα λεμόνια με τις παλάμες σας και σύρετέ τα πάνω στο τραπέζι ώστε να μαλακώσουν και να βγάλουν όλο τον χυμό τους. Στη συνέχεια στίψτε τα.

Σε μπλέντερ ή αποχυμωτή ρίξτε τον χυμό λεμονιών και προσθέτετε τα 4 ποτήρια νερό και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Χτυπείστε καλά ώστε το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Σερβίρετε τον χυμό σε παγωμένα ποτήρια με θρυμματισμένο πάγο, γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου ή μέντας και αν θέλετε πασπαλίζετε με μαύρο αλάτι.

 Πηγή: http://cometoshare.com/home-made-lemonade-recipe/



 ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΠΛΑΚ-ΜΠΕΡΙΣ (ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ)


 Blackberry Lemonade Recipe

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 κούπες νερό, χωριστά η κάθε κούπα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 κούπα βατόμουρα (εγώ θα έβαζα και άλλα φρούτα του δάσους)
  • 1 με 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής, προεραιτικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 2΄ δύο κούπες νερό με την ζάχαρη, ανακατεύοντας κάπου κάπου.

Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (δεν το λέει αυτό η συνταγή, αλλά αν το μίγμα είναι καυτό "σκοτώνει" τις βιταμίνες του χυμού).
Ανακατεύουμε ελαφρά το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το υπόλοιπο νερό.

Παίρνουμε μία κούπα χυμού από το παραπάνω μίγμα και την χτυπάμε στο μπλέντερ με τα βατόμουρα, αρκετά ώστε το μίγμα να ενωθεί καλά. Σουρώνουμε και πετάμε τους σπόρους.

Ρίχνουμε το μίγμα με τα βατόμουρα και το υπόλοιπο μίγμα με τον χυμό λεμονιού σε μία κανάτα και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη για να παγώσει ελαφρά. Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια και προσθέτουμε πάγο.

Τελική ποσότητα χυμού: 1 1/2 λίτρο περίπου.


Πηγή: http://www.tasteofhome.com/Recipes/Blackberry-Lemonade


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ...ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ 'ΧΕΤΕ.

2 σχόλια:

Elena είπε...

Καλημέρα Ελενάκι μου, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να'χουμε! Λατρεύω την λεμονάδα και σ'ευχαριστούμε για τις υπέροχες και δροσερές συνταγές που μοιράστηκες μαζί μας! Φιλάκια!

Eleni Di. είπε...

Ελενάκι μου, ελπίζω να σου αρέσουν. Φέτος θα πιω πολύ λεμονάδα γιατί έχει πολύ καύσωνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου