ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


 Μου αρέσει να γνωρίζω ιστολόγια με περιεχόμενο πνευματικό, θρησκευτικό αλλά όχι κυρηγματικό. Ιδανικά για τον απλό άνθρωπο που βιώνει την πίστη αυθόρμητα και χωρίς πολλές θεωρίες.

Η Αλήθεια είναι απλή.

Και έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει αναρτήσεις θρησκευτικών και κατηχητικών ιστολογίων που παρουσιάζουν την Αλήθεια απλά.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν, γιατί ο κόσμος θέλει απλότητα. Δεν μπορεί τα πολύπλοκα λόγια, ειδικά στα θέματα Πίστης. Και τα νέα παιδιά δεν τα φέρνεις με δύσκολες κουβέντες, ούτε αυστηρότητα στην Εκκλησία. Αγάπη θέλουν, κατανόηση και κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους, να τους μιλήσει για τα προβλήματά τους, να πάρει μέρος στην καθημερινότητά τους και να δεθεί μαζί τους. Να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου τους.
Κάτι πολύ δύσκολο πραγματικά και όποιος το καταφέρει θα είναι αξιοθαύμαστος.
Βέβαια, όσο μαθαίνουμε και κατανοούμε περισσότερα κατανοούμε καλύτερα και το υλικό πιο βαθυστόχαστων ιστολογίων, πιο πατερικών των οποίων επίσης αναρτήσεις έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει.
Συμβουλευτείτε την αριστερή στήλη ιστολογίων του μπλογκ μας ή τους ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ του ιστολογίου μας ώστε να μπορέσετε να τα ανακαλύψετε. Υπάρχουν ιστολόγια για όλες τις ηλικίες και το θρησκευτικό επίπεδο του καθενός.

Η πνευματική ζωή πρέπει να προσεγγίζεται χωρίς βία, τυποποίηση και παροπιδισμό. Δεν επιβάλλεις την Πίστη σε κανέναν. Πρέπει μόνος του ο καθένας, αναλόγως την ηλικία του και την ιδιοσυγκρασία του, να επιλέξει τι του πάει και πότε θα κάνει το επόμενο βήμα. Αυτή η ελευθερία της επιλογής στην Πίστη είναι ιερή και θεσπίστηκε από τον ίδιο τον Χριστό που είπε "όποιος θέλει, ας έλθει πίσω Μου".
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, με ελεύθερη επιλογή δική του και όχι καταναγκαστικά, γιατί έτσι πρέπει, γιατί έτσι κάνουν όλοι ή γιατί έτσι του υποδείξανε.
Μιλώντας για απλότητα και αμεσότητα, στη συνέχεια παραθέτω ενδεικτικά από το ιστολόγιο ΕΛΑΦΟΣ,κάποιες φωτογραφίες που μου άρεσαν με λόγια σοφίας χρήσιμα για όλους αλλά αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε από κοντά και το υπόλοιπο περιεχόμενό του.





 
Mην απορρίψεις ποτέ κανενός την ελπίδα,
μπορεί να είναι το μόνο πράγμα
που του απομένει.

 

Όταν τελειώσει η μέρα σου, τελείωσε κι εσύ μαζί της
 
Όταν τελειώσει η μέρα σου,
τελείωσε κι εσύ μαζί της
Ποτέ μην κρατάς τα φορτία της
για να τα κουβαλήσεις και την επόμενη μέρα.
Έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες,
κι αν σου ξέφυγαν και κάποια λάθη, ξέχνα τα.
Ζήσε αυτή τη μέρα και κάθε μέρα,
σαν να πρόκειται να τελειώσουν όλα,
το ηλιοβασίλεμα,

και όταν το κεφάλι σου ακουμπήσει στο μαξιλάρι, ξεκουράσου ξέροντας ότι έκανες
ό,τι καλύτερο μπορούσες!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου