ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ...


Κάποτε υπήρχε μια φτωχή γυναίκα, η οποία όλη την ώρα, ό, τι καλό και να της συνέβαινε κοίταζε τον ουρανό και έλεγε "Δόξα τω Θεώ" και αισθανόταν πολύ ευγνώμων για το οτιδήποτε.

Κάπου εκεί κοντά της όμως έμενε ένας πλούσιος άνθρωπος. Κάθε φορά λοιπόν περνούσε μπροστά από τό σπίτι της γυναίκας την άκουγε να λέει "Δόξα τω Θεώ, Ευχαριστώ Κύριε"

Στην αρχή δεν έδινε σημασία, αλλά κάποια στιγμή, αυτό άρχισε να τον εκνευρίζει. "Πως μπορεί αυτή η γυναίκα, τόσο φτωχή, να ευχαριστεί συνέχεια το Θεό;" σκεφτόταν.

Μια μέρα λοιπόν, αφού ξαναπέρασε μπροστά από το σπίτι της και την άκουσε να λέει πάλι "Δόξα τω Θεώ", νευρίασε τόσο πολύ που είπε στον υπηρέτη του "Πήγαινε στου Σούπερ Μάρκετ και γέμισε δύο καρότσια τρόφιμα. Πήγαινέ τα σ' αυτή τη γυναίκα και όταν σε ρωτήσει πους τα έφερε θα της πεις οτι ο Διάβολος τα έφερε".

Έτσι λοιπόν κι έκανε ο υπηρέτης. Την επόμενη μέσα πήγε στο Σούπερ Μάρκετ, γέμισε δύο καρότσια με τρόφιμα, τόσο που ξεχείλιζαν, και πήγε στη γυναίκα.

Όταν έφτασε της χτύπησε τη πόρτα. "Α, Δόξα τω Θεώ, ευχαριστώ Κύριε" είπε εκείνη μόλις βγήκε έξω και αντίκρισε τα δυο καρότσια.

"Δεν θέλετε να μάθετε ποιος σας έστειλε τα τρόφιμα;" την ρώτησε ανυπμόνο α ο υπηρέτης.

"Όχι παιδί μου, δεν έχει σημασία. Όταν θέλει ο Θεός και ο Διάβολος τον υπηρετεί" και παίρνοντας τα δυο καρότσια μπήκε μέσα ευτυχισμένη...

Πηγή:  ΠΛΑΤΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , ανάρτηση Θεού θέλοντος...

5 σχόλια:

Sophie είπε...

Eleni Di. είπε...

Καλημέρα, Σόφη. Μια απλή ιστορία που με ξάφνιασε με το βάθος της.

Eleni Di. είπε...

"Καλημέρα Ελένη!!!Πολύ όμορφη ιστοριούλα!!!Μπράβο!!!Φιλάκια!!!!"

(Σόφη, προσπαθώντας να ανοίξω την ανάρτηση κατά λάθος αφαίρεσα το σχόλιο, οπότε το επαναλαμβάνω σε αντιγραφή εδώ.

Ευχαριστώ για την πρωινή σου παρουσία.)

Ιερός Ναός Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου είπε...

Πολύ ωραία ανάρτιση. Διδακτικότατη.
Ειδικά σήμερα που βλέπουμε τα πάντα γύρω μας μαύρα, ας βάλουμε το Χριστό στη ζωή μας και ας λέμε καθημερινά αυτό το απλό "Δόξα τω Θεώ, Ευχαριστώ Κύριε". Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν!!!

π. Ιωάννης

Eleni Di. είπε...

Ευλογείτε, πατέρα Ιωάννη και ευχαριστούμε για την παρότρυνσή σας. Πραγματικά τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Ας μην παρασυρόμαστε από τις στενοχώριες και ξεχνάμε τις ευλογίες στην ζωή μας και τα "ευχαριστώ" που χρωστάμε στον θεό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου