ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΟΝΟ; 
Είναι εντυπωσιακή η ζωή του αγίου Χαράλαμπου, του αγίου που "έλαμπε από χαρά" όπως μου αρέσει να λέω. Γιορτάζει στις 10 Φεβρουαρίου.Ήταν Ιερέας στη Μαγνησία της Μ. Ασίας. Ή ζωή του ήταν μια συνεχής υπηρεσία αφοσίωσης στο Χριστό και αγάπης προς τον πλησίον.
 Όταν το 198 ο Σεπτίμιος Σεβήρος εξαπέλυσε διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός έφερε μπροστά του το Χαράλαμπο και τον απείλησε ότι θα τον βασάνιζε πολύ σκληρά, για να αρνηθεί το Χριστό, ο γέροντας Ιερέας χαμογέλασε και απάντησε:

 "Εμείς οι χριστιανοί, είμαστε εξοικειωμένοι με τους αγώνες και τους πολέμους, όπως οι γενναίοι στρατιώτες δεν επιθυμούν τον ήσυχο θάνατο στο κρεβάτι, αλλά τον δοξασμένο της μάχης. Σε μένα υπάρχουν τα γηρατειά, αλλά να μάθετε καλά ότι στους δικούς μας αγώνες το πάν είναι ή ψυχή, ή αποφασιστικότητα, ή αυταπάρνηση. Αυτά δεν πέφτουν με την ηλικία, αλλά μένουν πάντοτε ανθηρά και νέα. Αμφιβάλλεις, έπαρχε; Δοκίμασε. Και θα δεις ότι με τη χάρη του Κυρίου μου Ιησού Χριστού θα κουρασθούν όλοι οι ακμαίοι δήμιοι σου , χωρίς ο ιερέας Χαράλαμπος να ζητήσει την επιείκεια σου".
Εκνευρισμένος από τα λόγια αυτά ο έπαρχος, διατάζει και τον γδέρνουν ζωντανό. Αυτός, όμως, αντί να σπαράζει από τον πόνο, δοξολογούσε το Θεό για την αντοχή πού του έδινε.
Τότε πολλοί δήμιοι, πού έβλεπαν αυτό το θαύμα, πίστεψαν στο Χριστό.
Φοβισμένος ο έπαρχος τον άφησε ελεύθερο. Αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη μπορώντας να τα βγάλει πέρα μαζί του, τον αποκεφάλισε σε ηλικία 113 ετών.
 
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Διάβασα ότι ο άγιος Χαράλαμπος, όταν ήταν κοντά στον θάνατο ζήτησε από τον Θεό όπου γιορτάζουν το όνομά του, χτίζουν σε αυτό εκκλησία ή τελούν Θεία Λειτουργία στην μνήμη του, από τον τόπο εκείνο και τους πιστούς που τον τιμούν και τον γιορτάζουν να μην λείψει ποτέ κανένα αγαθό. Η γη να δίνει ασταμάτητα τα προϊόντα της στον τόπο εκείνο και να μην νοιώσουν πείνα.
 

Ο Μητροπολιτικός ναός της Πρέβεζας είναι αφιερωμένος στον ΄Αγιο Χαράλαμπο, πολιούχο της.

Φώτο: preveza.gr

Τα βρήκα όλα από τον χρήστη ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου