ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΓΛΥΚΙΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ




Πρωτότυποι τρόποι για να στολίσουμε τα φρούτα και τα παγωτά μας.

Τα παιδιά θα ξετρελλαθούν!

Ας δούμε και δύο γλυκές συνταγές:

Παγωτό και γλυφειτζούρια!


Εύκολο σπιτικό παγωτό


Υλικά

250 γραμμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί

400 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

... 410 γραμμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 βανίλια (ή 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας)

Xτυπάμε στο μίξερ για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
Λίγο λίγο και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ γιατί το μείγμα αραιώνει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
 
Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει καλά για 5΄ σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

 Όποιος θέλει κάνει και παραλλαγές ανάλογα με τη γεύση που προτιμάει.
Αν σας αρέσει η σοκολάτα μπορείτε να λιώσετε μια κουβερτούρα ή να βάλετε δυο τρεις κουταλιές μερέντα και να την προσθέσετε στο μείγμα.
Ανάλογα τις γεύσεις λοιπόν προσθέτετε και το ανάλογο υλικό.
Επίσης μπορείτε να κάνετε βανίλια παγωτό με κομματάκια γλυκού του κουταλιού της αρεσκείας σας, φράουλες κλπ.
 

Δοκιμάστε το!!!!






Σπιτικά γλειφιτζούρια (καραμέλες)

Βγαίνουν γύρω στα 20 γλειφιτζούρια (ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε)

Υλικά

1/2 κιλό ζάχαρη

200 γρ νερό

... 200 γρ γλυκόζη
αν θέλετε χρησιμοποιείστε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να βγούνε χρωματιστά

Πριν ξεκινήσουμε ετοιμάζουμε τις θήκες που θα βάλουμε το μείγμα μας για να πάρει το τελικό σχήμα.
Κόβουμε φύλλα αλουμινόχαρτο και τα αλείφουμε με λάδι για να μπορούμε μετά να τα αφαιρέσουμε εύκολα.
Στην συνέχεια τρυπάμε το αλουμινόχαρτο/θήκη με ξυλάκια για σουβλάκια (που έχουμε κόψει τις μυτερές άκρες) πολύ προσεχτικά, αν θέλουμε να κάνουμε γλειφιτζούρια αλλιώς τα αφήνουμε έτσι.
Ρίχνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν χωρίς να ανακατεύουμε.
Για να δοκιμάσουμε αν έγινε ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο απ το μείγμα σ ένα ποτήρι νερό. Αν αυτό κρυσταλλώσει σημαίνει ότι το μείγμα είναι έτοιμο ή όταν το μείγμα σταματήσει να κοχλάζει τόσο πολύ (αν έχετε θερμόμετρο η θερμοκρασία του μείγματος θα πρέπει να φτάνει στους 147 βαθμούς).
Το αφήνουμε 1 λεπτό να ηρεμήσει και το βάζουμε στις θήκες που έχουμε ετοιμάσει.


 
Φωτογραφίες γλειφιτζουριών από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...