ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

"Ο ΒΟΡΡΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ"




Σκανδιναβικό ρητό που εννοεί πως οι δεδομένες περιστάσεις, οι δύσκολες συνθήκες και οι αντίξοες καταστάσεις είναι σύμμαχοί μας και μας βοηθούν να γίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Το θέμα είναι ότι, δεδομένων των περιστάσεων, εμείς επιλέγουμε προς τα πού να προσανατολιστούμε. Μπορούμε έτσι, με δική μας απόφαση, να εξελιχθούμε σε κάτι θαυμάσιο, γενναιότερο, δυνατότερο ή, αντιθέτως, σε έναν χαρακτήρα μοιρολατρικό και κατακαημένο, βυθισμένο στην αποτυχία.
Το ίδιο και ο πρωταγωνιστής της παρακάτω ιστορίας:







"Τα καλύτερα πράγματα είναι και τα πλέον δύσκολα".
Ο Χάρρυ Έμερσον Φόσντικ, τον 20 αιώνα, είπε εκ νέου την ίδια αλήθεια. Η ευτυχία ως επί το πλείστον δεν είναι απόλαυση: η ευτυχία ως επί το πλείστον είναι νίκη. Η νίκη που προέρχεται από την συναίσθησιν της επιτυχίας, του θριάμβου, της μεταβολής των λεμονιών μας σε λεμονάδες (οι Αμερικανοί λένε "Έχεις λεμόνια; Κάντα λεμονάδα!" εννοώντας, "εκμεταλλεύσου κατά τον καλύτερο τρόπο αυτό που η ζωή σου δίνει". Έτσι, τα ξυνά λεμόνια γίνονται γλυκιά λεμονάδα).
Κάποτε (μας λέει ο συγγραφέας του βιβλίου) είχα επισκεφθεί ένα ευτυχισμένο γαιοκτήμονα στην Φλόριντα, ο οποίος ένα φαρμακερό λεμόνι το έκαμε λεμονάδα.
Όταν πρωτοπήρε το κτήμα του είχε αποθαρρυνθεί. Η γη ήταν τόσο άθλια, ώστε δεν μπορούσε ούτε δένδρα οπωροφόρα να βάλει, ούτε χοίρους να θρέψει. Τα μόνα πράγματα που ευδοκιμούσαν εκεί ήταν δρυς θαμνώδεις και κροταλίες.
Του ήλθε τότε μία ιδέα! Να μεταβάλλει το παθητικό σε ενεργητικό και να εκμεταλλευθεί τους κροταλίες. Προς γενική κατάπληξη όλων άρχισε να κονσερβοποιεί το κρέας των κροταλιών, όταν πριν από λίγα χρόνια, παρατήρησε ότι οι τουρίστες - 20.000 τον χρόνο- έτρεχαν για να δουν το αγρόκτημά του με τους κροταλίες!


Η επιχείρησή του πήγαινε ωραία. Έβλεπα ότι το δηλητήριο που έβγαζαν από τα δόντια των κροταλιών, το έστελναν ατμοπλοϊκώς σε διάφορα εργαστήρια για παρασκευή αντιδηλητηριώδους τοξίνης, και ότι τα δέρματα των κροταλιών πωλούνταν σε φανταστικές τιμές για να κατασκευαστούν γυναικεία παπούτσια και τσάντες. Το κονσερβοποιημένο κρέας των κροταλιών εξαγόταν με ατμόπλοια σε όλα τα μέρη του κόσμου.
 Αγόρασα μια εικονογραφημένη κάρτα αυτού του κτήματος και την ταχυδρόμησα στο ταχυδρομικό γραφείο αυτού του χωριού που βαπτίσθηκε με το νέο όνομα "χωριό ο Κροταλίας" προς τιμήν ενός ανθρώπου που μετέβαλλε ένα φαρμακερό λεμόνι σε γλυκιά λεμονάδα."

Βιβλιογραφία: Παλαιό έντυπο των Η.Π.Α.


Εδώ είναι η ζωή, μπροστά μας. Μία απελπιστική πορεία μπορεί την επόμενη στιγμή ακριβώς να μεταβληθεί σε αυτό ακριβώς που θα μας κάνει ευτυχισμένους.
Αρκεί ο άνθρωπος να μεταβάλλει την σκέψη του και την απόφασή του. Υπάρχει αυτή η δύναμη μέσα του. Και υπάρχει και ο  πνευματικός νόμος που το υποστηρίζει (ως γνωστόν οι πνευματικοί νόμοι παραμένουν αιώνια αμετάβλητοι και εν ισχύ):

"Ας γίνει σε εσάς σύμφωνα με αυτό που πιστεύετε"
("κατά τήν πίστιν υμών γεννηθήτω ὑμῖν". Ματ. 9, 27-31).
Και έτσι θα γίνει. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου