ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ


Τι θα κάναμε αν ξέραμε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μας; Ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα βλέπαμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα;



Την ρήση "να ζούμε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία μας" την έχουν υιοθετήσει ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και σύμβουλοι ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Στην ουσία όμως, δεν διαφέρει σε τίποτα από την πατερική μας διδασκαλία. Το να σκεφτόμαστε διαρκώς ότι κάποια μέρα όλα θα τελειώσουν ("σαν το χορτάρι -τόσο λίγο δηλαδή- διαρκεί η ζωή του ανθρώπου στη γη" ψαλμός) ΄το συστήνουν ανεπιφύλακτα οι πατέρες και δεν έχει τίποτα μακάβριο. Αντίθετα, μας κάνει να ζούμε προσεκτικά και να χαιρόμαστε την ζωή με μεγαλύτερη ένταση. Βρίσκουμε σε όλα νόημα και ανακαλύπτουμε και άλλες πλευρές των πραγμάτων αλλά και των απροόπτων.

Ας χαρούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας σαν να είναι η τελευταία μας, αλλά να την χαρούμε απλά και με ευγνωμοσύνη για το ότι υπάρχουμε και ζούμε αυτή τη στιγμή έτσι ακριβώς όπως είναι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου