ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΕΤ ΓΡΑΦΕΙΟΥ "ΚΑΣΤΡΟ"


Σετ γραφείου-κάστρο για ιππότες και βασιλοπούλες, γεμάτο μολύβια, μπογιές, σημειωματάρια και θήκες για γόμες και ξύστρες, όλα από ανακυκλωμένα υλικά.

Ρολό κουζίνας ή από χαρτί υγείας, κουτιά απορρυπαντικού, χαρτόκουτες και κάθε λογής παιχνίδι που πάλιωσε, χάλασε ή απλά είναι συνέχεια μεσ' στη μέση και ψάχνει να βρει μία θέση, παίζουν τον ρόλο τους σε αυτή την κατασκευή, η οποία στην συνέχεια χρησιμεύει και για παιχνίδι με καουμπόηδες και πειρατές ή ιππότες και πριγκίπισσες.


Πώς φτιάχνουμε τα κάστρα; Με λίγη υπομονή και...συμπαράσταση από τα παιδιά.
Πάμε ένα ένα τα βήματα:



 Κόβουμε μία χαρτόκουτα στο σχήμα κάστρου, σχεδιάζοντας προηγουμένως στο χαρτόνι, με τη βοήθεια χάρακα, το σχήμα που θέλουμε. Μην ξεχνάτε την πύλη. Κάστρο δίχως πύλη δεν γίνεται!

Κολλάμε τα ρολά από σκληρό χαρτί κουζίνας στις τέσσερις γωνίες του κουτιού-κάστρου (τα οποία καλό θα είναι να τα έχουμε βάψει προηγουμένως). Χρησιμοποιούμε αρκετή κόλλα ή σιλικόνη (προτιμότερο, αλλά καίει. Θέλει προσοχή). Προηγουμένως έχουμε κόψει τα ρολά σε ύψος κοντύτερα από τις ξυλομπογιές ή τους μαρκαδόρους. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το ρολό να είναι ψηλότερο και τα μολύβια χωμένα μέσα. Επομένως, μετράμε το ύψος με βάση μία ξυλομπογιά ή έναν μαρκαδόρο, και σημαδεύουμε για να κόψουμε τα ρολά 3-5 εκατοστά πιο κάτω από την μύτη του μαρκαδόρου.


Βάφουμε το χαρτονένιο κάστρο στα χρώματα που θέλουμε. Αυτό είναι λίγο σχετικό, γιατί εγώ σκεφτόμουν ένα αγορίστικο μπεζ καφέ κάστρο και ο γιος μου το έβαψε πολύχρωμο. Έστω! Εγώ έβαψα καφέ τον εξωτερικό τοίχο. Και μετά έβγαλα το άχτι μου στο κάστρο με τις πριγκίπισσες. Ροζ και μοβ!

Εδώ να διευκρινίσω ότι πρώτα θα πρέπει να βάψουμε ξεχωριστά τα ρολά για τους πυργίσκους του κάστρου, πριν τα κολλήσουμε στις γωνίες. Στο αγορίστικο κάστρο την πάτησα και τα κόλλησα πρώτα. Στο κοριτσίστικο καστράκι τα βάψαμε, περιμέναμε να στεγνώσουν (στεγνώνουν γρηγορότερα απ' ό,τι νομίζετε) και μετά τα κολλήσαμε.
Βέβαια, στο κάστρο των ιπποτών δεν είχαμε σκεφθεί τα χρώματα από την αρχή, οπότε τα βάψαμε όλα μαζί, κάστρο και πυργίσκους.

Στην συνέχεια, με ένα λεπτό πινέλο και χρώμα που να κάνει αντίθεση, σχηματίσαμε τις πέτρες με οριζόντιες και κάθετες γραμμές.


Ένα τενεκεδάκι από γάλα εβαπορέ μας χρησίμεψε για τα πιο μικρά μολύβια και ξυλομπογιές. Το ντύσαμε με χοντρό κόκκινο χαρτόνι αλλά θα μπορούσαμε και να το βάψουμε. Καθώς όμως ήταν κονσέρβα, ίσως χρειαζόταν αρκετή μπογιά για να πιάσει. Έτσι, κόλλησα χαρτόνι και από πάνω, με πινέλο όπως προηγουμένως, σχημάτισα τις πέτρες.


Ένα κουτί από καλγκόν, αφού το κόψαμε στο κατάλληλο ύψος και, για να είναι πρακτικότερο, αφήσαμε πιο κοντή την μπροστινή του πλευρά, το βάψαμε και το τοποθετήσαμε στον πίσω τοίχο.
Το κουτί αυτό μας χρησιμεύει για φακέλους, χαρτάκια μέμο, γόμες και ξύστρες. Μία σκάλα απομεινάρι από σπασμένο κάστρο του Πίτερ-Παν χρησίμεψε για να έχουν πρόσβαση οι "γενναίοι πολεμιστές" μέσα στο κρυσφήγετό τους. Οπότε, όταν δεν έχει χαρτιά και ξύστρες το κουτί, έχει πολεμοφόδια και μαχητές.

 
Στο μέσον του κάστρου μας άρεσε να φτιάξουμε ένα χαλί από χαρτοπόλεμο κολλημένο στο πάτωμα/έδαφος. Έτσι, για να ομορφύνει περισσότερο.


Μην ξεχάσετε να βάψετε και την πύλη από μέσα. Εμείς κολλήσαμε χαρτόνι οντουλέ στην πύλη και το βάψαμε. Αν ξεχάσετε να αφήσετε χαρτόνι για την πύλη, τώρα είναι η ώρα να την προσθέσετε από χοντρό χαρτόνι και να την κολλήσετε με σιλικόνη.



Παντού γύρω γύρω κολλήσαμε διακοσμητικά στοιχεία: στο αγορίστικο κάστρο αστέρια. Μπορείτε να βάλετε αυτοκόλλητα από τατού, ήρωες και πειρατές, ζωάκια κλπ. αναλόγως την ηλικία και τις προτιμήσεις του παιδιού. Μέσα και έξω το κάστρο γεμίζει από φιγούρες από παλιά και σπασμένα παιχνίδια και διακοσμήσεις από τούρτες γεννεθλίων.


Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάξαμε και το κάστρο για πριγκίπισσες, με μια μικρή διαφοροποίηση στο σχήμα.


Να και το χαλί από χαρτοπόλεμο στο κέντρο, στην μεγάλη αίθουσα χορού, σε σχήμα καρδιά αυτή τη φορά και διακοσμητικά στοιχεία από σπασμένα σπίτια Μπάρμπυ και άλλα παιχνίδια, κολλημένα με σιλικόνη στα εσωτερικά και εξωτερικά πλάγια.


Με πινέλο προσθέσαμε και άλλα χρώματα και περισσότερα διακοσμητικά στοιχεία. Κολλήσαμε αστεράκια, λουλουδάκια, καρδούλες, ζωγραφίσαμε με γκλίτερ και το γεμίσαμε με κόσμο:


Κάθε νεραϊδοστυλό και χαλασμένο ή παρατημένο παιχνίδι, καθώς και διακοσμητικά κουκλάκια, πριγκίπισσες, νεράιδες και άλογα βρήκαν θέση μέσα και έξω από το κάστρο.


Τα μικροσκοπικά πόνυ επίσης.



Παλιές μολυβοθήκες που τις είχαμε βαρεθεί τώρα χρησιμεύουν ξανά για την φιλοξενία μολυβιών. Αλλά τώρα, στο νέο περιβάλλον, ανανεώθηκαν και μοιάζουν καινούριες ξανά!

Να και το κάστρο μας έτοιμο, σε όλο του το μεγαλείο.

Μικροσκοπικά κουκλάκια και ζωάκια εδώ βρήκαν το σπίτι τους. Το ίδιο και οι διακοσμητικές κούκλες, τα άλογα, οι ιππότες και οι πειρατές από τις τούρτες γενεθλίων. Δεν βρήκαμε τον δράκο που βγάζει φλόγες απ' το στόμα του. Θα υποθέσουμε ότι είναι κρυμμένος στην σπηλιά του, σε χειμερία νάρκη.

Προσέξτε το μεταλλικό κουτάκι στην δεξιά πλευρά. Δεν το έχουμε κολλήσει, για να μπορεί να βγαίνει όταν οι "πριγκίπισσες" χορεύουν. Το κουτί αυτό φιλοξενεί γόμες, ξύστρες, αυτοκόλλητα και κάθε μικροσκοπικό αντικείμενο.

Φυσικά, απ' έξω περιμένουν οι άμαξες τις πριγκιποπούλες να τις πάνε βόλτα στο δάσος.

Αλλά, τι ατυχία, μία από τις πριγκίπισσες κινδυνεύει. Οι άλλες πρόλαβαν και φύγανε!

 

Ευτυχώς! Καταφθάνει ο ιππότης της στρογγυλής τραπέζης και να που την σώζει!


Το κάστρο του ήταν κοντά και η πριγκίπισσα μπορεί να μείνει εκεί ασφαλισμένη μέχρι να στείλει φρουρά ο βασιλιάς για να την προστατέψει στον δρόμο προς την επιστροφή.


Από τότε η πριγκίπισσα και ο βασιλιάς επισκεπτόντουσαν συχνά το γειτονικό βασίλειο.

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς (και εσείς) καλύτερα!

2 σχόλια:

Rena Christodoulou είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!
ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!!!!
ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟ[Σ]ΚΛΗΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!

Eleni Di. είπε...

Όποτε θέλετε και ό,τι θέλετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου