ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

Βιβλιοπαρουσιάσεις, όχι από μένα όμως. Από τον Παραμυθητή.

Στο μπλογκ του ΠΑΡΑΜΥΘΗΤΗ θα βρείτε πολλά βιβλία, κυρίως παιδικά, στην ετικέτα ΒΙΒΛΙΑ αλλά και στην πλαϊνή αριστερή στήλη με τίτλους βιβλίων.

Παλαιότερα είχα ένα βίντεο με τίτλο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ, όπου ανέλυε με κάθε τρόπο τι αντίδραση πρέπει να έχει ένα παιδάκι στην επαφή με αγνώστους και όχι μόνο. Όπου το βρείτε, πάρτε το. Δυστυχώς στο διαδίκτυο δεν βρήκα ακόμα τέτοια βίντεο μεταγλωττισμένα για να τα αναρτήσω.

Το επόμενο βιβλίο που παρουσιάζω ενδεικτικά από τις βιβλιοπαρουσιάσεις του ΠΑΡΑΜΥΘΗΤΗ, το θεωρώ όχι μόνο χρήσιμο ως παιδαγωγικό αλλά και ως κοινωνικό εργαλείο, για να τα βγάζουν τα παιδιά μας πέρα στα δύσκολα και στους κινδύνους που κρύβει η καθημερινή πραγματικότητα:

Ξέρω να λέω όχι! 

Το ΟΧΙ είναι μια μικρή λεξούλα με ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία.Αν δεν είσαι σίγουρος πότε να λες "ναι" και πότε "όχι",
μπορεί να βρεθείς σε άσχημους μπελάδες!
Αυτό ισχύει για όλους!!
Πως μπορούμε να μάθουμε στο παιδί μας να λέει όχι σε συνήθειες
που έχουν αρνητικές συνέπειες στα ίδια και τους γύρω τους.
 
«Κι όμως ήρθε η μέρα που έμαθα κι εγώ να λέω όχι! Οχι στα επικίνδυνα παιχνίδια με τους άλλους, όχι στους καβγάδες, όχι στην αποδοκιμασία και τη σύγκριση, όχι στις προσβολές και τις κοροϊδίες, όχι στα στα νταηλίκια, την τρομοκρατία και τον ρατσισμό, όχι στη σεξουαλική παρενόχληση, όχι στις ουσίες που εθίζουν, όχι στις επιπόλαιες αποκαλύψεις την ώρα που σερφάρω στο Ιντερνετ…». Είναι ένα παιδί που ορθώνει με θάρρος το ανάστημά του και ακολουθώντας τις οδηγίες λέει ένα τελικό, γενναίο όχι.

(Το βιβλίο ''Ξέρω να λέω όχι'' τιμήθηκε
με το Βραβείο
"Βίτως Αγγελοπούλου"
Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
το 2011.)



Η Χριστίνα Ρασιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ψυχολογία με μεταπτυχιακά στη Συμβουλευτική. Επί σειρά ετών εργάζεται ως καθηγήτρια του βρετανικού Open University. Προσωποκεντρική θεραπεύτρια, συγγραφέας, αρθρογράφος, συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών παιδιών.


Αν κάνετε κλικ στο λογότυπο της εφημερίδας Καθημερινής θα μπορείτε να διαβάσετε μια εύστοχη κριτική του βιβλίου, από την Σάντρα Βούλγαρη:

Το βιβλίο ''Ξέρω να λέω όχι'' τιμήθηκε
με το Βραβείο
"Βίτως Αγγελοπούλου"
Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
το 2011.






Πηγή: http://paramythitis.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου