ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

 

Το Καλοκαίρι πέρασε και το Φθινόπωρο έφτασε. Ώρα για αναδιοργάνωση της ζωής μας ώστε να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς τον Σεπτέμβρη.

Κάποια σημεία που δεν θα πρέπει να ξεφύγουν από όσους έχουν παιδιά, είναι τα εξής:
1. Όσο ακόμα κρατάνε οι εκπτώσεις, μην παραλείψετε να πάρετε μπλε φούστα για τα κορίτσια και παντελόνι για τα αγόρια, καθώς και λευκό πουκάμισο αλλά και μαύρα παπούτσια μπαλαρίνες (φυσικά για τα κορίτσια), ώστε να σας βρει έτοιμους η παρέλαση.
Συνήθως τα ξεχνάμε και την περίοδο των παρελάσεων τρέχουμε τελευταία στιγμή. Προμηθευτείτε και ό,τι άλλο απαραίτητο, όπως λευκό καλσόν ή/και καλτσάκια. Μου έχει τύχει να ψάχνω σε κοντινά καταστήματα και να μην βρίσκω τα σωστά νούμερα γιατί εξαντλήθηκαν.
Όπως επίσης να μην βρίσκω λευκά μπλουζάκια παρά μόνο με στάμπες.




2. Φυσικά τα σχολικά είδη θα τα βρούμε παντού. Και σε καλές τιμές. Αξίζει όμως να πάρουμε κάποια σχολικά είδη (λίγα τετράδια έστω) από κοινωφελείς οργανώσεις όπως η Unicef http://www.unicef.gr/products.php.
Συχνά επίσης διοργανώνονται παζάρια που βοηθούν κοινωφελείς οργανώσεις όπως η ΚΙΒΩΤΟΣ και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, που δεν έχουν τόσο ευρύ δίκτυο πωλήσεων όπως η Unicef αλλά αξίζει να βοηθήσουμε και εκεί. Σε καλό θα μας βγει. Ας επιλέξουμε μόνο προσεκτικά τα είδη σε σχέση με τις τιμές τους, διότι συχνά βλέπω υπερβολικές τιμές σε ορισμένα είδη. Δεν χρειάζεται, για χάρη της συνεισφοράς αυτής, να ξοδευτούμε πάνω από όσο μπορούμε και να το μετανιώσουμε μετά. Ας μην ξεχνάμε ότι θα έχουμε πολλά έξοδα ακόμα για τα σχολικά.




3. Τώρα είναι η ευκαιρία για αναδιοργάνωση του γραφείου των παιδιών. Συγκεντρώνουμε πάνω σε αυτό όλο το υλικό που περίσσεψε από την περασμένη χρονιά: γόμες, ξύστρες, χάρακες, τετράδια χρησιμοποιημένα που μπορεί να χρησιμέψουν σαν πρόχειρα, μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα ή ό,τι άλλο υπάρχει.
Ελέγχουμε επίσης τις τσάντες, κασετίνες και τσαντάκια για φαγητό στο νηπιαγωγείο ή το ολοήμερο. Παίρνουμε ό,τι χρειάζεται να συμπληρώσουμε. Ας μην βιαστούμε να πάρουμε όλα τα τετράδια που θα χρειαστούν. Ο κάθε δάσκαλος ή καθηγητής έχει τον δικό του τρόπο οργάνωσης του υλικού του: άλλος θέλει τετράδια μπλε και άλλος χρωματιστά, ένα για κάθε μάθημα. Άλλοι καθηγητές θέλουν τετράδια με σπιράλ και άλλοι δεν θέλουν. Πάρτε τα βασικά και κρατήστε τα υπόλοιπα χρήματά σας για έξτρα.


4. Το επόμενο έξοδο που συχνά δεν υπολογίζουμε είναι το χαρτικό και χειροτεχνικό υλικό που ζητάνε τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Ορισμένοι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, παραγγέλνουν το υλικό που χρειάζονται από ιστοσελίδες με παιδαγωγικό υλικό και μοιράζουν το τελικό ποσόν δια τον αριθμό των παιδιών της τάξης τους. Έτσι έρχεται φθηνότερα.
Πολλοί όμως δεν το κάνουν και βάζουν παραγγελίες στους γονείς για αρκετό υλικό.
Εσείς κοιτάξτε στο διαδίκτυο, σε είδη παιδαγωγικού υλικού και ειδών χειροτεχνίας. Εκεί θα βρείτε μεγαλύτερες ποσότητες με χαμηλότερες τιμές.
Πάντως, αν δείτε καλές τιμές σε σχολικά είδη στα γνωστά καταστήματα που τριγυρνάτε, πάρτε τα ώστε να ελαφρύνετε το βάρος των ταχυδρομικών εξόδων αν παραγγείλετε και διαδικτυακά.

Στην σελίδα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ του κατηχητικού ιστολογίου ΚΟΚΚΟΣ ΣΙΝΑΠΕΩΣ και κατεβαίνοντας την σελίδα προς τα κάτω θα βρείτε και αναλυτικές πληροφορίες για παιδαγωγικό και χειροτεχνικό υλικό από ιστολόγια εταιριών που προμηθεύουν σχολεία και νηπιαγωγεία.

Μην παραλείψετε επίσης να συμβουλευτείτε ιστολόγια με παιδαγωγικές χειροτεχνίες και κατασκευές. Θα βρείτε θαύματα και ιδέες εκεί μέσα για εσάς και τα παιδιά σας.



5. Τελικά, μετά από τον τελικό έλεγχο του  σχολικού υλικού και αναδιοργάνωση του παιδικού γραφείου, ό,τι δεν σας κάνει ή το βαρέθηκαν τα παιδιά αλλά είναι ακόμα σε καλή κατάσταση... ανακυκλώστε το δημιουργικά: Όχι σε κάδους ανακύκλωσης αλλά σε ενορίες, συλλόγους και όπου αλλού συγκεντρώνονται πράγματα και σχολικό υλικό. Θα πιάσουν τόπο βοηθώντας κάποιους άλλους.


6. Με το άνοιγμα των  σχολείων και λίγο πιο μετά ξεκινά και το πρόβλημα με τις ψείρες στα μαλάκια των παιδιών.
Πέρα από τα ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα που μπορείτε να βάλετε, δοκιμάστε και το εξής:
Ξύδι στα μαλάκια και σκέπασμα του κεφαλιού με σακούλα για 20' ώστε να μην ξεθυμάνουν οι ουσίες και στεγνώσει το ξύδι. Στην συνέχεια βάλτε αρκετό μαλακτικό σε όλο το κεφάλι και περάστε τα μαλλιά με την ειδική χτένα για ψείρες, η οποία θα πρέπει να έχει μακρυά και πυκνά δόντια. Καλό είναι να έχετε δίπλα και ένα μπολ με καυτό νερό για να αποστειρώνετε εκεί μετά από κάθε πέρασμα την χτένα.
Επαναλάβετε κάθε 5-7 μέρες το ίδιο για τρεις φορές, όπως γίνεται και με την χρήση ειδικών προϊόντων.
Ενδιάμεσα κάντε έναν έλεγχο και με ηλεκτρική χτένα για ψείρες, ειδικά αν πρόκειται για είδος μεταλλαγμένο που δεν φεύγει εύκολα από το κεφαλάκι των παιδιών και χρειάζεται πολύ δυνατά προϊόντα για να αντιμετωπιστεί, πράγμα όμως που είναι και αρκετά επιβλαβές για τα παιδιά. Μετά την ηλεκτρική χτένα, κάντε ένα γρήγορο πέρασμα σε στεγνό και καλά ξεμπερδεμένο μαλλί, με την χτένα που χρησιμοποιείτε και με τα ειδικά προϊόντα. Αρκεί να έχει μακριά και πυκνά δόντια.




Αυτά τα λίγα για τώρα.
Καλή Χρονιά και καλό κουράγιο σε γονείς και παιδιά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου