ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

 

Τα βότανα της φύσης και η χρησιμότητά τους, καθώς και ένα παροσιακό ημερολόγιο με τις αγροτικές εργασίες σύμφωνα με τις φάσεις της σελήνης, όπως έκαναν παλιά στα χωριά.

 
Ο Κώστας Μπαζαίος, για να γράψει αυτό το βιβλίο γύρισε Ελληνικά χωριά και Μοναστήρια.
Πιστεύω είναι αξιόλογο βοήθημα για να ξέρουμε τουλάχιστον τι παράγει ο κήπος μας καθώς και ο μέγας κήπος της Φύσης. (Υπάρχει εδώ: http://www.scribd.com/doc/15567701/100-1000)
 
  
 

 
 
 
Παλιά στα χωριά οι αγρότες ρύθμιζαν τις εργασίες τους με βάση τα σημάδια της φύσης, καθώς και τις φάσεις του φεγγαριού, από το μαγνητικό πεδίο του οποίου εξαρτώνται όχι μόνο η παλίροια και η άμπωτης αλλά και η κατάσταση του εδάφους, η οποία άλλοτε ευνοεί την ανάπτυξη των  υπογείων και άλλοτε των υπεργείων φυτών, καθώς και η ροή ή όχι των χυμών των δέντρων η οποία θα καθορίσει και τα κλαδέματα αλλά και τις μεταφυτεύσεις.
 
Ψάχνοντας ένα βοήθημα ώστε με απλό τρόπο να ξέρουμε τι και πότε θα το κάνουμε, βρήκα αυτό το ημερολόγιο. Είναι υπό δοκιμή και δεν θα ήθελα να αναλάβω ευθύνες για κάτι που δεν καλογνωρίζω.
Θα το δοκιμάσω μην έχοντας να χάσω τίποτα. Με την ίδια προοπτική, αν θέλετε, το δοκιμάζετε και εσείς.
Στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου θα βρείτε όλα τα σύμβολα εξηγημένα.
 
 
 

2 σχόλια:

Δημήτρης (odeon) είπε...

Μικρός θησαυρός το Βιβλίο του Μπαζαίου

Eleni Di. είπε...

Έχω αρκετά βιβλία του από πολύ παλιά. Τώρα θα μου φανούν πιο χρήσιμα παρά ποτέ, γιατί θα τα δω στην πράξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου