ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΜΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Οι Ζωγράφοι σε Δράση ανέλαβαν να μεταμορφώσουν έναν άχαρο χώρο του ειδικού σχολείου Πεντέλης σε έναν ονειρόκοσμο για τα παιδιά.  



 










Πώς εξαφανίζεται λοιπόν ένα άσχημο προκάτ και μετατρέπεται σε όνειρο και φαντασία; Λεπτομέρειες στο μπλογκ τους εδώ http://zografoisedrasi.blogspot.gr/

 

Και μία πρόσκληση για έκθεση με θέμα την Ελληνική γη και θάλασσα, που πρόκειται να γίνει στο Σικάγο και όπου θα συγκεντρωθούν τα έργα των καλλιτεχνών. Τα έργα θα σταλούν στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Ιουνίου (δηλαδή, τώρα).

Παραθέτουμε την ανάρτηση όπως την έχουν οι Ζωγράφοι σε Δράση, ώστε να πληροφορηθείτε λεπτομερώς για την έκθεση:


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Η εθελοντική μας ομάδα συνεχίζοντας την δράση της για τα παιδιά με τον δικό της τρόπο, αποφάσισε να πάρει μέρος στην διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικών έργων και δημοπράτησης αυτών, στο Σικάγο της Αμερικής.
Μέσα από τη σελίδα ''Ομάδα ζωγραφικής φίλων facebook'', προέκυψε μια εκπληκτική ιδέα στην οποία θα θέλαμε να είμαστε συνοδοιπόροι. Εμπνευστής της ιδέας ο Ξενοφών Κανσολάκης, ο οποίος μιλώντας μέσα από την σελίδα του με Έλληνες ζωγράφους, σκέφτηκε πως θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί μια έκθεση στο Σικάγο με έργα Ελλήνων ζωγράφων και θέματα που να παραπέμπουν στην Ελλάδα και με την δημοπράτηση τους τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ιδρύματα για παιδιά .


Αυτό πολύ γρήγορα από απλή ιδέα έγινε στόχος και μέσα σε λίγες ημέρες δείχνει να μπορεί να γίνει και πραγματικότητα. Έγιναν οι σχετικές επαφές και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Ένα εμπόδιο που στην αρχή φαινόταν αρκετά δύσκολο, αυτό του κόστους μεταφοράς, δείχνει να ξεπεράστηκε, καθώς η εταιρεία ''Kronos International Shippers'' θα αναλάβει να την πραγματοποίηση της μεταφοράς, εντελώς δωρεάν, αρκεί τα έργα να συγκεντρωθούν στην Αθήνα. Η δημοπρασία θα στηριχτεί από την ''Κρητική Αδελφότητα Σικάγου και Περιχώρων'' αλλά και άλλες Ελληνικές οργανώσεις στο Σικάγο.





Έργο Καίτης Παρτάλη

Το θέμα είναι : «Ελληνική Γη και Θάλασσα»

ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, γι΄αυτό καλούμε όλους τους ζωγράφους φίλους μας να ανταποκριθούν σ'αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία , στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τα Ελληνικά ιδρύματα που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ως θύματα κι αυτά της κρίσης, μόνο που εδώ θα μείνουν έξω και παιδιά...εκτός από εργαζόμενους...



Έργο Μαρίας Βιλλιώτη

Τα έργα θα πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα στον Ιούλιο, κι επειδή δεν θέλουμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν θέλετε να συμμετέχετε, μπορείτε να προσφέρετε κάποιο έργο σχετικό με το θέμα που έχετε έτοιμο ή να δημιουργήσετε ένα όμορφο ελληνικό θέμα, που θα μιλήσει στις καρδιές των συμπατριωτών μας που ζουν στην Αμερική. Η αποστολή των έργων στην Αθήνα θα γίνει μετά τα μέσα Ιουνίου. Θα ενημερωθείτε σχετικά με την διεύθυνση και τις ακριβείς ημερομηνίες. Από τώρα όμως μπορείτε να στέλνετε email με τα έργα σας , πρώτα στα email της ομάδας.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ . Όσοι φίλοι δεν έχουν facebook ας επικοινωνήσουν με την ομάδα για να τους στείλουμε με email τις λεπτομέρειες.




Έργο Βάσιας Παπαδοπούλου
Από εχθές, που έγινε η ανακοίνωση στη σελίδα μας στο facebook, μέχρι σήμερα έφθασαν ήδη τα τρία πρώτα έργα για την δημοπρασία. Είναι αυτά που είδατε παραπάνω!


Περιμένουμε και τα δικά σας...χρόνος υπάρχει!

2 σχόλια:

Maria Villioti είπε...

Δεν την είχα δει αυτήν την ανάρτηση! Σ'ευχαριστούμε πολύ!

Eleni Di. είπε...

Γειά σου, Μαρία!
Χαίρομαι που πέρασες από εδώ. Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείς. Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε στην κινητοποίηση των πνευμάτων με κάθε καλό και θεμιτό τρόπο ώστε να αρχίσει περισσότερος κόσμος να δημιουργεί και να βγάλει αυτό που έχει μέσα του. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα ανακτηθεί η ψυχική ισορροπία. Καλή σου μέρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου