ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Πατήρ Παΐσιος
Πατήρ Ελπίδιος, Ιεραπόστολος.

"...Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή..."
Π. Παΐσιος (βλέπε παρακάτω)

Από την εποχή του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος προειδοποίησε ότι

"θα βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα" (βλέπε ΕΔΩ περισσότερα) 

έως τα σημερινά χρόνια που ακούσαμε εδώ και πολύ καιρό να μας λένε οι προφητείες ότι "θα φορολογήσουν και τα λάχανα" (και ήδη σκέφτονται να το κάνουν) υπάρχει μία τεράστια χρονική απόσταση η οποία όμως δεν ισχύει στον πνευματικό κόσμο.


Καθώς κυκλοφόρησε αρκετά στο διαδίκτυο  αυτό περί φορολογίας στα λάχανα, το οποίο τώρα συζητιέται έντονα και με την σκέψη ότι τουλάχιστον ο κόσμος πρέπει να λάβει τα μέτρα του αν όντως μας συμβούν χειρότερα, έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο.
Προσπαθώντας να βρω αυτή την τελευταία προφητεία (την οποία νομίζω ότι είχα δει σε βίντεο και δεν κατάφερα να την βρω τελικά) πέρασα από αρκετά ιστολόγια και αναρτήσεις.



Όλοι έχουμε δει βίντεο ή εκπομπές ή έχουμε διαβάσει προφητείες των καιρών μας. Οφείλουμε όμως να είμαστε συγκρατημένοι, γιατί πολλά από αυτά που λέγονται ίσως έχουν παραφθαρεί στην πορεία. Πάνω σε αυτό ο ίδιος ο πατέρας Παΐσιος έλεγε σε προσκυνητή:


"...Καταρχήν συμβούλευσε τον αδελφό να μην ασχολείται πολύ με τα εσχατολογικά ζητήματα , γιατί αν – ας πούμε – τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και πεθάνει , τότε ήδη έγινε για κείνον ή Δευτέρα Παρουσία . Στη συνέχεια , επειδή ο αδελφός σε συζητήσεις , που έκανε – με καλό πάντα , βέβαια λογισμό –συνήθιζε να μιλά για αναμενόμενα θλιβερά γεγονότα , που διάβαζε σε διάφορα βιβλία και έτσι κατά κάποιο τρόπο τρόμαζε τους συνομιλητές του, ο Γέροντας , αν και προηγουμένως δεν του ΄χε αναφέρει τίποτα σχετικά ο αδελφός , του είπε :

-Να προσέχεις και να μην φοβίζεις τα παιδιά !

"...Σε ερώτηση για τις δύο Πασχαλιές , είπε ότι ήταν το 1912, που ελευθερώθηκε η Μακεδονία μας . Είπε , ακόμα , για ορισμένες προφητείες ότι ο τρόπος που μας παραδίδονται παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες – διασώζονται προφορικά ή σε μισοκατεστραμμένα φύλλα χαρτιού – γι΄αυτό συχνά διαπιστώνονται κενά ή είναι μπερδεμένες . .."
  (http://paterpaisios.blogspot.gr/)


Γι' αυτό ας είμαστε φειδωλοί σε αυτά που λέμε και την ερμηνεία που τους δίνουμε.


Όσον αφορά τις προφητείες που κυκλοφορούν, πολύ περιληπτικά θα αναφέρω τα εξής ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΝΕΑ:


ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ:


1. Η Ελλάδα δεν θα πειραχτεί πολύ, σχεδόν καθόλου.
2. Δεν θα χυθεί αίμα ελληνικό σε αντίθεση από τον υπόλοιπο κόσμο που σχεδόν θα καταστραφεί.
3. Οι εχθροί της Ελλάδας θα εκλείψουν.
4. Όποιος έχει ένα κτηματάκι και μία κατσίκα θα σωθεί.
"Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει". Π. Παΐσιος.
5. Χρειαζόμαστε προμήθειες για ένα εξάμηνο προειδοποιεί ο ιεραπόστολος της Αφρικής πατέρας Ελπίδιος και προσθέτει πως λίγα κηπευτικά και λίγα ζώα, μία κατσίκα, λίγες κότες και κουνέλια θα μας σώσουν.
6. Ο κόσμος θα στραφεί στον Θεό και έτσι θα σωθεί.
7. Θα γίνονται μεγάλα θαύματα. Με λίγο αγιασμό στο νερό αυτό θα γίνεται πόσιμο (συμπέρασμα: ή θα έχουμε έλλειψη νερού ή το νερό θα μολυνθεί) και με ένα κομμάτι αντίδωρο θα χορταίνουν οι πιστοί.


ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ:


1. Ότι χρειαζόμαστε προμήθειες τουλάχιστον για ένα εξάμηνο. Το πρόβλημα είναι: θα πάρει έγκαιρα προμήθειες ο κόσμος;
...


Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται δεν τα σχολιάζω διότι δεν είμαι σε θέση να κάνω εγώ την επιλογή για το ποιο βίντεο και ποια λεγόμενα είναι αυθεντικά ή όχι. Τα παραπάνω που έγραψα απλά είναι διασταυρωμένα από τα πολλά που είδα και διάβασα. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση του κάθε αναγνώστη.


Στην συνέχεια θα παραθέσω, με πολύ επιφύλαξη και πάλι, κάποια γραφόμενα ή βίντεο που θεωρώ αυθεντικά και μας δείχνουν ότι βαδίζουμε στα χνάρια της πραγμάτωσης κάποιων προφητειών.

Γέροντας Παΐσιος:
“…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε”
“…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν”
“…ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες”…
“…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…”
Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε.. (τον ΣΥΡΙΖΑ θα εννοούσε)».
Μᾶς ἔκανε πολλὴ ἐντύπωση ἐκεῖνο πού εἶπε γιά τό Κ.Κ.Ε. καὶ γελάσαμε, θυμᾶμαι. Εἶπε, ἐπίσης, ὅτι ἐμεῖς θὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι. Και ακολουθούν τα γεγονότα. (βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», 5η Ἔκδοση, σελ.396-453, γιὰ τὰ ἐθνικὰ θέματα).(http://pekp.gr/?p=15004)

Επώνυμες μαρτυρίες για εθνικά θέματα που προφήτευσε ο γέροντας Παΐσιος ΕΔΩ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟ.
Ευχαριστώ τον Τάσο που μου το έστειλε.


Περιληπτικά οι προφητείες του γέροντα Παϊσίου στα παρακάτω βίντεο, τα πιο γνωστά από τηλεοπτικές εκπομπές.




Αλλά και ο πατέρας Ελπίδιος προειδοποιεί:


Και μη χειρότερα.

Σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να πληροφορήσει έγκαιρα και όχι να παραπληροφορήσει ή να τρομάξει τους αναγνώστες.
Ζητώ συγνώμη αν, προσπαθώντας να πληροφορήσω σωστά περί αυτών των πραγμάτων, άθελά μου ανέφερα και κάτι που δεν είναι έτσι. Καθώς το θέμα με τις προφητείες έχει παραγίνει και ακούγονται και πολλά ανυπόστατα, θέλησα να ξεκαθαρίσω λίγο τον ορίζοντα με συγκεκριμένα βίντεο τα οποία μας εφιστούν την προσοχή χωρίς να τα παραλένε. Όσοι το έχετε ψάξει ξέρετε ότι τα προφητικά βίντεο είναι άπειρα. Πάντοτε όμως, κάθε προφητικός λόγος αναφέρεται κυρίως σε δύσκολα συμβάντα ή γίνεται σε καιρούς δυσκολιών.

Καθώς όμως γενικά τα πράγματα ούτως ή άλλως γίνονται ολοένα δυσκολότερα, αν θέλετε να έχετε μια γενική ιδέα περί του τι χρειαζόμαστε γενικά σε μία αποθήκη, ενδεικτική αναφορά για οικογενειακές προμήθειες τριμήνου υπάρχει ΕΔΩ αλλά και γενικές και πολύ ειδικές πληροφορίες ΕΔΩ όπου στον οδηγό επιβίωσης (για γενικές καταστάσεις) του James Wesley Rawles, εκδόσεις Eurobooks δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για αντίξοες καταστάσεις.
Περισσότερα για αποθήκευση τροφίμων για ένα χρόνο, με βάση το βιβλίο αυτό, θα βρείτε εδώ: Αυτάρκεια: Aποθήκευση τροφίμων ανά έτος στο ιστολόγιο ΦΤΙΑΧΝΩ.

Οι οδηγίες αυτές περί προμηθειών  απλώς υπάρχουν ώστε σε περίπτωση που τα χειρότερα αρχίσουν να πραγματοποιούνται, τουλάχιστον να μην χαθούμε τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, μία γεμάτη αποθήκη χρειάζεται ούτως ή άλλως. Αν όλα αυτά που λέγονται δεν γίνουν έτσι, το πολύ πολύ να έχουμε τρόφιμα για έξι μήνες. Αυτό είναι το λιγότερο και κακό δεν μας κάνει.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο Ελένη μου, πολύ καλή δουλειά. Ο Θεός να σ'ευλογεί!!

Eleni Di. είπε...

Ευχαριστώ, Τάσο. Νά 'σαι καλά. Ευχαριστώ και για τα βίντεο που μου έστειλες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου