ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ;


Καλοκαίρι και ανεμελιά!

Ευκαιρία για λίγο...λέρωμα!

Πάρτε χρώματα για ζωγραφική σε ύφασμα και ό,τι παλιό, φορεμένο ή λερωμένο θέλετε να μεταμορφώσετε: μπλουζάκια, καπέλα, ζώνες, τζην, πάνινα αθλητικά.
Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες των χρωμάτων και...επί το έργον!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχέδια στένσιλ ή να προσχεδιάσετε το σχέδιο με μολύβι στο ύφασμα και μετά να το ζωγραφίσετε.
Φτιάχνοντας στένσιλ με γράμματα σχηματίζετε λέξεις.
Χρησιμοποιήστε επίσης τα χρώματα που φουσκώνουν για να δημιουργήσετε ανάγλυφες λέξεις.

Προσοχή! Όταν βάφετε μπλουζάκια ή τσάντες και γενικά κάθε τι που έχει δύο όψεις, πριν ξεκινήσετε να βάλετε μέσα στο μπλουζάκι ένα χαρτόνι για να μην βγει η μπογιά στην πίσω μεριά του (εκτός αν το θέλετε και σας αρέσει έτσι.)
Έχετε υπ' όψιν ότι υπάρχουν και χρώματα που φουσκώνουν με την θερμότητα, δηλαδή αμέσως μόλις τα σιδερώσετε με το σίδερο και τον τρόπο που υποδεικνύουν οι οδηγίες χρήσεως των χρωμάτων. Αυτά με την θερμότητα αρχίζουν αμέσως να φουσκώνουν δίνοντας ανάγλυφο αποτέλεσμα.
Θα τα βάλετε όπου θέλετε να τονίσετε κάτι (ένα πρόσωπο, τα μάτια, τα μαλλιά ή αντικείμενα πάνω στο σχέδιο όπως μια σανίδα σέρφινγκ πάνω στα κύματα, τα ίδια τα κύματα κλπ.)
Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε και καλούπι το οποίο αλείφετε με τα χρώματα και το πατάτε σαν σφραγίδα πάνω στο ύφασμα. Το καλούπι γίνεται εύκολα από πατάτα την οποία κόβετε και σκαλίζετε στο επιθυμητό σχήμα και σχέδιο ή το αγοράζετε έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ!
Πηγή:  Ιστολόγιο νέων ΧΑΡΑΖΩ ΠΟΡΕΙΑ

5 σχόλια:

Elena είπε...

Φανταστική ανάρτηση Ελενάκι μου...με πρωτότυπες και πολύχρωμες ιδέες!! Σ'ευχαριστούμε, φιλάκια!

Eleni Di. είπε...

Σε ευχαριστώ, Έλενα. Νομίζω αυτή η ανάρτηση είναι στο στοιχείο σου ως καλλιτέχνης. Το ιστολόγιό σου είναι πάντα πολύχρωμο.

Unknown είπε...

Καλησπερα,
Λοιπον η κορη μου ζωγραφιζει και
θα ηθελα να μαθει πως ζωγραφιζουμε σε μλπουζακι.Καποιες προσπαθειες που εκανε ναι μεν αλλα το χρωμα "ποτιζει" και χαλαει το περιγραμμα οποτε το σχεδιο δεν ειναι οπως πρεπει.
Δωστε μας μερικες συμβουλες πανω στα πινελα,στα χρωματα.......
Περιμενουμε απαντηση
Μετα τιμης
Δημητρα.

Eleni Di. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Eleni Di. είπε...

Δήμητρα, κοίταξε μια παλαιότερη ανάρτηση που είχα κάνει σε άλλο ιστολόγιο: http://gyro-gyro-oloi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_24.html
Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για να μην ποτίζουν, να είναι μαρκαδόροι για μπλουζάκια ή αυτά σε σωληνάρια για ανάγλυφο αποτέλεσμα του βιβλιοπωλείου αντί για υγρές μπογιές με πινέλο.
Υπάρχουν και κυρομπογιές για ζωγραφική σε ύφασμα, αλλά το αποτέλεσμα και η διάρκειά τους δεν είναι ίδια με αυτή των μαρκαδόρων.
Θα κάνετε με μολύβι το περίγραμμα και θα ζωγραφίσετε με τον μαρκαδόρο. Όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπογιά που φουσκώνει, για ανάγλυφο αποτέλεσμα, θα βάλετε λίγη από πάνω και θα την στεγνώσετε με πιστολάκι. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τις μπογιές σε κάθε μεγάλο βιβλιοπωλείο ή κατάστημα με είδη χόμπυ και ζωγραφικής.
Μην ξεχάσετε όμως να βάλετε κάτω από την επιφάνεια που ζωγραφίζετε, ένα χαρτόνι ώστε να τεντώσει και το μπλουζάκι.
Φυσικά, θα πλένετε το μπλουζάκι στο χέρι ή στο πλυντήριο όχι σε δυνατή θερμοκρασία, για να κρατήσει η ζωγραφική περισσότερο.
Καλή επιτυχία

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου