ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ

 

Το παρακάτω περιστατικό είναι χαρακτηριστικό του τι μπορούμε να πάθουμε όταν παίζουμε με τα θεία.

 
Ο Άγιος Γρηγόριος Νεοκαισαρείας ο Θαυματουργός, καθώς πορευόταν μια ημέρα προς την Επισκοπή του, τον συνάντησαν δύο Εβραίοι, που συμφώνησαν να ξεγελάσουν τον Άγιο, αφού γνώριζαν ότι είναι ελεήμων και ευσπλαχνικός...

Ο ένας τότε έπεσε καταγής παριστάνοντας τον νεκρό και ο άλλος προσποιούταν ότι έκλαιγε για τον θάνατο του συγγενή του, ζητώντας από τον Άγιο Γρηγόριο να τον ευσπλαχνισθεί, διότι δεν είχε ιμάτιο για να τον ενταφιάσει. Ο Άγιος έβγαλε τον εξωτερικό του μανδύα και σκέπασε τον προσποιούμενο νεκρό.
 Όταν απομακρύνθηκε από τον τόπο αυτόν, άρχισε ο Εβραίος να γελάει και να φωνάζει τον άλλον να σηκωθεί για να μοιρασθούν το κέρδος από την απάτη τους. Όμως, ο ψευτονεκρός είχε αληθινά πεθάνει και δεν ξανασηκώθηκε! Αναγκάσθηκε έτσι ο συγγενής του να τον ενταφιάσει θρηνώντας πραγματικά!

Πηγή:
logia-tou-aera
Το είδα στο: http://agiosharalabos.blogspot.com/, ανάρτηση  Για όσους περιγελούν τους Αγίους

2 σχόλια:

Χριστίνα Ευσταθιάδου είπε...

Eleni Di. είπε...

Χριστινάκι, μου έγραψες "είναι ντροπή να περιγελάμε τους Αγίους."
και εγώ κατά λάθος το έσβησα ενώ ήθελα να κάνω προβολή για να σου απαντήσω. Όντως είναι. Εκεί που έμενα στην Αθήνα είχαμε ένα παρεκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου. Κάποιος οικοδόμος είχε υποσχεθεί να κάνει κάποιες εργασίες αλλά δεν εμφανιζόταν. Όταν του το υπενθυμίζανε έλεγε "άσε, έχω πολλή δουλειά, δεν προλαβαίνω". Θεωρούσε οτι η δουλειά του θα πήγαινε πίσω αν ερχόταν να φτιάξει την εκκλησία. Αυτό έγινε εξακολουθητικά και κάποια μέρα έπεσε στην οικοδομή, χτύπησε άσχημα και έμεινε αρκετές εβδομάδες κατάκοιτος. Πόσο πισω πήγαν οι δουλειές του τότε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου