ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

 
Γνώρισα, μέσω διαδικτύου φυσικά, μια εθελοντική ομάδα,
την ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ
Ποιο το ποιόν της και ποιο το έργο της;
Θα δείτε παρακάτω.
 


 
 Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η Αναστασία, ένα κορίτσι γεμάτο αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους ήθελε να γίνει ειδική παιδαγωγός για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι ξεκίνησε μόλις στα 18 της να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα παιδιά του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος). Το όνειρο - στόχος ξεκινούσε. Όμως τον Αύγουστο του 2000 μας άφησε στα 19 της χρόνια από την επάρατη νόσο.

Η ιστορία της Αναστασίας και η συγκινητική χειρονομία των γονιών της, να προσφέρουν ότι μπορούν στην μνήμη της Αναστασίας ακριβώς μετά το θάνατο της, έγινε αφορμή να έρθουμε σε επαφή οι πρώτοι εθελοντές. Στόχος μας να συνεχίσουμε το όνειρο, προσφέροντας αγάπη και φροντίδα, σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι γεννήθηκε ο Σύνδεσμος με την ονομασία « ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ » (Ο.Φ.Α.).


 
 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης- μόρφωσης αλλά και ψυχαγωγίας των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές εκδρομές και εκδηλώσεις, με γεύμα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι επισκέψεις μας στα ιδρύματα συνοδεύονται από μπάρμπεκιου πάρτυ, κλόουν, ψυχαγωγούς, καντίνες και πάσης φύσεως εορταστικές εκδηλώσεις όπου μπορούν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά.

Κατά την περίοδο των χριστουγέννων προσπαθούμε να εκπληρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιθυμίες παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Αναλαμβάνουμε την ψυχαγωγία των παιδιών στις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις.

Προσπαθούμε να στηρίξουμε τα άτομα που φιλοξενούνταν στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην ΨΚΒΕ) κατά την αποχώρηση τους από αυτό.

Έχουμε καθιερώσει την προσφορά πλήρους γεύματος, μια φορά την εβδομάδα, κατά την επίσκεψη μας στα οικότροφα παιδιά (50 περίπου) του ΙΝΑΑ.

Την ημέρα των γεννεθλίων των οικότροφων παιδιών του ΙΝΑΑ μια γλυκιά έκπληξη τα περιμένει κάθε χρόνο, τούρτες, δώρα κ.α.

Οργανώσαμε εκθέσεις ΒΑΖΑΑΡ με έργα των παιδιών. Δημιουργήσαμε γήπεδο ποδοσφαίρου πλήρως εξοπλισμένο και συμμετείχαμε ενεργά στην ανέγερση μικρού παρεκκλησιού στους χώρους του ΙΝΑΑ.
Φροντίζουμε την ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες (κινηματογράφο, ταβέρνες, πάρτι μασκέ κ.α).

Ενισχύσαμε τηλεμαραθώνιους διαφόρων φορέων.

Προσφέρουμε ένδυση, υπόδηση, τρόφιμα και φάρμακα σε πολλές οικογένεις που το έχουν ανάγκη.

Όπως επίσης και μερική ιατρική παροχή όπου είναι αναγκαίο.

Το Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας φίλων Αναστασίας πάντρεψε μία πρώην οικότροφο δεσποινίδα του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, με τον εκλεκτό της καρδιάς της και βλαπτίσε το παιδάκι τους.

Προστρέχουμε όπου υπάρχει ανάγκη εθελοντικής προσφοράς, σε οποιοδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε δραστηριότητα.

 
 



ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το εθελοντικό έργο του Συνδέσμου μας έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από διάφορους συλλόγους και φορείς.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης για την προσφορά στα παιδιά του ιδρύματος. Ημερομηνίες βράβευσης 9-2-2002, 13-2-2004, 17-12-2005.

Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Θεσσαλονίκης «Η Αγία Φωτεινή» για το εθελοντικό έργο του συλλόγου. Ημερομηνία βράβευσης 19-3-2006.

5ο Δημοτικό Σχολείο και περιοχή Διαλογής Θεσσαλονίκης για το εθελοντικό έργο του συλλόγου. Ημερομηνία βράβευσης 16-6-2009.

Ροταριανοί Ομιλοι Θεσσαλονίκης για την κοινωφελή προσφορά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ημερομηνία βράβευσης 14-3-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου