ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΙΚΛΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ: ΓΙΝΕΤΑΙ;



Πολλοί καταφεύγουν σε μέντιουμ και διάμεσους για να επικοινωνήσουν με το πνεύμα κάποιου προσώπου που έφυγε από αυτή την ζωή. Θέλουν να μιλήσουν μαζί του και να τον ρωτήσουν διάφορα. Ίσως και να καθησυχαστούν ότι υπάρχει κάπου άλλη ζωή, έτσι γενικά και αόριστα.




 
Θυμάστε την παραβολή του πλούσιου και του Λάζαρου; Όχι; Υπάρχει στο τέλος της σελίδας κάτω-κάτω ένα πλαίσιο με τον Απόστολο και το Ευαγγέλιο της επόμενης Κυριακής. Υπάρχει και η μετάφρασή τους. Κάντε έναν κόπο να το διαβάσετε. Είναι μικρό και ενδιαφέρον.
 
Ένα πολύ σημαντικό σημείο είναι η παράκληση του πλουσίου, ο οποίος λόγω της αναλγησίας του έφτασε στον Άδη, να στείλει τον Λάζαρο να πληροφορήσει τους δικούς του για την ύπαρξη της αιώνιας ζωής, ώστε να μην πάθουν τα ίδια, να μην καταδικαστούν και αυτοί.

 
 Ο Αβραάμ αρνείται. Και απαντά πως στην ζωή αυτή τους ειδοποίησαν ο Μωυσής και οι Προφήτες. Αν αυτούς δεν άκουσαν και δεν φοβήθηκαν, τότε πώς θα ακούσουν έναν ασήμαντο (αυτό το λέμε εμείς), τιποτένιο και φτωχό Λάζαρο, που όσο ζούσε ήταν περιφρονημένος και παραπεταμένος και απλά τον ανεχόντουσαν εκεί;

 

Μα, αυτά που μας λέει τόσα χρόνια η Πίστη και Παράδοσή μας, δεν μετράνε; Μετράει μόνο τι θα συμβεί και ποιον θα καλέσει ένα μέντιουμ που , οπωσδήποτε, δεν το κάνει αφιλοκερδώς;

Η απάντηση του Αβραάμ είναι ξεκάθαρη: Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των μεν και των δε στον άλλο κόσμο (έτσι το έθεσε ο Θεός) ούτε μεταξύ των νεκρών και ζωντανών. Υπάρχει, όπως λέει ο Αβραάμ, μέγα και ανυπέρβλητο χάσμα!

 
Κάθε άλλη κατάσταση, όσο και να μας βολεύει να πιστεύουμε το αντίθετο, πρέπει να μας βάλλει σε σκέψεις:
Αν είναι έτσι, όπως τα λέει το σημερινό Ευαγγέλιο, τότε ποιος είναι αυτός που μου μιλάει; Είναι όντως ο άντρας μου, η γυναίκα μου, ο πατέρας μου, το παιδί μου; Ή είναι κάποιο πνεύμα του άλλου κόσμου που προσπαθεί να με εξαπατήσει γιατί εγώ ή το μέντιουμ ή ο μάγος τον κάλεσαν;

 
Ας το συζητήσουμε αυτό με έναν εξομολόγο, τον ιερέα της ενορίας μας ή κάποιον άλλον πνευματικό άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται αποδεδειγμένα μέσα στην σωστή Πίστη, για να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις.



Περισσότερη ανάλυση για την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου, στην σελίδα της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (http://www.xfd.gr), στην ανάρτηση Η παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου