ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ


Μόλις σήμερα, από τα TOP BLOGS της Νερόκοτας γνώρισα το μπλογκ του Θοδωρή, ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, με στιγμές από την Πόλη. Μαγεύτηκα, ζήλεψα το ότι την ζει και γεύεται το άρωμά της.
Αυτά τα μέρη έχουν κάτι από μας και κάτι για μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που μένει ασυγκίνητος στο μεγαλείο της.

Παραθέτω δύο σελίδες από το μπλογκ. Πατήστε επάνω τους και απολαύστε την ξενάγηση του Θοδωρή:

Οι 1000+1...λιχουδιές της İstiklal

Ο Άγιος Δημήτριος θαυματουργεί και για τους Τούρκους

Και, αν ο Άγιος Δημήτριος θαυματουργεί και για τους Τούρκους, δεν μπορεί να νοιώθουμε εχθροί. Προσεκτικοί και επιφυλακτικοί ναι, να είμαστε και να φυλάμε καλά τα νώτα μας και μάλιστα όχι μόνο με την γειτονική Τουρκία, εχθροί με μίσος όμως όχι. Τουλάχιστον, έτσι το καταλαβαίνω εγώ, μέσα από τα λόγια του Χριστού. Εσείς τι λέτε; Ας συζητήσουμε τις απόψεις μας.

(»Ακούσατε ότι έχει λεχθεί· Ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Αλλά εγώ σας λέγω, ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε αυτούς που σας καταριώνται, να ευεργετείτε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε για όσους σας συμπεριφέρονται κακώς και σας διώκουν, για να γίνετε παιδιά του επουράνιου πατέρα σας, διότι ανατέλλει τον ήλιο του για κακούς και για καλούς και βρέχει για ευσεβείς και ασεβείς. Εάν δε αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θα έχετε; Δεν κάνουν το αυτό και οι τελώνες; Και εάν δείξετε στοργή στους φίλους σας μόνο, τι εξαιρετικό κάνετε. Δεν κάνουν έτσι και οι τελώνες; Να γίνετε λοιπόν τέλειοι, όπως ο πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος» (Ματθ. 5, 38-48 Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ).


2 σχόλια:

ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; είπε...

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω κι εγώ.Ετσι είναι ή ετσι θα όφειλαν να είναι τα πράγματα.
Μ'αρεσει ο τρόπος που γράφεις.Συνέχισε έτσι

Eleni Di. είπε...

Καλώς ήλθες στην παρέα μας, Θοδωρή. Είναι τιμή για μένα καθώς στο ιστολόγιό σου μας παρουσιάζεις κάτι μοναδικό και μνημειώδες, την Κωνσταντινούπολη που τόσο αγαπάμε και (εγώ προσωπικά) ας μην την έχουμε δει ποτέ. Συνέχισε και εσύ αυτό που κάνεις για να μας εμπνέεις και...να μας δίνεις υλικό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου