ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΕΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΑΥΤΕΣ;


-Δεν υπάρχουν μάγια, αυτά τα πιστεύουν μόνο οι ανόητοι.
-Δεν πιστεύω στα μάγια.
-Υπάρχουν μάγια, αλλά έχω ένα καλό μέντιουμ που με βοηθάει και...σώθηκα. Μόνο που της χρωστάω 2500 ευρώ, αλλά...χαλάλι της.
-Τους πιστούς δεν τους πιάνουν τα μάγια. (Είναι αλήθεια αυτό;)
 ...
Αυτά και άλλα πολλά ακούμε συχνά και προβληματιζόμαστε. Ο καθένας έχει την άποψή του. Πέρα όμως από τις απόψεις υπάρχει η αλήθεια και το ψέμα. Άλλο αυτό που πραγματικά συμβαίνει και άλλο αυτό που πιστεύουμε (αυτό ισχύει για όλα τα θέματα). Τι συμβαίνει τελικά με αυτό το θέμα; Τα μάγια είναι απλά μια ιδέα; Είναι προκατάληψη ή πραγματικότητα; Και γιατί, αφού δεν πιάνουν στους πιστούς, τόσοι άνθρωποι που εκκλησιάζονται την παθαίνουν και ταλαιπωρούνται από αυτά;


Στα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντήσουμε αφ' εαυτού. Έαν πραγματικά σας ενδιαφέρει το θέμα αυτό και η αλήθεια σχετικά με την μαγεία, διεξοδικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ στο ιστολόγιο  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (http://www.oodegr.com/index.htm)
στην σελίδα Σκοτεινές δυνάμεις
(http://www.oodegr.com/oode/asynithista/apokryfismos/mavres_dynameis.htm#_Toc113189262)
όπου θα βρείτε κάθε πληροφορία για το θέμα απ' ευθείας από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ τ. Γ΄».


Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια αποσπάσματα:

"-Γέροντα πότε πιάνουν τα μάγια;



-Για να πιάσουν τα μάγια, πρέπει να δώσει κανείς δικαιώματα στον διάβολο. Να δώσει δηλαδή σοβαρή αφορμή και να μην τακτοποιηθεί με την μετάνοια και την εξομολόγηση. Σε έναν που εξομολογείται, και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν πιάνουν. Γιατί, όταν εξομολογείται και έχει καθαρή καρδιά, δεν μπορούν οι μάγοι να συνεργασθούν με τον διάβολο, για να τον βλάψουν....

- Αν πιάσουν, Γέροντα, τα μάγια, πως λύνονται;

- Με την μετάνοια και την εξομολόγηση. Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία, για την οποία έπιασαν τα μάγια, να καταλάβει ο άνθρωπος το σφάλμα του, να μετανοήσει και να εξομολογηθεί. Πόσοι έρχονται εκεί στο Καλύβι που ταλαιπωρούνται, επειδή τους έχουν κάνει μάγια, και μου λένε: «Κάνε προσευχή, για να απαλλαγώ από αυτό το βάσανο»! Μου ζητάνε βοήθεια, χωρίς να ψάξουν να βρουν από πού ξεκίνησε το κακό, για να το διορθώσουν. Να βρουν δηλαδή σε τι έφταιξαν και έπιασαν τα μάγια, να μετανοήσουν, να εξομολογηθούν, για να σταματήσει η ταλαιπωρία τους..."



Αυτά σε μία εποχή όπου πολλοί (δυστυχώς και νέοι ακόμα) ασχολούνται με την μαγεία για πλάκα και ο Μέρλιν και οι Μάγοι του Γουέβερλι μας μαθαίνουν στον Αντ1 ότι με την μαγεία τα βγάζεις ευκολότερα πέρα. Ας μην αναφέρουμε και τα κινούμενα σχέδια με μαγισούλες που μυούν τα παιδάκια σε κολπάκια.

Αναφέρουμε τους τίτλους των κεφαλαίων που θα βρείτε στην ιστοσελίδα αυτή:





 http://www.oodegr.com/oode/asynithista/apokryfismos/mavres_dynameis.htm#_Toc113189262

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου