ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΙΣΗ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ


Επειδή πολλά ακούμε τελευταία, ακολουθεί ένα βιντεάκι που θα μας κάνει να το δούμε αλλιώς και να μην χρονοτριβούμε. Βρισκόμαστε για τα καλά στην κρίση και δεν χρειάζεται να είμαστε προφήτες για να καταλάβουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά ούτε και χρησιμεύουν ατελείωτες συζητήσεις περί κρίσεως, φτώχειας και φτώχεψης. Χρησιμότερα είναι τα συνετά λόγια προσώπων της Εκκλησίας μας που παλεύουν και ενδιαφέρονται για τον κόσμο.

Βρήκα προσγειωμένα και σωστά τα λόγια του πατέρα Ελπίδιου για τα μέτρα  που πρέπει να πάρουμε προνοώντας και όχι εσχατολογώντας. Ας μην το παρατραβάμε με τα πολιτικά και τα εσχατολογικά, ας πάψουμε να στηριζόμαστε σε πολιτικούς και ας προμηθευτούμε τα απαραίτητα ώστε να επιβιώσουμε αλλά να βοηθήσουμε και κανέναν διπλανό. Και αν έχουμε σπίτι στο χωριό ή κανένα χωραφάκι, ας το εκμεταλευτούμε.

Ακολουθεί το βιντεάκι με τον π. Ελπίδιο  και τις συμβουλές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου